Byty Kivikko

Pekný večer všetkým, chcem sa opýtať či náhodou niekto nekúpil byt v tejto novostavbe, prípadne či už nebýva v prvej etape a ako ste spokojní s kvalitou bývania a prístupom developera? Ďakujem za názory. :-D :-D :-D
Odpovedať
Treba sa pripraviť namesačné naklady cca 150 Eur pre jednoizbový byt(34m2). Poplatky typu prenájom prijazdovej cesty, osvetlenie príjazdovej cesty atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@apollo333 Ty byvas v prvej etape? Je to uz vratane elektriny, kablovky, internetu? ...
Odpovedať
Kolega tam býva. Je v tom aj elektrika , internet. Avšak ešte nemajú firmu na upratovanie. Takže platba do fondu údržby sa ešte zvýši. Developer si sam najal správcu domu na dva roky, nájomníci ho nechcú ale zmluva sa nedá vypovedať. Mesačne musia platiť (podľa nich veľmi veľa) za záhradníka , odpratávanie snehu, starostlivosť o balkóny... Je možné že sa tieto poplatky znížia keď sa dostavajú ostatné domy. Ta príjazdová cesta vraj patrí mestu preto musia platiť za ňu nájomné plus osvetlenie.
Odpovedať
"YIT Bývanie na fínskej úrovni" ako sa patri :-) Necudujem sa. Tak je projekt nastaveny, najcastejsie vymery 35m2 az 50m2, pre nizsiu socialnu vrstvu. Za dost vysoke ceny za m2 (ale vo vyjadreni za byt vyzeraju cenovky lakavo). Vedla stoja 3 prerobene ubytovne vo vymerach 35m2, kopa najomnikov a ludia s nizkym prijmom.
Odpovedať
@apollo333 ze je vysoky zalohovy predpis neznamena ze to tolko naozaj stoji - ono s najvacsou pravdepodobnostou sposobi vysoka mesacna platba po roku aj vysoky preplatok. Pozname podobne pripady ked spravcovska "nevedela" odhadnut ake budu realne naklady tak ich v prvom roku vyrazne nadhodnotili kedze na zaciatku kedy cast bytov je neobyvana (a mozno neprispievaju do spolocneho) a cast obyvatelov ma problem s platenim nacas tak na seba spravca nevezme riziko ze na ucte nebudu peniaze. Pozname aj opacne pripady developerov co propagovali pri predaji "najnizsie naklady v Bratislave" neviem ci je lepsie zit v iluzii malych zaloh a potom sa divit po roku velkemu nedopatku. Takze nijak by som to nedramatizoval v tejto faze aj ked s kivikkom nemam nic spolocne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@apollo333 Zdravim, ake ma kolega skusenosti teraz? Ide mi hlavne o pripadne reklamacie bytu ( mokre steny a podobne). Uvazujem nad kupou v 3. etape, tak realna skusenost by sa mi zisla :) Vdaka za odpoved
Odpovedať
@apollo333 Tiez co sa tyka hlucnosti z ZST Vinohrady
Odpovedať
Yit je skutocne developer aj stavitel na urovni. Mame kupeny byt v druhej etape. Uz prebehla kolaudacia a teda zrejme zajtra zacnu odovzdavat byty ale skutocne musim spolocnost Yit pochvalit. Vzdy ked som sa ozval boli ochotni. Stavba naozaj posobi velmi kvalitne a ked som nasiel nedostatok ako parkety ktore nedoliehali na 100%, bez slov to dali opravit. Ich serioznost je tak velka ze dokonca povedali na rovinu ze v niektorych bytoch popraskala malovka ale ze to opravuju a teda nemam sa hnevat aj keby sa to stalo u mna. Nastastie zatial nie. Naklady na 51m2 byt budu vraj cca 70-80 € samozrejme plus elektrina a vsetko ostatne. Tiez som sa obaval privalovycb dazdov ale vzadu vyhotovili take male hradze a na pozemku su desiatky akoby studni pre odvod nadbytocnej vody. Nechcem robit velku reklamu ale skutocne musim ich chvalit
Odpovedať
@mike26 ja som na stavbu chodil skoro aj kazdy den po ceste z roboty a pocuval vlaky jednak z auta a potom aj bytu. Ak ide moderny vlak napr ten dvojposchodovy tak to je ozaj minimalne rusenie. Horsie to je samozrejme s nakladnymi ale kazdopadne pri zavretych oknach je uplne ticho. A ked to aj je pocut nie je to nic hrozne. Musim povedat ze elektricky su hlucnejsie a hlavne su z nich velke otrasy.. Tu po otrasoch nie je aji chyru a aj v detstve som mal vyhlad na vlaky cize mne to vadit nebude napriklad
Odpovedať
@apollo333 mna by tiez zaujimali skusenosti. kupili sme v 3.faze trojizbovy byt.
