Bude byt v novostavbe, ktorý nie je podstavaný (je pod ním prechod pre ľudí) teplý?

Kupujem byt na 1.poschodí v ešte nepostavenej novostavbe. Až pri posledných vizualizáciách sa ukázalo, že pod mojim bytom nie sú pivničné priestory, ale rovno pod ním je otvorený priestor, ktorý bude slúžiť ako prechod. ]-( Aký veľký vplyv to bude mať na teplo v byte? Je hlúposť kupovať takýto byt? (je cenovo dostupnejší ako ostatné..) Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
kedysi to boli ciganske byty ( ja viem ze toto je novostavba), ja by som to nekupila. V bloku mame takyto byt, dokonca nam dovolili priechod uzatvorit a mame tam vstupnu chodbu, a je tam kosa ako v ruskom filme aj v lete, strop sa kvoli susedom zateploval a aj tak maju ladovy byt
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, budu tam studene podlahy a budete musiet viac kurit ako susedia, aby ste dosiahli rovnaku teplotu v byte. Teplotna pohoda moze byt znizena... Predpokladam, ze ten byt je najlacnejsi z tej bytovky (mal by byt). Zvysene naklady na bykurovanie sa zvyknu kompenzovat koeficientom prepoctu, pri platbach za teplo Vyhoda je, ze mozete dupat a nikto sa nebude stazovat :-) a nikoho nevytopite :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Veď sa opýtajte tých čo to stavajú.alebo projektanta alebo predajcu,či to nie je extra zaizolované a zatepené
Odpovedať
ak je to dobre a zodpovedne navrhnuté tak budete na tom lepšie ako tí nad pivničnými priestormi, lebo by sa tam malo uvažovať zateplenie s exteriérom namiesto styku s nevykurovanými priestormi, kde by teoreticky nemuselo byť skoro žiadne zateplenie ak sa počíta s izoláciou v podlahe (takto tam vzniknú aletepelné mosty). pýtajte si projekt a detail podlahy.
Odpovedať
kedze je to novostavba musi vyhovovat tepelnotechnickym poziadavkam kazdy fragment konstrukcie takze o to ze to nebude dodatocne zateplene by som sa nebala.. posudzuje sa to ako vodorovna konstrukcia na prechod tepla smerom nadol a podla noriem musi byt tepelny odpor konstrukcie R=4,8W/(m2K). vacsie naklady na vykurovanie mat budete, lebo to je ochladzovana plocha, ako keby byvate pod strechou, byty pod strechou alebo na konci sekcii byvaju tiez z takychto dovodov lacnejsie. Pocula som o novostavbe, kde mali problem v takomto prechode lebo im tam namontovali garazovu branu, ktora sirila zvuk pri otvarani a zatvarani do bytu, ale majitelia u investora docielili vymenu brany. V kazdom pripade odporucam mat velmi dobre postavenu zmluvu o kupe bytu a naslednom odstranovani problemov sposobenych zlou realizaciou... na pravnikovi v takomto pripade sa setrit neoplati
Odpovedať
Mám pocit, že je to tu samý stavbár, architekt, teplotechnik, statik a pod. Byt može byť postavený aj nad mraziarňami. Pokiaľ sú dodržané normy, nie je sa čoho obávať. Nepredpokladám, že by to pri novostavbe bolo odfláknuté, pokiaľ áno, tak takýchto "odfláknutí" bude plná stavba. PS. nechápem prečo sa tu mnohí hrajú na odborníkov a pletú tu ľuďom hlavy. Vyjadrujte sa k tomu čo viete a nie k tomu o čom si myslíte, že to viete...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som sa skôr obávala hluku prechádzajúcich ľudí.
Odpovedať
august77, neviem co sa rozculujes. Iba tu radia, aby sa dotycny pozrel na projekt domu a detajl podlahy, co je podla mna normalne.. Norma je jedna vec a realizacia je druha vec. Ak bude projekt OK a zaruacia, ze to tak bude aj v realizacii, tak to bude OK.
Odpovedať
Profilova fotka
Hluk, smrad od výrostkov pofajčievajúcich večer pod balkónmi, množstvo ľudí atď....A asi aj chladnejšie od podlahy. Neverím že by tam dával niekto povedzme 20cm EPS do podlahy. Nebrať!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?