Developer E-RAN resp. Byvanie pre teba..ake mate skusenosti?

Spolocnost e-ran resp. Byvanie pre teba, ma realizovat novu vystavbu bytovych domov v Trencine. Mate niekto od nich byt? Aka je kvalita? Spolupráca atd.?
Odpovedať
@daniy ja ich poznam s minulosti, ale dodavatelsky. Potrpeli si na kvalitu, teraz ako to je neviem.
Odpovedať
Podľa finstatu bol na E - RAN Slovakia spol. s r.o.začaté 19.10.2017 konkurzné konanie, teda len pred pár dňami. Spoločnosť, ktorá je uvedená ako developer je sesterská, ale skôr by ma zaujímalo prečo sa firma s tržbami 15mil. EUR a ziskom 150tis. EUR dostane do konkurzu, nemá niekto bližšie informácie?
Odpovedať
Lebo su to ojebavaci. Slusnejsie slovo nieje. Neplatania nikomu nic. Vsade sekera. Plus fakturuju veci ktore nie su dokoncene teda im ich nikdo nezaplati. Plus vsade penale. Ale uprimne si myslim ze firma zaraba aj tak krasne len ju treba ocistit aby sa islo dalej. Volakedy daaavno to bola super firma. Teraz uz nie.Moc roboty malo ludi. Zlych ludi. Nezaplatenych ludi. Katastrofa. Robit pre nich je katastrofa. V ramirende im uz nechcu poziciavat veci. takze tak. Ja hovorim o situaci dodavatel-subdodavatel.
Odpovedať
@masve hlúpo zavádzate! naštudujte si, aký je rozdiel medzi konkurzom a začatím konkurzného konania! na firmu nebol vyhlásený konkurz, bolo začaté konkurzné konanie a toje obrovský rozdiel. podľa mojich info sa firme darí veľmi dobre a správne ste uviedli, že majú obrat cez 15 mil. €. žiadosť na konkurz môže podať bársjaký lúzer, ktorému neboli vyplatené jeho nároky. vy by ste zaplatili za nekvalitu a nedodržanie zmluvných podmienok? v našom nádhernom štáte to funguje naopak - najprv ťa okydajú a obvinia a potom sa dokazuje nevina. celé na gebulu!
Odpovedať
@lukas2589 no ďalší múdry :D sa nejako vyznáte! neviete, ako funguje stavebníctvo a aké sú dodacie lehoty a splatnosti. si predstavte, že realizujete nejakú stavbu za cca 600 tis. potrebujete priebežne vyplácať zamestnancov, robotníkov na stavbe, subdodávateľov... všetci majú splatnosť cca 14 dní a vám ako hlavnému realizátorovi zaplatí investor tých 600 tis. prvú splátku po dvoch mesiacoch, ďalšiu za ďalšie dva mesiace a tretiu za pol roka, ak vôbec! vôbec im nezávidím pracovať v takomto dusnom prostredí, aké momentálne vládne v stavebníctve. všade samá závisť a nenávisť. ale pravda je tiež to, že aj závisť si treba zaslúžiť :-p a ešte musím upozorniť, že miešate hrušky s jablkami - spoločnosť, ktorá sa venuje obnove je slovakia a spoločnosť, ktorá má výstavbu a projekt bývanie-pre-teba je e-ran property, sú to dve rôzne firmy.
Odpovedať
Profilova fotka
Firma E-ran nám zateplovala bytový dom. Vybrali sme ju aj preto, lebo cca rok predtým vyhrali akúsi súťaž v tomto odbore. A samozrejme nám aj ponúkli nielen zaujímavú cenu, ale aj benefity v danej cene. Samotná realizácia nakoniec dopadla relatívne dobre asi len vďaka tomu, že sme si vybrali dobrý stavebný dozor a našej trpezlivosti. Osobne by som znova výber nepotvrdila a ani ju nikomu viac neodporúčala. Asi preto sme potom neboli nikým oslovení pre referencie. :) @lukas_stol hrušky s jablkami možno miešam aj ja, ale ....... delenie firiem je vždy podozrivé. :) ... viem o čom píšem. Aj k nám chodia zákazníci (tí istí), čo tvrdia, že oni sú už iná firma a .....kva, kva kva..... tí istí ľudia, tie isté maniere.... To sú také kecy, ale sedliacky rozum hovorí niečo iné.
