Borievka Westpark, Záhorská Bystrica - býva tu niekto?

Ahojte hladam buducich susedov v Borievke v projekte westpark Zahorska Bystrica. Je tu niekto ?
Odpovedať
1
2
Zdravím, tiež som blízko podpisu zmluvy. Aké máte skúsenosti? Stále sa nestavia... :-|
Odpovedať
Zdravim Zacina to niecim smrdiet od novembra sa tam s nicim nepohlo, tiez mam podpisovat zmluvu ale nechcem sa dostat do problemov len zato ze mi niekto realne ukaze len vykopanu jamu v Zahorskej a peknu webstranku...
Odpovedať
Dnes začali bágrovať. Uvidíme.
Odpovedať
Už som to silno preveroval, je to ok. Stávajú. Garantom je VÚB banka a sama banka má záujem to postaviť.
Odpovedať
Az som sa musel zaregistrovat, ked so to tu nasiel. Uprimne sa divim, ze by to tohto niekto siel. Ja v ZB zijem a myslim ze keby ste sa miestnych opytali, tak vam tiez povedia, ze je to asi jedno z najhorsich miest v dedine na byvanie. V bezprostrednej blizkosti pumpy a hlavnej cesty ktorou chodi cele zahorie do a z Bratislavy (rozhodne nie 50kmh rychlostou). Mozno len cena to trochu ospravedlnuje (aj ked podla mna nie dost). Chodim okolo takmer kazdy den, jama tam uz je asi tristvrte roka, posledne dni odtial odviezli zas aspon zopar tatroviek zeminy.. Ak stranka tvrdila, ze dokoncenie prvej bytovky je zima 2017, tak myslim ze AK by zrovna hned zacali, tak to bude skor zima 2019. Neviem no, aj keby som si odmyslel viacmenej prisernu lokalitu, mal by som dost problem cokolvek podpisat nejakej eserocke Miso a Jozo nieco, z coho nemaju zatial ani len jamu vyhlbenu. Ziadne referencie, webstranka developera nonstop "v rekonstrukcii", stranka projektu na urovni mojich prvych pokusov vo WYSIWYG editoroch v 90. rokoch, proste amatercina kde sa clovek pozrie. Ako asi bude vyzerat hotove dielo, ak vobec bude stat? Tolko moj nazor ako obyvatela a cloveka, co si trosku inak predstavuje vztah rizika a jeho ceny.
Odpovedať
Čistá dezinformácia. Bavíme sa tu o Borievke, ktorá bude stáť pri Bratislavskej ulici. Stránka píše o dokončení 12/2017 to je pravda, ale v zmluve mám 12/2018 čo je reálne. Kde je problém v benzínovej pumpe? V BA sú desiatky takto v blízkosti postavených domov. Viem že obyvatelia Záhorskej majú s týmto projektom problém, už sa prvý pokus kvôli tomu zrušil. VÚB banka je garantom, plus ďalšie banky si to pridali do projektov pre hypotéky. Stavebné povolenie vydané. Tento developer postavil napríklad gastanovú alej v Ružinove. Vyjadrenie obyvateľa čo nemá o tom šajnu!
Odpovedať
@ladfdu v Rusovciach
Odpovedať
Nemyslim si ze westpark ma zlu polohu prave naopak. Okraj zahorskej beriem ako vyhodu rychle dopravne spojenie do centra BA, MHD aj autom. Je to perspektivna cast nemyslim si ze potrva dlho aby sa na poli na zapadnej strane od westparku zacala vystavba dalsich projektov a vznikne tak nova stvrt. Je pravda ze podavanie informacii od developera je trochu zmatocne ale na druhej strane pokial budu kazdy den pokracovat nevidim problem. Mam info z piatka ze aktualne sa vyrovnava podlozie a bude to pokravocat navozenim strku vykopmi a debnenim pre zaklady...
Odpovedať
@murko123 nema zlu polohu? Horsia uz v tej dedine ani nieje. To je plocha tak na asministrativu,ale nie na by anie. Uplne nepredajne byty. Kto uz chce byvat nad rusnou cestou s vyhladom na dialnicu? To moze ist hocikam blizsie k mestu na sidlisko.
Odpovedať
To ci niekomu vyhovuje alebo nevyhovuje poloha je individuálne, Každý môže preferovať niečo iné. O tomto sa vôbec nemusí diskutovať.
Odpovedať
@fiona203 SPRÁVNE PÍŠEŠ!!!! NECH SA PÁČI, TREBA POZRIEŤ INÉ LOKALITY V BA A TÍTO MUDRLANTI POCHOPIA! JASNÉ MÔŽU ÍSŤ NA DEDINU DO PANELÁKU :-D
Odpovedať
Včera som podpísal zmluvu. Vypýtal som si termínový plán stavby, všetko ide podľa plánu. Ukázali mi aj nové ceny pre byty po dokončení prvého poschodia, bude to cca 10 až 15 percent navýšené. Pekný deň prajem
Odpovedať
Článok sa načítava...
