Elektricky sporak

Profilova fotka
Dobry den, chcela by som sa informovat ohladom elektrickeho sporaka v najomnom byte. Ide o to, ze sporak nema ziadnu zastrcku, ale je kabel vedeny do steny. Da sa to nejak riesit so spravcom bytov, aby sa jednoducho dala nainstalovat klasicka zastrcka na vypinanie a zapinanie sporaka podla potreby? Moze sa vobec taketo nieco spravit? Pridavam foto. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
@daniela_pastekova teoreticky sa dam da dat vypinac asi 3 fazvy ale asi nie na viditelne miesto a asi ti to robit nebude, otakzkaje hlavne naco by to mal prerabat? naco to chces?
Odpovedať
@daniela_pastekova správca bytov s tým nič nemá. Elektrická inštalácia v byte je majetkom a plne v zodpovednosti vlastníka konkrétneho bytu. Pripojenie spotrebiča na svorky nie je nič výnimočné avšak vypínač (ak ide o 3F by tam mal byt). Ak je to trojfaza predpokladám ze na zásuvku to aj tak nepôjde lebo tie spotrebiče sú ukončené len vodičmi. Trojfazová zásuvka je taka veľká červená 5 kolíková. Každopádne ako najomnik nemáte právo takéto veci robiť a musí o nich rozhodnúť majiteľ a robiť to bude elektrikar
Odpovedať
a zasuvka na sporak ma byť len pre spotrebic nie na fantaziu obyvatela
Odpovedať
Profilova fotka
Skor mi ide o bezpecnost deti, aby som to mohla vzdy, ked nepouzivam sporak vypnúť.
Odpovedať
@daniela_pastekova Nemá sporák vlastný istič...?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 ano ma, budem to vypinat tam teda, dakujem krasne! 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede, pouzijem istic elektrickeho sporaku ako spomenul @dedo758🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?