Byty v novostavbe Tehelné pole - NFŠ

Zdravím, nenašiel som žiadnu debatu k tejto novostavbe , tak zakladám, možno sa uchytí. Cieľom nieje primárne druženie sa, ale praktické fórum zamerané na monitoring krokov výstavby viacerými očami, zdieľanie informácií z komunikácie s developerom, projektantom, riešenie nadštandardu, riešenie parkovania, nebytové priestory, sledovanie termínov atď. Aký je Váš názor na túto novostavbu?
Odpovedať
1
2
20
Žije to tu veru :(. Podla webu TP, ked neratam apartmany a zopar high level bytov nad 350 tisic, tam zostalo 5 bytov nepredanych...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den. Co sa tyka terminov, mam taky pocit, ze uz teraz meskaju. Komunikacia je celkom slaba, nikto mi nevie napisat presny termin kedy bude kolaudacia ci kedy sa zacne riesit standard. Od kazdeho dostavam inu informaciu ... vy ste na tom ako?
Odpovedať
Zdravim, uz sme tu dvaja :), s informovanostou som na tom podobne, ale zase byvam kusok odtial, vidim ako to rastie. Riesil som zatial len KZ, chcel som zrusit jedno svetlo - ale kazdy zasah hned pausal 500 eur... Pytal som este orientacnu cenu na klimatizaciu zaciatkom maja, ale odpoved nemam. K standardu neviem nic, k parkovaniu tiez nic zatial. Vseobecne k tejto novostavbe nie su ziadne info, ani fora, diskusie.
Odpovedať
@rpslimak ano rastie to. No prvotne informacie boli take, ze v maji bude hruba stavba. A ak dobre viem, tak blok C je teraz niekde v polovici. KZ som chcel riesit aj ja, ale za posunutie jednej zastrcky si pytat 500€+ práca, sa mi zdalo prehnane :-x .. a klimatizacia sa zevraj nebude dat spravit, nakolko ponukaju chladene stropy.. tak mi bolo povedane, no nemyslim si, ze s tym bude nejaky problem.. a ku standardu mi bolo povedane cca 2 mesiace dozadu, ze sa zacne riesit do mesiaca.. a minuly tyzden mi bolo povedane, ze cca v septembri..
Odpovedať
Ked som kupoval niekedy vo februari, tak mi bolo povedane realne skora jesen zapis hrubej stavby. K tej klime, ano, nepocita sa tam s klasickou klimou - mne hovorili 2 varianty - chladene stropy alebo fancoil - obidve vyyzadovali KZ a projektovanie. Inak ja som bol v tom, ze rozvody (v ramci bytu - z popisu holobytu sa to tak javi) su v cene a dokupujem len nejaku jednotku ked uznam za vhodne ?!?, az neskor som zistil, ze to tak nieje. V kazdom pripade, vdaka za info, ak budete mat nieco nove, hodte to sem pls. Snad sa este niekto prida.
Odpovedať
A este mi bolo spominane, ze maju v plane aj show room na standard.
Odpovedať
https://bratislava.sme.sk/c/20791402/...
Odpovedať
@rpslimak ja som tiez riesil cca februar-marec a bolo mi od pani predajkyne povedane, ze hruba stavba cca maj .. tak zjavne hovoria kazdemu nieco ine.. myslite, ze kolaudaciu 3/2019 stihnu? Neviem ako to je s Fancoil, no chladene stropy boli cca 650€ KZ a samotny material s pracou na 2 izbovy byt okolo 3000-4000€.
Odpovedať
@patrik11001 Aby som nezavadzal, tu info "skora jesen" mam od ich financaka, ktory tento termin povazoval za realny. K tej klime vdaka za info, aspon mam predstavu o cene - FanCoil by mal byt lacnejsi. Este pre info, kolko Vam povedali dokoncenie do stadardu pri 2 izb.? Mne 5500 Eur.
Odpovedať
Ci stihnu marec, to netusim - ani neviem na zaklade coho by som to dedukoval. Viem len, ze stadion tam ma nejaky fixny termin koniec 2018 kvoli niecomu, ze by - http://www.antimon.gov.sk/data/files/... - slide 6.
Odpovedať
Zdravim, nemame ziadne nove info?
Odpovedať
Dobry den. Mate nejake nove info? Dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zdravim, nemam ziadne nove informacie...
Odpovedať
Ahojte, nam bolo povedane, ze hruba stavba by mala byt niekedy na jesen, no chyba im este myslim cca 10 poschodi na strednej vezi, tak ktovie, ako dlho im to este potrva, kym bude hruba stavba dokoncena a zapisana. Co sa tyka parkovania, ako ste riesili odkupenie parkovacieho miesta? Aj vam bola ponuknuta len moznost dlhodobeho prenajmu?
