Hľadám bytík v BA

Profilova fotka
Hľadám malý bytík (minimálne však 32 štvorcov + balkón) v BA, prednostne v novostavbe, nechcela by som však prerobenú ubytovňu ani bytový dom, ktorý sa skladá zo 100 jednoizbových bytov. Stavba pokojne môže byť ešte len vo fáze prípravy alebo už niekoľko rokov fungovať. Bytík môže mať spojenú obývaciu a kuchynskú časť, ale chcela by som samostatnú pol-izbu ako spálňu, resp. by pôdorys bytu mal umožniť si takúto pol-izbu vytvoriť. Kúpeľňu s vaňou a malý balkón/loggiu. Malý bytík kvôli tomu, že mám finančný limit 65 tisíc eur. Novostavby uvedené na najväčších realitných weboch mám už prejdené. Každá rada sa počíta :-)
Odpovedať
ahoj, nieco som nasla: http://www.yithome.sk/yit_homesk/sear...
Odpovedať
@katika_ba az teraz som si vsimla, ze nema balkon :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Veru nemá, nad týmto bytom som už vzdychala :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som oslovil realitku a oni ti daju hned vediet ked sa objavi nova ponuka
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za radu, len sa obávam, aby som napokon neplatila za všetky tie sprostredkovateľské záležitosti 2 krát. Mojej realitke, aj tomu, s kým spolupracuje developer.
Odpovedať
Profilova fotka
fin. strop na 65tis ? pridaj 8tis, a v rodine postavite svojpomocne dom ako mame my...
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za radu, ale jednak nemám k dispozícii pozemok a ceny pozemkov v BA sú ... jemne povedané vysoké ..., jednak je pre mňa momentálne úplne nereálne pustiť sa do takého projektu. Preto aj hľadám normálny byt, nie bývalú ubytovňu, aby som ho vedela bez problémov predať, keby bolo treba sa presťahovať do väčšieho.
Odpovedať
@andyfoto takže teba stál 73tis.? Super cena na taký pekný a veľký dom
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 spravne... svojpomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@katika_ba mozno staci ist par km od BA, zit v klude , relaxe, teraska, grilovanie...nie byt zavrety v bytiku... Iste by si nasla riesenie... je to zavazny zivotny krok.
Odpovedať
@andyfoto závažný životný krok? no mám pocit, že čím ďalej, tým menej. viem, že na slovensku je to (zatiaľ) tak, ale v zahraničí si hľadať stabilnú, perspektívnu prácu na úrovni podľa miesta bydliska je veeeeeľký luxus - rieši sa to naopak, podľa práce si nájdem nehnuteľnosť 8-) a veruže nie je ďaleko, čo podobný trend príde aj sem. čiže moja rada - nefixovať sa ani na nehnuteľnosť, ani na lokalitu.... proste byť flexibilný 8-) ako hovorí @katika_ba veď aj tak je to možno dočasné. my sme už bývali v 2 bytoch, kedy sme si povedali, že tu odchováme vnúčata. už sme byty predali a staviame dom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu nie som kocovnik.. mam rad svoje miesto, kde zijem, kde sa budem citit vzdy dobre ked odomknem, kde budem mat DOMOV .. nie kazdych 5, 10rokov sa stahovat...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, možno časom to bude ako v Amerike, priemerne za život solventný Američan predá tri krát rodinný dom, ked ide za prácou. Hladaj dalej možno že niečo nájdeš. Cau.
Odpovedať
Profilova fotka
@katika_ba za 65 tis.je nereálne zohnať to,čo požaduješ,možno naozaj len tie prerobené ubytovne alebo garsonku v pentagone..
