Bungalov alebo klasický dom?

Hľadala som podobné príspevky, ale nič som nenašla. Od čoho sa líši stavba bungalovu a klasického domu s áčkovou strechou /pre a proti/? Veľmi sa mi páčili bungalovy, ale čím ďalej tým viac som presvedčená, že chcem klasický poschodový domček, nič okázalé na "prezentovanie", ale príjemný dom pre 4-5 člennú rodinu. budem rada za každý názor a samozrejme si pozriem rada aj fotky takýchto domov, pretože je ich tu málo. A ešte podotýkam, že pozemok je vo svahu, čo je možno výhoda, možno nevýhoda.
Odpovedať
Profilova fotka
bungalov v zásade využíva len jedno podlažie a má nízky krov. Je vhodný do teplotne priemerného pásma v našom prostredí by mal mať strop, Nízky krov vedie k k zväčšeniu prierezov alebo použitiu väzníkov. Je náročnejší na plochu a aj náklady na stavbu sú vyššie v pomere k podlahovej ploche . Pri rovnakej obytnej ploche a zhodných materiáloch má vyššie tepelné straty. Kompaktný dom s podkrovím sa dá urobiť cca o 30% lacnejšie, prevádzka je tiež lacnejšia. Svah si vyžaduje náročnejšie riešenie,ale vhodným využitím suterénu sa tam dajú vsunúť niektoré funkcie.
Odpovedať
@powerpoint takýchto tém je tu už veľa: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... taktiež aj fotiek bungalovov a poschodákov je tu kopu - treba pozrieť v sekcii inšpirácie, kolekcie a pod... nájdeš tu toho dosť. Ja som vždy chcela poschoďák a aj ho staviame - máme úzky pozemok.. Aj keby že máme veľký pozemok, tak staviame aj tak poschoďák. Mne bungalov príde ako byt pod špicatou resp. rovnou strechou.. Ale každému sa páči niečo iné..
Odpovedať
@powerpoint My keby?!tak poschodový, prízemie: obyvačka,kuchyňa z nej východ na terasu,musela by tam byť aj 1 izba teda aspoň 12 m2 na prespatie,pri nej kúpeľňa,menšia špajza a technická miestnosť.Na poschodí:2 izby a aspoň 1izba s balkonom ,samozrejme kúpeľňa.Ono poschodie je suchučké,teplejšie,bezpečnejšie.Kúrenie podlahové,krbové kachle,tep.čerpadlo.Kuk na Jantar 68/1 ,tu na MS ho už stavali nájdi si foto,ale či je aj do svahu?? želám dobré rozhodnutie.
Odpovedať
kazdy ma iny styl aj bungalov je pekny aj klasicky domcek postaveny podla tvojich predstav :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bungaloposchodak :-D
Odpovedať
@jan45 Ahoj Jan,s manželom zvažujeme o kupu montovaného domu= bungalov aky máš nazor na tieto stavby aka je zivotnost a naco si mame dat pozor,dakujem za kazde info
Odpovedať
Profilova fotka
@sisa96 každý dom Vám firma z projektu postaví ako montovaný. Pri voľbe vhodnej konštrukcie by mohol motovaný mať menšiu zastavanú plochu a lepší pomer k úžitkovej, K životnosti sa neviem vyjadriť, poznám 50 ročné okály a to boli búdky z panelov a rozpadnuté murované domy po tridsiatich rokoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?