Byt na severozápad/severovýchod v BA starom meste

Zdravím všetkých a prosím o radu. Mám možnosť kúpiť 2 izbový byt/apartmán v Bratislave Starom meste v novostavbe v peknej tichej lokalite. Má to však háčik - byt je celý orientovaný na severozápad. V ponuke je aj byt orientovaný na severovýchod. Byty s lepšou orientáciou sú samozrejme cenovo nedostupné. Išli by ste do toho? Ak je tu niekto, kto býva v takto orientovanom byte, napíšte prosím, či je to moc tmavé a studené, alebo ok. Ďakujem.
Odpovedať
Ja by som ešte zohľadnila nielen celkovú orientáciu bytu, ale aj čo konkrétne je v tom byte orientované na sever a čo na západ / východ v rámci dispozičného riešenia. Osobne by som uprednostnila severozápadnú orientáciu - slniečko po príchode z práce väčšinu roka poteší ;) Ale museli by byť na západ obytné miestnosti a nie napr. iba kúpeľňa.
Odpovedať
@apophis333 Brala by som severozapad,keby som sa mala ja rozhodnut.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som 8 rokov bývala v byte kompletne orientovaný na severovýchod. Za mňa úplne v pohode bývanie. Teraz máme severovýchod a juhozápad a mám radšej tie chladnejšie izby. Ale ak ste slnečný typ tak radšej asi ten severo-západ ako tu už bolo spomenuté.
Odpovedať
@yasna praveze obidve miestnosti - spalna aj obyvacka s kuchynou maju okna na severovychod, do ticheho vnutrobloku. Ten druhy severozapadny byt je 1 izbovy, som este zabudla napisat, 37m2.
Odpovedať
Vela ludi tu riesi orientaciu bytu/domu, ale koniec koncov aj tak vyhadze nemale prostriedky na tienenie, chladenie .... podla mna ked mam dobry vyhlad na sever, kludne tam budem byvat.... ja som mal byt orientovany len na vychod a nemal som problem ani v zime so zimou ani v lete s teplom ...
Odpovedať
@apophis333 tichy vnutroblok, kde v lete nepecie slnko pol dna. Parada. Cely rok rano ti zasvieti slnko do postele (ak svieti), vecer, ked je v lete na skapanie nemas cely byt vyhicovany na 400°. V zime je to jedno o piatej je tma aj na zapade aj na vychode, aj na juhu a severe
Odpovedať
@apophis333 chladnejšia spálňa na severovýchod mne osobne vyhovuje, ale obývačku mám rada teplú. Máme to tak momentálne, takže viem porovnať. Tichý vnútroblok tiež stojí za zváženie, ak nie sú susedia hneď za oknom. Otázkou teda ešte tiež je, či chcete jedno- alebo dvojizbový :) @maroz19 súhlasím, ale to je o tom celkovom riešení bytu práve. Ako je v tých bytoch riešené tienenie, prípadne chladenie... Preto ťažko radiť len na základe všeobecnej orientácie bytu
Odpovedať
@wiwi28 Dakujem Vam za odpoved. Som slnecny typ, ale financie nepustia a ked bude okolie pekne, nove, tiche, byt svetlo zariadeny tak by to snad malo byt v pohode. Ale ten byt je navyse vyklenuty z fasady, tak nema z 3 stran susedov co by ho vyhrievali. Vyhodou je, ze bude tichy, ale bojim sa ze bude velmi studeny. Budem este zvazovat.
Odpovedať
Dnes ak je to novostavbe je to fuk skôr treba pozerať či to nieje smerom do hlučnejšie ulice to omrzí viac ako slniečko ,keď nemôžete ani poriadne vyvetrát ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?