Byt na sever. Ake zaluzie, rolety, zavesy odporucate?

Zdravim vsetkych :-) Velmi rada by som vyriesila dilemu, ako zatienit okna. ide totiz o to, ze do nich nesvieti priame slniecko, takze nejde mi o klasicke tienenie. kedze je byt na prizemi, potrebovala by som nieco co nas schova pred susedmi a okoloiducimi. zial nikde v temach som nenasla odpoved, budem vdacna ak si najdete cas a napisete mi vas nazor.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@berginkan Byt na sever neodporúčam - ani so závesmi, ani bez nich.
Odpovedať
@leonardom my ho uz mame, takze tato rada je bezpredmetna. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@berginkan čo zrkadlové fólie? A na noc klasika žaluzie?
Odpovedať
cez den do bytu nevidno. Iba večer ak sa svieti. Dajte si záclony nie hrubé, ale také aby prepúštali svetlo. Tak vás cez deň určite nebude vidno.
Odpovedať
Profilova fotka
@berginkan Nemyslím si, že je moja rada až taká bezpredmetná. Ešte vždy je možnosť vrátiť sa z kratšej cesty - teda takéhoto bytu sa rýchlo zbaviť. Ušetríte si o.i. starosti s potuchlinou, plesňami a rizikom vážnych zdravotných problémov.
Odpovedať
@leonardom my máme tiež dve okná na severozápad a nikto tu nemá žiadne problémy s plesňami a potuchlinou.
Odpovedať
@leonardom zato, ze je byt na sever este nemusi byt plesnivy a podobne. aj predtym sme mali podobny a nikdy nebol ani trochu problem. ak nemate radu ohladom otazky, tak sa zdrzte komentarov prosim
Odpovedať
@iwet25 zaclony som nemala sto rokov. bojim sa trochu udrzovania, ale zase ma laka ten utulny pocit. vy mate zaclony?
Odpovedať
Ano mame. Mne to bez nich pripada ako byvat v kancelarii. Jedine v kuchyni nemame. Mam ich kusok nad zem a teraz cez zimu som ich zdvihla na radiator. Ja ich periem v pracke a este mokre ich hned zavesim. Takisto aj zavesy. Kazde 4 mesiace periem.
Odpovedať
@iwet25 ok, dakujem :-)
Odpovedať
skusenosti s japonskymi stenami niekto?
Odpovedať
Je rozdiel pri montovani exterierovych zaluzii s tym ze sa vrta do ramu okna oproti tomu ked sa bocne vodiace listy daju do zateplovacieho polystyrenu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Okná na sever nie sú žiaden problém. S plesňami má problém iba ten, kto nevetrá, takže to viac vypovedá o diskutujúcom ktorý to tu spomenul. V byte v ktorom bývam máme dve miestnosti na severozápad, a žiaden problém s tým nie je, akurát je trochu menej svetla (stále dostatok). Čo sa týka pôvodnej otázky, ja navrhujem klasické interiérové okenné žalúzie. Cez deň otvorené, večer keď zasvietim, tak ho zatiahnem. Z vonku vidieť akurát to, že sa tam svieti, ale nič viac. Podľa potreby sa dá skombinovať s hocijakou záclonou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?