Odpovedať
@lifelike možno áno, ale v tomto prípade všetky firmy fungujú ďalej a prosperujú. rozdelili sa kvôli rozšíreniu pôsobnosti - obnova BD, výstavba, nájomné bývanie, tzb, výťahy. tieto firmy sú eseročky, ktoré zastrešila akciovka. naštudujte si to.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_stol Vo všetkých sa opakujú 2 mená + mini-obmeny. A áno máte pravdu ... takmer všetky firmy "e-ran" vykazujú zisk za rok 2016. Ale pachuť zostáva ....... meno si človek pokazí len raz. Je to môj silne individuálny pocit a myslím, že na nich nikto v paneláku, kde som bývala, s láskou nespomína :). Možno sme práve my mali smolu. A možno je to inak... :)
Odpovedať
@lifelike milá pani, nejdem vás presviedčať, váš pocit je váš pocit. práca s ľuďmi nie je med lízať - jednému sa páči jedno, druhému niečo iné a tretiemu sa nepáči nič. firma, ktorá sa venuje obnove, obnovila za 13 rokov takmer 300 bytových domov a ten váš bol zrejme jeden z nich. za 15 z nich získali ocenenie na conecu za najlepšie obnovený dom a vlani dokonca stavbu roka a to je už niečo. všetko majú uvedené na stránke. zrejme ste natrafili na partiu ľudí, ktorí zrovna neboli tí naj. v teréne pracujú pre nich živnostníci, nie interní zamestnanci a to býva problém, bohužiaľ... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_stol ... no veď práve aj tie úspechy zavážili pri výbere onej firmy. Ale čo z toho, keď to u nás nevyšlo. To sa nevymaže. Koľkokrát za život vám renovujú panelák, v ktorom bývate. A áno, viem aká je práca s ľuďmi. Ťažká, ale to žiadneho nášho zákazníka nezaujíma. Taká výhovorka nezaváži a to je s ľuďmi dnes veľký problém. Tak nech vám to vychádza aj naďalej. :)
Odpovedať
@lukas_stol pozna tento biznis robim v nom dlho. Poznam tuto firmu poznam aj ine firmy. Tu sa nebavime o 14 dnoch ani par tisicoch. A to nehovorim o jednani. A momentalny stav je zas len spinavy tah... takze tak.
Odpovedať
@lukas_stol Upravil som prispevok, aby to sedelo s tym co je uvedene vo vestniku. Vo finstate svietilo iba "konkurz" do detailov som nesiel, ano konkurzne konanie bolo iba zacate a uvidime ci bude aj zrusene. Pisal som, ze je to sesterska firma developera, ale je jednoznacne, ze majitelia su rovnaki. Pozemok pod Dominum vlastni E - RAN Property a kvoli Dominum aj ziadal E - RAN Slovakia o prenajom pozemku na vybudovanie chodnika, co je dohladatelne aj v uzneseni z MsZ a sam pisete, ze su zastresene jednou a.s. Ze firma robi siroko najlepsie zateplenia na Slovensku nepopieram, ale kedze je previazana s developerskou spolocnostou, tak ma to ako pripadneho kupujuceho zaujima. Na vsetko existuje nazor dvoch stran a preto napisem do MYA, s.r.o. preco navrh podali, mozno odpisu. Konkurz je predsa az krajna moznost a pri malych sumach sa to da riesit aj platobnym rozkazom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Správne, majitelia sesterských firiem sú rovnakí, preto sú sesterské. Majú oddelené činnosti. Konkurz nie je krajná možnosť, je to novodobý spôsob výpalníctva. Návrh na konkurz môže podať ktokoľvek na kohokoľvek a na výške dlžnej sumy vôbec nezáleží, hoci aj 5 eur. Na finstate nájdete aj tú firmu, ktorá ten návrh podala a tiež tam uvidíte, v akých sr... je. Ja som si to preklikal. Má na krku nedoplatky, reálne konkurzy, dokonca konkurz sama na seba. Ozaj dôveryhodný partner... :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobry den, mna by takisto zaujimali realne prezite skusenosti s firmou a vystavbou bytov. Napr. ak niekto byva v Rubikone, ktory naposledy kolaudovali. Zaujima ma najmä kvalita, dlzka celeho procesu (ci vystavba prebehla v case, ktory si eran s majitelmi bytov dohodol, proste ci sa nejak enormne nepredlzili dohodnute terminy vystavby a kolaudacie). Dakujem za info
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lukas_stol aj našej firme dlhuje firma Eran niekoľko tisíc eur už vyše roka. Dodávali sme jej na jednu stavbu v BA interiérové hliníkové dvere. Keď tam zavoláme, povedia pošlite upomienku a to je všetko. Už sme poslali asi 4 upomienky, ale nič. Čo som pozeral na nete, tak je na nich vyhlásených niekoľko konkurzov, čo teda asi svedčí o tom, že to je veľmi nespoľahlivá, nečestná firma. Idem to vymáhať súdnou cestou, inú možnosť nemáme. Poctivo platíme dane. poistné, nikomu nič nedlhujeme a takýto sa potom budú vyškerovať, to je Slovenské podnikanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Podľa toho čo som počul, tak projekt Geminim už pol roka stojí a nič sa na ňom nerobí. Možno kvôli konkurzu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?