No nejde to podla planu, podla planu maju uz dnes takmer 1-rocny sklz. Nehovoriac o tom, ze podla uplne povodnych planov mal projekt zacat uz v roku 2008 (ale s inou architekturou, ktoru potom prekreslili na sucasne krabice). A naozaj neviem naco chcu zvysovat ceny, ked za cely takmer rok sa im podarilo predat az 12 bytov.
Odpovedať
tu su povodne vizy, keby to niekoho zaujimalo https://www.asb.sk/architektura/proje...
Odpovedať
@ladfdu pekna snaha o reklamu.
Odpovedať
Moja posledná reakcia na hejterov, čo majú z nejasných dôvodov potrebu zapájať sa do diskusie a pritom nemajú reálny záujem o kúpu bytu v tomto projekte. Evidentne konkurencia z výstavby králikární z prepchatej lokality nad Billou. To už mi je lokalita, keď už dnes vznikajú obrovské zápchy na kruhovej križovatke a tisíce bytov ešte pribudne. Asi toľko k hejterom..... Nikoho nenahováram, treba ísť osobne zistiť. Stránka na nete amaterizmus, pôvodne mi dával predajca katastrofálne informácie. Dosť som mu naložil. Bol som s ním 3x osobne a dal som mu 2 A4 otázok čo mi mal preveriť a podložiť dokumentami. V zmluve mám ešte dodatok, že nezaplatím skôr 15%, kým nebudú základy. Tak som sám zvedavý ako im to pôjde, budúci týždeň mali v harmonograme debnenie pre základy... Uvidíme... Keď sa chce ešte niekto niečo spýtať, poprípade porovnať odpovede od developera čo dostal s mojimi, nech sa páči...
Odpovedať
Pre info, dostal som už mailom od developera územné rozhodnutie, brzdilo sa to vďaka občanom Záhorskej Bystrice ako som sa z toho dočítal. Takže už chápem tých hejterov čo tu silno písali, aký je to zlý projekt :-D
Odpovedať
@ladfdu áno,jasne :-D ty kladieš podmienky developerovy..A na to debnenie základov na budúci týždeň sa prídem pozrieť. Nemôžem si pomôcť,ale tvoje príspevky pôsobia ako tu už bolo spomínané ako-REKLAMA.
Odpovedať
Nikto nepise ze je to zly projekt. Je na zlom mieste, ze je clovek autom na hlavnej ceste (okrem toho tam aj byva) skor ako iny o 1-2 minuty nieje vyhra nad tym byvat v takom hluku. Uzemko si mozes najst aj na nete, nepotrebujes, aby ti ho sam velky developer posielal. A zapchy na kruhaci, nevymyslaj vies koly comu tam su tak netrep. Okrem toho ked budes vychadzat na hlavnu budes davat tomu podla teba upchatemu kruhacu prednost.
Odpovedať
@ladfdu Uzemne rozhodnutie sa nebrzdilo kvoli obcanom Zahorskej Bystrice, ale kvoli poziadavke developera o zmenu uzemneho rozhodnutia z dovodu prekreslenia vacsich bytov na vacsie mnozstvo malych, takze im nevychadzal pocet parkovacich miest, ktore teraz vybuduju na prenajatych pozemkoch MC s platnostou na dva roky. Info je verejne dostupne napriklad na tomto linku: http://www.zahorskabystrica.sk/wp-con... Cize ak tvrdite co tvrdite, tak vam developer klame, a ak vam klame uz na zaciatku, tak nechcem vediet ako sa bude spravat v dalsom obdobi. Otazku zdvonjasobenia poctu bytov oproti zameru a vyhodnosti parkovania na docasne prenajatych pozemkoch si musite zvazit sam...
Odpovedať
je nieco nove?
Odpovedať
Nuz ako som spominal - kedze tadial denne chodievam, ako plynie mesiac za mesiacom, uplynul uz aj dalsi a pri jame nie je zivej duse a teda vobec nic sa tam nedeje.
Odpovedať
@ladfdu ten dodatok do zmluvy ze zaplatite 15% az po zacati stavby vam presiel ?
Odpovedať
@murko123 ano
Odpovedať
Vcera zacali konecne betonovat dno jamy, ale v pocte asi 1-2 ludia. Snad im aspon taketo tempo vydrzi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Garaze maju konecne vybetonovane, teraz robia prizemie. Ide im to ako v lete na saniach. 3-mesacny progres..........
Odpovedať
Ani v dnesny den nie je pravoplatne stavebne povolenie takze niet sa co cudovat. Ked stavebko nadobudne pravoplatnost mozno sa zacne pracovat v normalnom tempe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, zaujímam sa o kúpu bytu v tomto projekte, máte už niekto kúpené byty popr. rezervované? Ako prebiehala komunikácia s developerom, s predajcom? Posledný príspevok je tu zo septembra tak možno by sa hodilo prebudiť znova tému.
Odpovedať
Ahoj, ja mam kupeny. Komunikacia v pohode akurat prebiehaju klientske zmeny takze moja komunikacia je v tomto stadiu s architektom.
Odpovedať
Ok fajn dakujem, ak sa ta mozem spýtať, co najviac ta zaujalo na tomto projekte a poprípade scim si mal najväčší problém?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?