Odpovedať
Zdravím, akurát obedujem oproti a kukam na to, tak robia 16 poschodie. S parkovaním mne ešte nič konkrétne neponúkli, iba predbežnú info mám, že 18000 predaj max 1 miesto k 2 izb. alebo prenájom tuším 50 EUR/mesiac. S tou kupou to zrejme nebude jednoduché, kvôli povinným kapacitám k štadiónu, prenajatými pozemkom, zjavne to nemajú ešte doriešené, Vy máte nejakú oficiálnu ponuku od developera?
Odpovedať
No neviem do akej miery to bola oficialna ponuka, ale ked sme sa informovali ohladom parkovania, tak myslim ze zaznelo, ze parkovacie miesto sa odkupit neda... Da sa len dlhodobo prenajat na niekolko rokov (myslim ze 50 rokov, ale nie som si isty) za sumu okolo 18000. Potom vychadza ten "najom/uzivanie" na cca 30E/mesiac, co je urcite lepsie, ako 50E/mesiac, ale tak je to teda casovo ohranicene... Mozno to suvisi s tym, ze tie pozemky pod budovou patria mestu a developer (a nasledne vlastnici bytov), ten pozemok budu mat len prenajaty.
Odpovedať
Dobrý večer. Mne hovorili dve varianty: odkúpiť parkovace miesto (18 000eur- 24 000eur) alebo prenajať 50eur/mesiac. Čo sa týka hrubej stavby, tak mi bolo povedané, že cca október. Chcel som sa opýtať na štandard, či nemáte info kedy sa bude riešiť. Mne predajkyňa písala ešte v júni, že dúfa že najneskor do mesiaca. A je september a stále nič...
Odpovedať
Zrusenie svetla alebo presunutie zasuvky za 500? Dajte to spravit elektrikarovi za 1/6 ceny, o takych drobnostiach sa s nimi ani nebavte
Odpovedať
Zdravim, nemam ziadne info k stadardu, vlastne ziadne info k nicomu. Iba vizualne, momentalne sa robi 18-te bytove poschodie (tie obchodne priestory pod tym neviem ci mam ratat za 2 alebo 3 poschodia). Podla obrazka teda zostava dokoncit 4 podlazia a strechu na vezi. Oktober podla mna nieje realny - ale ja som laik, zjavne ked sa fokusuju na konkretnu cast stavby, vedia dat dost rychle tempo, vid. administrativna veza. Vnutorne priecky v nizkych vchodoch uz su, na prvom poschodi uz osadzaju okna, teda uz mozem povedat, ze mam okenne ramy. Koncom septembra im chcem volat, ci vedia dat realny odhad.
Odpovedať
Ahojte, rad by som sa spytal ake mate dojmy/skusenosti s klientskymi zmenami a stropnym chadenim... Kupujem 2i byt, a rozhodol som sa pre par malych klientskych zmien (presun zastrciek a vyvodov v oblasti kuchyne, buranie priecky medzi satnikom a komorou, murovanie nejakych dveri a presuvanie inych dveri...) cize zmien bolo celkom dost, preto som sa rozhodol zaplatit za projektovu dokumentaciu... rovnako som investoval aj za projektovu dokumentaciu k stropnemu chladeniu, pretoze klima sa tam neda dat a fan-coily do 2 miestnosti zevraj vyjdu priblizne rovnako ako stropne chladenie, cize 3-4 tisic.) Vyse 1200e len za dokumenty... Good. Pred nedavnom mi prisla na schvalenie faktura za vykon klientskych zmien, material a praca... 7.200 eur... bez DPH... Ak ste aj vy na osobnom stretnuti poculi mýty a legendy o stropnom chladeni za 4,000 tak, fakturovana realita je 6,000eur + dalsie vydavky za elektro-instalacne prace a vykony s tym spojene... Ak ste si mysleli, ze 500e za projektovu dokumentaciu davate preto, aby nestavali zbytocne steny tam, kde ich nechcete, tak tiez ste na omyle... Ocividne to funguje tak, ze ak nechcete postavit priecku medzi satnikom a komorou, tak oni vam ju zadarmo aj tak postavia, aby vam mohli nauctovat 150e za jej nasledne zburanie... (RIP logika). Podla madam L. M. s ktorou som bol na osobnom stretnuti, je ocividne vsetko v poriadku a kedže nie som inžinier architektúry, asi ťažko pochopím tie jemne nuancy a delikátnosť operácií ako stavať a búrať už postavené a fakturovať aj to nepostavené... Taktiež som mal asi dávať lepší pozor na hodinách matematiky, ked sa preberalo ze hodnota 4,000 sa viac-menej rovná hodnote 7,000... Preto by som sa rad poradil s niekym, kto ma podobne skusenosti, lebo mne to pripada, ako by vytiahli z ludi 600e za projektovu dokumentaciu k niecomu, čo si po zverejneni ceny nikto nekupi... akoby pytali 150e za zburanie nepostavenej priecky, a pytali dalsie eura za preplachnutie a dezinfekciu vodovodnych trubiek, ktore, kebyze nemam ziadne klientske zmeny by mi nechali nepreplachnute a infikovane, alebo co... Proste, celkovy pristup sa mi zda velmi neseriozny, mailova komunikacia viazne, a tak ma napadlo, ak nas bude takto nespokojnych viac a spojime sa, prinutime ich pristupovat trochu zodpovednejsie...toto neni štadión, kde si mozu šafáriť jak ich napadne a ked sa to 3-nasobne predraží... jáááj sorry, nevadi, ved daňovi poplatníci zaplatia... easy, veď je to pár drobných...