Odpovedať
@andyfoto Kde je také miesto kúsok od BA ? A myslíš že tam pozemky dávajú zadarmo ? Príde mi veľmi scestné radiť niekomu kto zháňa 1 izbák v BA dom ... Aj v okolitých 15-20 km vzdialených obciach sa stále meter pozemku predáva nad 70 Eur. Tak keby zobrala len 4 árový, pri ktorej jej ostane taký zelený pás ktorý ťažko nazývať záhrada, tak 30 tis. Eur len za to ... (bez stavebných povolení, bez ničoho, len pozemok) ... Navyše sa v okolitých obciach odsúdi na každodenné kolóny a dochádzanie do práce v "nervoch" + zvýšia sa jej náklady na dochádzanie do práce (treba 1 možno 2 autá) - v BA si stále vystačíš s MHD ...
Odpovedať
@drobik Keď sa pozreš hore, tak jej dali do ponuky novostavbu podľa jej požiadaviek okrem balkónu. Preto si nemyslím, že by to bolo nereálne a už duplom by som to neprirovnával garzónke v pentagone ... To je troška primitívne ...
Odpovedať
@katika_ba inak kivviko ma rovnaky byt aj s balkonom, je sice trosku drahsi, ale ked zajdes za predajcom - mozno sa bude dat s cenou hybat
Odpovedať
@drobik je to realne za 65tisic (40 metrov, novostavba, balkon, samostatna spalna, kolaudovane v oktobri, zial este pred zacatim stavby boli byty hned vypredane )
Odpovedať
keby uz mala ist do prerobenych ubytovien tak urcite ta na zavodnej alebo v petrzalke je lepsia ako ta v pentagone, aj ked aj v pentagone ta prerobena cast ma slusnych obyvatelov. Byva tam znamy tak viem. Ale zavodn myslim balkony nema a v pentagone tiez nema kazdy byt balkon.
Odpovedať
som myslela, ze toto by mohlo byt ale zial cena je 71300, inac to nie je zle miesto vo vrakuni, pentagon nie je blizko. Je to hned pri skole, kusok od kostola a ani do lesoparku nie je daleko. Skolka tiez do 5 minut. http://www.najlacnejsiebyty.sk/punta-...
Odpovedať
Vila na Kopci v Karlovke. Su tam ceny aj okolo 70tisic ale su so samostatnou spalnou
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka za rady, skutočne však momentálne hľadám len také bývanie, ako som opisovala. Také byty existujú, len vždy, keď som sa na nete dostala k stránke daného projektu, už boli vypredané :-( A od niektorých novostavieb, ktoré by sa možno aj dali upraviť podľa mojich predstáv ma známi odhovárali, že sú problematické. Máte nejaký tip na developerov, ktorí stavajú slušne, aby som si ich projekty dala do hľadáčika? Vďaka.
Odpovedať
Inac presne skus sa skontaktovat s tymi VI group co stavaju vilu na kopci, oni kazdeho pol roka zacinaju nejaky projekt, aspon co vidim podla tych vo vrakuni, mozno sa s nimi dohodnes aby ti tam dali mensi byt s tvojimy poziadavkami. Onia sa prave k kazdom dome snazia mat rozne typy bytov a stavaju mensie bytovky ;-)
Odpovedať
@dorotka Dorotka = máš tu na streche o punte celkom rozsiahlu diskusiu ... S odovzdávaním bytov meškajú rok, kolaudáciu podávali v lete 2014, stále nič, developer nekomunikuje, realiťák ako kedy. S týmto prístupom sa obávam, že aj tá novostavba bola tak vyhotovená, aký majú prístup :/
Odpovedať
@drobik @katika_ba @lubk0 financny rozpocet je neralny, ako pise @drobik . Pokial clovek hlada nieco slusne, tak 1izbovy v novostavbe sa pohybuje od 85k, pripadne dvojizbovy od 110k. Pokial sa rozpravame o niecom slusnom, ze to ma balkon, je to vyssie ako prve poschodie, slusna dispozicia, s pivnicou, ma to aku taku orientaciu pripadne vyhlad. tak @katika_ba by som radil pockat, kym budes mat vacsi rozpocet. Samozrejme pokial sa jedna o to, ze hocijaku novostavbu, hocikde za mestom ako je projekt Slnecnice v Petrzalke, alebo v Devinskej Novej Vsi alebo v menej vyhladavanej lokalite Vrakuna (pri Slovnafte, Vlcie Hrdlo, pri Pentagone, pri letisku), prve poschodie, bez balkona, s hroznou dispoziciou, pripadne dalsie zle parametre, tak sa nieco za spominany rozpocet velmi tazko ale najst da. Len potom je potrebne mysliet na to, ze v takom malo byte clovek vydrzi maximalne par (5) rokov a potom ho bude potrebovat predat. S tym, ze sa bude musiet niekam na par mesiacov prestahovat, kym tranzakciu uskutocni kym najde dalsie byvanie. A tiez je potrebne pocitat s tym, ci to dokazes neskor predat aspon za kupnu cenu, kedze zlych bytov je v inzercii vela, dobrych skoro ziadny. Byt je velka investicia pre bezneho cloveka ako som ja, a podla mna by clovek mal mysliet aspon v horizonte 10 tich rokov... Preto ja by som do 1i nesiel nikdy. Po dalsie, ak hladas nieco kde su malinke byty (v konecnom dosledku su tie byty potom lacne), taku skupinu susedov si aj vyberas.