Odpovedať
@andy350 uz ste sa stihli zabyvat? ako sa vam tam paci? ozaj trochu od veci, ale u koho ste si dali robit kuchynsku linku?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@jurly Ahoj, budeme susedky. Nemas nahodou info, kedy by mala byt ukoncena hruba stavba?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katika_ba ahoj :) tak to sa tesim. stavanie glajjchy ) sa uz konalo este minuly rok 13.11. kedze byvame o ulicu dalej mozem Ti napisat co vidim z okna: strecha s kolektormi je hotova (nikoho uz tam nevidim pobehovat dlhsiu dobu), vidim, ze sa robia omietky a vonku zacinali s pokladanim dlazby.
Odpovedať
@katika_ba aj vy mate trojizbovy? ako ste vyriesili kuchynu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
zdravim, vedel by mi niekto z obyvatelov kivikka povedat, aky maju istic (v amperoch) pred elektromerom? Snazim sa to vydolovat od developera, ale stale sa vykruca, ze tieto informacie dostanem az pri odovzdani bytu. Co je podla mna zbytocne neskoro, kedze na vybavenie ziadosti na distribucke moze trvat aj viac ako mesiac. Vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte rada by som ozivila tu to temu, dufam ze niekto odpise. Ak sa najde niekto kto tam byva rada by som ocenila informacie, ci ste teda spokojny a vsetko okolo toho. Nasla som tam byt ktory sa mi velmi paci, mozno trosicku pomensi ale stacil by mi, viete mi niekto aj orientance povedat cenu za aku sa predavali trojizbaky? rozloha celkova okolo 58 m2. byt samotny necelych 52m2.
Odpovedať
@zuz5214 cena za ktoru sa byty predavali od developera je irelevantna, bolo to uz par rokov dozadu. tiez som kupila novostavbu, podotykam ze je len prave skolaudovana a este nebyvam a trhova hodnota medzitym stupla o cca 25-30 tis.
Odpovedať
Ahojte, trošku som si preštudovala tuto komunikaciu, aj keď už je aj staršieho dáta trochu. Tri baráky Kiviko stoja, dívam sa na ne z môjho bytu oproti z Račianskej , teda som videla ako od piky rástol jeden za druhým. Stavali od roku 2013 od sept. a tretí dokončilli v roku 2016 niekedy na leto tuším. Včera sme s priateľom videli okolo chodiť tri diviaky, sem tam zablúdia ku kontajnerom alebo blízko. Vôbec neriesili, že sme asi 6 metrov od nich, To bolo dosť zaujímavé. Dajte si v noci pozor, ak by ste šli vynášať smeti. Inak k téme trošku ešte, ja som si chcela v I.etape kúpiť 1 izbový , bol dlho na predaj, nevedeli ho predať za 65tisic, bez balkona, veľmi nízke podlažie na rohu baráku dole. To bolo nevýhodné, že tak nízko okná, tak som do toho nešla už. Ostala som oproti v starých bytových domoch. Ako sa vám tam býva? páči sa vám lokalita? Vinohrady sú fajn, dosť je to pozitívne vybehnúť iba tak hneď pod les a aj na biku, to je na tom super. Inde moc to človek nemá v BA až tak blízko.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@andy2353 cauko. My sme sa nastahovali v 2016 do 3izb. Byva sa nam velmi dobre. Byt je sice mensi, sme tam 4, ale ma velmi dobru dispoziciu.
Odpovedať
Byt je dobre zatepleny a ma velky balkon plus parkovanie v garazi, co je na nezaplatenie pri detoch. Rovnako ako ihrisko. Susedia su tiez ok. Povacsine sami mladi akurat nezdravia 😀
Odpovedať
Ako nevyhodu vidim problemy so spravcom. Momentalne riesime upratovanie, ktore by sa malo diat, ale nedeje, hoci vykaz o upratovani hovori opak. Taktiez nam pocas privalovych dazdov zaplavuje garaz a pivnice.spravca a vyhovara na developera a ten na spravcu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?