Odpovedať
@spec Zdravím. No ako tak čítam Váš koment, som rád, že som si nedal robiť žiadnu klienstkú zmenu. Rozmyslal som nad tym, no ked mi pani povedala, ze 150eur+dph iba za dokumentaciu toho, ze som chcel posunut zastrcku tak som si to rozmyslel :-D co sa tyka pristupu, tak je otrasny. Ja som dany byt chcel kvoli lokalite a dispozicii.. Ak by som ho nechcel, poslal by som ich do p... lebo ich komunikacia bola na bode mrazu a spravanie ani nehovorim.. co sa tyka komunikacii : 1. v maji mi napisali, ze do mesiaca sa bude riesit standard.. odvtedy nic.. 2. ked som riesil hrubu stavbu, bolo mi povedane, ze marec-april.. nasledne ked som im volal, mi povedali, ze najneskor august.. je oktober a stale nic ... K parkovaniu sa mi vyjadrili, ze sa bude dat prenajat za 50eur/mesiac miesto.. pytal som sa, ze ako sa bude rozdelovat nejaky náklad na elektriku a pod. , nakolko v garazi budu miesta aj pre verejnost.... k tomu mi nevedeli povedat nic.. Co sa tyka klimy, tak mi bolo povedane, ze sa bude dat urobit ale bude sa tahat z priestoru nad vchodovymi dverami kde bude vyvod na fan-coil ... Takze myslim si, ze kazdemu povedali uplne nieco ine...
Odpovedať
@spec a z vasho komentu som vycital, ze asi mate ten vacsi 2i.. lebo ja mam 60m a mne nacenili to chladenie okolo 4-5 tisic €.. tak potom preco povedali vam ked mate vacsi taku istu sumu??? Ak sa teda nemylim a nemate taky ako ja..
Odpovedať
@patrik11001 Ahoj Patrik, pravdepodobne mame cca rovnake byty - 2i, cca 60m. Stropne chladenie som chcel do 2 miestnosti (obyvačka a izba) Spolu to vypočitali na cca 35m stvorcovych a tiež na osobnom stretnuti som bol informovany ze to bude cca do 4 tisic. (Čo by aj sedelo s internetovymi cenami +/- 100€ /m stvorcovy). Rovnako teda hovorili aj vám. Čiže zaplatil som 500€ za projektovu dokumentaciu, pripravil si cca 4.500€ keby naahodou sa v odhade o nejaku stovečku sekli... A aj sa sekli... o 30 stovečiek... Ako som pisal v prispevku vyššie samotne chladenie 6.000 + všelijake upravy, ovladanie a montaže s tym spojene dalšia pomaly tisicka... Veď to je nonsens.
Odpovedať
@spec aha, mna len pomylilo to, ze mate satnik a komoru.. to ja nemam.. preto som myslel, ze mate vacsi 2i ale to je v podstate jedno .. no myslim si, ze to je uplny nonsens.. ja som nad tym uvazoval, no nakoniec som si to nedal a keby mi teraz povedali, ze mam priplatit 3000eur tak neviem co by som robil.. ja som velmi zvedavy kedy zacneme riesit ten standard a ako to celkovo s nim bude. tak isto to parkovanie, ci dodrzia ten prenajom alebo si budeme musiet miesto kupit.. celkovo ich pristup je otrasny, neviem vobec nic nove.. pozeral som aj ine novostavby, tie mali aj vzorove byt a podobne veci.. tu mi nevedeli povedat vobec nic ..
