Aký máte názor na mestský projekt Guthaus?

Zdravim, riesim kupu 2iz bytu v BA, pozeram skor po novostavbach a snazim sa najst nieco slusnejsieho s dobrou lokalitou, slusnou vymerou a kvalitnym vypracovanim. Dost sa stretavam s tym, ze drviva vacsina novostavieb ma nejake nedostatky, ktore ma odradia. Bud masovostou, alebo zlou dopravnou dostupnostou MHD ci neserioznym pristupom developera. V poslednych dnoch na mna vyskakovala reklama na Guthaus, ktory maju stavat na Mladej Garde za Lidlom. Celkom ma zaujalo ze to ma slusnu dopravnu dostupnost (elektrickou 10min do centra). Stava to na prvy pohlad slusne rakuske architektonicke studio. Maju nadstandard - pomerne velke balkony, podlahove kurenie a stropne chladenie (cize izby bez radiatorov a prachu z neho) a okna na celu vysku. Objektivne si ale treba povedat, ze je to taka industrialna resp. post industrialna stvrt. Racianska ul. je asi dost hlucna. Velmi blizko je Lidl (hucanie chladiacej techniky?) a taktiez aj OMV. Studentske internaty su cez Raciansku ul. neviem ci mozu zabavajuci studenti robit nejaku neplechu v okoli. Za Guthausom je tam potom jednokolajova trat vlakov co neviem ci este funguje, ale mam pocit, ze ano. Velmi dolezity aspekt su aj ceny. Slusny 2iz byt 50m2 + 10m2 stoji okolo 190-200tisic Eur, zalezi aj od poschodia, orientaci. Zda sa mi to pomerne dost na to ze to je mimo centra. Vyhoda/nevyhoda je ze teraz spustili predaj bytov, cize na vyber je toho dost, ale dostavane do bude tak prelom 2021/2022.Samozrejme jeden faktor ktory ma este odradza je vyska 17 a 20 poschodova veza prepojena cez nejaku 7-8 poschodovu budovu. Budem rad za Vase nazory k tomuto projektu. Pripadne sa potesim ak date nejaky tip na inu novostavbu ktora ma dobru dostupnost a mierny nadstandard. Jedna otazka k financovaniu, ako to vacsinou byva ak sa kupuje z papiera? Berie sa hypoteka az po kolaudacii, alebo sa splaca pri podpise rezervacnej zmluvy?
Odpovedať
Si sa zblaznil v tej lokalite za taku vymeru 200tis?? Tak zle este v bratislave nieje poobzeraj sa po niecom lepsom je toho na vyber dost ten guthaus ma velmi premrstene ceny za v podstate neistu kvalitu a po pravde naozaj dost podpriemernu lokalitu... bud pockaj na nieco lepsie alebo pozri po inej novostavbe je ich tu na ms spomenutych dost... Rakuske studio nieje zarukou kvality ved tu bude stavat slovenska firma... dinancovanie byva vacsinou ked beries na hypo take, ze 10-20% musis mat v hotovosti a zvysok tvori hypo ktora bude cerpana na casti podla dostavanosti budovy... kym sa nevyplati cela hypo budes platit len uroky z vyplatenej istiny... toto vsetko budes mat v ZoBKZ...
Odpovedať
@palinoba dik za feedback. Tiez sa mi ta cena zda premrstena, ale projekt ako taky nemusi byt zly. Co som pozeral ine novostavby tak su castokrat este viac pri ceste alebo potom uz velmi daleko od mesta (napr. v Dubravke sa stava vsetko za konecnou elektriciek, co je velmi daleko). Zas uplne v centre typu Cvernovka nechcem byt. Chcel by som nejaku slusnu lokalitu s dobrym pristupom k zeleni (co je v BA vo vseobecnosti dost velky problem). Mozno este Horsky park nie novostavbu, len tam asi narazim na problem dopravy do mesta.
Odpovedať
Podla mna je to teda riadne predrazene. Pri kupe bytu z papiera treba pozerat co za developera to stavia a pozriet si co uz postavil a zistit si co najviac informacii. Lebo vela krat na zaciatku naslubuju vsetko mozne, ale ked uz clovek realne riesi standard a klientske zmeny, tak zrazu je so vsetkym problem. Alebo si to nechaju poriadne zaplatit a byt sa moze poriadne predrazit. Podla mna su aj lepsie projekty, napriklad Nido, Nuppu, Urban Residence, ...https://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=128,...velmi dolezita je lokalita. Jednemu vyhovuje ruzinov, inemu petrzalka, dubravka,...odporucam forum https://www.skyscrapercity.com/forumd... , tam sa clovek dozvie vela zaujimavych informacii.
Odpovedať
@lalilovka dakujem pekne za tipy. Mal by som otazku ohladne cennikovej ceny u developera. Aka je Vasa prax, da sa z tej sumy este nieco vyjednat? Moja poziadavka na lokalitu v podstate je bud dobra cast petrzalky, alebo nieco na elektrickovych radialach ale nie velmi daleko (Dubravka, Zlate piesky, Raca sa mi zdaju uz daleko). Trosku sa mi nepaci ze velka cast projektov je pri rusnych cestachresp. ta zastavba je dost prehustena. Budem sa pozerat po novostavbach v Horskom parku, pripadne ak to cenovo nepojde, tak by som isiel do niecoho starsieho. Su nejake negativne veci, ktore ma Horsky park? Viem ze obcianska vybavenost nemusi byt 100%, ale to by som aj prezil, skor by ma zaujimali nevyhody typu velmi zle cestovanie ci nedostupnost beznych obchodov.
Odpovedať
@kristian9 co sa tyka tej ceny, tak asi zalezi od projektu...ak sa byty dobre predavaju, developer nema potrebu znizovat cenu...u nas bola cena pevna. Ak sa jedna o zostatkovy byt, myslim, ze s cenou sa da nieco spravit...kazdopane za pokus to stoji ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kristian9 Tiež ma zaujal Guthaus, pozerala som po iných stavbách, ale nič lepšieho som nenašla, myslím, že ho zoberiem, ako si sa rozhodol ty? Našiel si niečo lepšie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja som ich kontaktovala kvôli bytu , ktorý nás zaujal a podľa ceny uvedenej na ich stránke. Odpísali mi na druhý deň a v emaile uviedli cenu za ten istý byt o 17% vyššiu ako deň predtým. Reakcia bola že sa zmenili ceny. Tak neviem či zrazu prišla 17% inflácia, ale už len na základe tohoto urcite byt nebudeme kupovať. Je to smiešna cena, veľmi zlý prístup a urcite nebudem kupovať byt keď nemám istotu že jednám so serióznym developerom. Za tú cenu si môžem kúpiť rovno byt v Zwirne a v centre mesta. Tak si treba dať pozor na tieto praktiky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ja by som sa hlavne netesil predcasne, ked si nakoniec nejaky ten byt od corwinu (developer guthausu) vyberies: https://andymoravek.sk/corwin-develop... 😎
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kristian9 Ahoj Kristian,môžem sa spýtať ako si sa napokon rozhodol ? Vyhral projekt Guthaus?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?