Odpovedať
no ja som nic nesnazila zhanat, videla som len ako postupne pribudaju stavby vo vrakuni a napr. na sipke sa mi nezdalo ze by nejak zahali, teraz som pozerala projekty a vacsina z tych mensich hned vypredane tak som myslela, ze su ok. Ale beriem.
Odpovedať
jaj pardon ja som myslela, reakcia je na VI. group. O punte neviem nic stoji kusok bokom takze som vystavbu nesledovala naviac sa stavalo uz po nasom odstahovani. Hodnotila som len lokalitu.
Odpovedať
@everhard S tým úplne nesúhlasím. Napr toto: http://vila.vigroup.sk/ftp/1sg.pdf An, cena 71 542 Eur tj cena o 6 500 Eur väčšia. Na druhej strane, spľňa všetky požadované parametre, má viac ako 32 metrov, je v novostavbe, má oddelnú spálňu, slušný developer, slušna lokalita (resp. karlovu ves nepovažujem za zlú lokalitu). Ako bonus, terasa 15 m2 - určite lepšie ako balkón 3- 4 m2. Za pokus o nakontaktovanie developera snáď nič nedá, možno by dohodla aj nejakú malú (naozaj malú) zľavu. Navýšenie rozpočtu o 5-6 tis. nevidím z môjho pohľadu nereálne. Pri hypotéke táto čiastka robí doslova smiešnu mesačnú splátku. Každému navyše vyhovuje iná lokalita, to čo sa tebe môže zdať ako nevyhovujúca lokalita, je pre niekoho super. Navyše lokalitné obmedzenia v prvom príspevku nenapísala.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten byt som pozerala, je naozaj slušný, chýba len miesto na vaňu a predražuje ho veľká terasa, ktorú by som asi nevyužila, keďže nie som typ na grill-party. Dáva mi to ale nádej, že by sa niečo mohlo nájsť. Najlepšia lokalita by pre mňa bola Dúbravka a okolité mestské časti (teda aj Devínska, Lamač...), aby som mohla chodiť vypomáhať rodičom, o Karlovke som počula, že je drahá, v pohode je aj lokalita Rača, Ružinov. Ale brala by som byt kdekoľvek snáď okrem Vajnor a konca BA v okolí Vrakune. Slnečnice sa mi tiež páčili, ale od tých ma odhovorili. Chcem malý byt, pretože som jednotlivec a taký byt mi jednoducho stačí, okrem toho nie som zástankyňa megahypoték. Ak si budem zakladať rodinu, tak budeme kupovať byt spoločne a to minimálne trojizbový. A sorry, ale dať za jednoizbák 85 tisíc je ukrutné, developeri to môžu ťahať tak vysoko len preto, že to ľudia kupujú... Najviac ma zatiaľ oslovila skupina YIT, máte s ňou nejaké skúsenosti?
Odpovedať
prečo nie slnečnice?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?