Odpovedať
Zdravim, najnovsiu informaciu co mam ohladom zapisu hrubej stavby (teda aj dalsej splatky) a zaroven riesenia standardu - malo by to byt koncom oktobra, budu posielat maily. Ale pytala sa ma na konkretny vchod, ja som E. Domnievam sa, ze pri tych malych vchodoch mimo veze by to mohlo byt obdobne - ale treba si radsej zavolat. Co sa tyka tych klientskych zmien, ako som vyssie spominal, za zrusenie svetla sa mi nechcelo platit dokumentaciu 500 EUR a na otazku orientacnej ceny FANCOIL/stropne chladenie mi uz nikto ani neodpovedal - tak som si povedal, ze usetrim nervy a peniaze a poriesim to osve neskor, cize v tomto smere sa nemam ako zapojit. Cize pre mna podstatne body teraz: - standard - vraj koncom oktobra sa ozvu - parking - nic nove nevedia povedat - pivnice - nic nove nevedia povedat Vizualne - dekluju 20-te bytove podlazie na vezi, t.j. ak to dobre ratam, este dve podlazia chybaju.
Odpovedať
Tie dvojizbaky na obidve strany vo vchodoch ABDEFG su myslim metrazou rovnake, len niektore maju satnik a komoru na ukor obyvacej casti. Zaroven je to rovnaka metraz ako trojizbaky AG.
Odpovedať
Ahojte, co sa tyka KZ, tak je to uplny otras... Jednak je komunikacia dost narocna a pytat si 500E za "malu zmenu" podorysu je uplne prestrelene. Prestrelene su aj sumy za upravy. Najhorsie na tom je ale to, ze ich odhad ceny realizacie je uplne mimo. Aj nam bola povedana cena za KZ niekolkonasobne nizsia ako vysledna cena. Myslim si, ze toto urcite nie je ferovy pristup. Kalkulacia uprav a materialu od ich dodavatela je tiez uplne uletena. Vsetko (upravy, podorys, kalkulaciu...) si treba dokladne prekontrolovat, lebo robia chyby... a casto! 8-( Co sa tyka standardu, tak nam na stretnuti bola povedana suma myslim nejak okolo 5000E, ale po poslednych skusenostiach je dost tazke verit tejto "slubenej" cene, takze si to kazdy musi prehodnotit sam... Co sa tyka parkovania, tak malo by to byt tak, ako pisem v predchadzajucom prispevku. Nam bolo povedane, ze miesto sa do osobneho vlastnictva kupit neda. Da sa jednorazovo dlhodobo prenajat na nejakych myslim 50 rokov za cca 18000, alebo si miesto prenajimat za 50E. Taketo sme mali posledne informacie a nepredpokladam, ze by sa nieco na tom zmenilo.
Odpovedať
Tu suma 5500 EUR s DPH za standard na moj 2-izb mam potvrdene v maily od p. Mikulayovej. V tom je montáž a dodávka komplet kúpeľne, WC, int. dvere a plávajúce podlahy, teda všetko okrem kuch. linky. Ci bude v tej sume moznost vyberu farieb atd to neviem.
Odpovedať
Zdravim. Isiel som okolo, skoro vsetky vchody okrem C (veža) uz maju okna. Zacali pomaly betonovat balkony a ako som si vsimol, tak konecne zacali robit vo velkom a kazdy den. Aspon sa mi tak zdalo, ze predtym tam nebol taky stavebny ruch. Co sa tyka standardu, tak stale nemam ziadnu info, tak uvidime kedy sa rozhybu. No moj osobny odhad (som laik) je taky, ze by sa mohli byty odovzdavat cca leto 2019 :)
Odpovedať
@patrik11001 Ahoj, v poslednom maily ktory prisiel od developera (ako dodatok ku KZ) som dostal informaciu, ze kvoli klientskym zmenam sa kolaudacia posuva az na 30.06.2019. Neviem, ci sa to tyka iba tych ktori maju KZ, alebo sa cela stavba kolauduje ako celok, a tym padom vsetci budu musiet cakat do 30.06. bez ohladu na to, ci KZ mali alebo nie. + samozrejme k tomu treba pripocitat vsemozne dalsie omeskania a posuny lehot a komplikacie, cize vobec by ma neprekvapil termin kolaudacie az oktober 2019
Odpovedať
1
2
20
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?