Aký máte názor na novostavbu Ahoj Park?

Ahojte, rozhodli sme sa s priatelom kupit byt v tomto projekte. Ake mate nazory a dojmy? :)
Odpovedať
Ahoj, práve som hľadal niekoho kto sa chystá na tento projekt. Taktiež zvažujem tento projekt. Vieme sa skontaktovať a vymeniť si informácie?
Odpovedať
Rád by som, ak máte akékoľvek informácie, aby ste sa s nami podelili. Aby sme sa správne rozhodli :) Ide o tento projekt: https://www.facebook.com/ahojpark/?fr... http://www.ahojpark.sk/ Ďakujem vopred.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Aj mne sa projekt paci, fajn lokalita, dobra dostupnost elektrickou do centra, malo ciganov. Vieme ňieco o projekte?
Odpovedať
:-D :-D :-D to najdôležitejšie si uz napísala.
Odpovedať
takze si pekne prestudujte tie stranky a budete vediet cosi viacej :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
Som myslela napr ci tento developer dokoncil aj ine stavby/ projekty aby som si nasla spokojnost ludi/ zakaznikov. Neviem najst meno firmy okrem ahoj development
Odpovedať
Hned vedla je administratívno-skladova budova ktorú dokončili teraz v decembri.
Odpovedať
pokial viem tak robili projekt + ine : Petrzalka City - http://www.petrzalkacity.sk/ Skalka (este sa zacne stavat) - http://reality.etrend.sk/byvanie/na-d...
Odpovedať
a za vsetkym je compass :-) za chvilu budu vsetky novostavby rovnake, s rovnakymi bytmi. ale zasa - paci sa mi ich architektura ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pagy21 super!
Odpovedať
@peach tento projekt je rizikovy, radim ti dobre to zvaz. Podpisuju zmluvy, vyberaju peniaze, ale pokial viem stale nemaju stavebne povolenie (iba uzemne rozhodnutie). Stale nemaju zazmluvnenu financujucu banku (udajne to mala byt SLSP ale rokovania sa uz niekolko mesiacov natahuju). Pri podpise ZoBKZ chcu 20% ale musis mat cash, pretoze momentalne nieje na trhu banka by bola ochotna prefinancovat cez HU byt v Ahoj Park-u este pred kolaudaciou. Cele zle..
Odpovedať
@login12345 chcel by som sa spýtať odkiaľ máš tieto informácie a ako sú staré? Dík..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, vedľa v administratívnej budove sme mali kancelárie. Je to areál bývalého zváračáku. Osobne by som si tam byt nekúpila, aspoň nie vopred, kým ho vidíš len na vizuálizácii. Keď som videla, akým štýlom prerábali tú administratívnu časť... vonkajšie omietky robili v daždi, trikrát im postekali, ostávali tam strašné mapy, ktoré len tak nejako pozakrývali, nové kancelárie boli plesnivé, dlažba, ktorá sa podľa mňa do z´ťažových priestorov nemá dávať najlacnejšia, pri hlavnom schodisku prasknutá asi po dvoch mesiacoch, steny krivé, podlahy krivé, omietky popraskané tak že sa odlupovali celé mapy... na dvojmesačných omietkach... Nespomínam si už na viac detailov, ale strašná fušerina to bola, nedalo sa na to pozerať. Odporúčam, ak chcete kúpiť byt, požiadajte ich nech vás nechajú sa poprechádzať po administratívnej časti a všímajte si detaily.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujeme za info vsetkych. Pani z Ahoj parku sa vyjadrila takto: Dobrý deň prajem, stavebné konanie už prebehlo a momentálne prebieha zákonná lehota na jeho vydanie. Predpokladaný termín vydania je 20.04.2016. S pozdravom, Mgr. Eva Voldrichova Sales manager www.ahojpark.sk
Odpovedať
este nemaju vybranu spolocnost, ktora bude projekt stavat, takze nemyslim, ze by to bolo v takom stave ako administrativna budova
Odpovedať
@pagy21 informacie su priamo z ahoju a su aktualne
Odpovedať
@peach ako vravim, stavebne povolenie a financujucu banku este stale nemaju (Ahoj sa pritom predava uz viac ako pol roka). Osobne nedoverujem projektom do ktorych nieje ochotna zainvestovat nejake zdroje aj banka, kedze ta ma lepsie informacie ako bezny kupec (vsetci developeri uzatvaraju zmluvy na s.r.o, cize akekolvek garancie su iba na papieri). Preto som v prvej reakcii spomenul, ze s touto kupou je spojena ista davka rizika, aspon z mojho pohladu..
Odpovedať
Profilova fotka
Ma niekto nieco na Novy Ruzinov? Ti uz stavat zacali a ceny su podobne. Viem ze je to pri dialnici ale zse dobre napojenie - cyklotrasy.
Odpovedať
@peach pozrite si cennik klientskych zmien v novom ruzinove. dat 5000€ + DPH za zmenu C, kde je napr aj zmena otvaravosti dveri je podla mna dost prehnane...
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla tak ja nie som taka narocna na tie zmeny
Odpovedať
@peach nie som si ista ci vam bude sediet kazda zasuvka a svetlo podla projektu. vsade chcu zarobit aby si klienti nebrali len obycajny standard,. tiez som si najskor myslela ze ved standard v cene mi bude stacit :-D
Odpovedať
je super, ze konecne existuje nejaka diskusia o Ahoj Parku. Takisto tam zvazujeme kupu bytu. Potvrdzujem informaciu, ze nemali vybranu spolocnost, ktora ma tento projekt stavat. Na stretnuti vo februari nam bolo povedane, ze zacat by sa malo niekedy v aprili. Podla ich facebookovej stranky sa malo uz davnejsie zacat stavat - stale sa nestavia, byvame nedaleko odtial. Velmi radi sa prezentuju, ze maju predanych viac ako 50% bytov avsak ked si date namahu a poratate podla ich stranky ci to tak skutocne je, tak to nesedi(teda minimalne pred nejakymi dvomi tyzdnami to nesedelo). Kazdopadne ono to moze byt velmi pekny objekt. Pre viac informacii pre ludi, ktori silno zvazuju kupu byt v danom objekte - odporucam preluskat stranku http://enviroportal.sk/sk/eia/detail/.... Pozrite si hlavne subor akusticka studia - je to rozpracovane velmi podrobne a uvadza sa tam kolko vlakov prejde v roznych casovych intervaloch pocas dna. Podla mna velmi zaujimave pretoze velka nevyhoda tohto projektu je, ze je vlastne posadeny medzi vlak a elektricky. Hluk tam bude urcite, otazne je ako to bude unosne. Nemate niekto informaciu co sa ma diat s okolitymi priemyselnymi halami?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdravím vás, čo sa týka projektu Ahoj Park po dlhšom byrokratickom naťahovaní tento projekt získal stavebné povolenie a aktuálne na pozemkoch prebiehajú prvé prípravné práce. Takisto mi v banke potvrdili, mám slsp, že sú ich hlavným partnerom (počul som, že majú aj nié banky zazmluvnené) a poslali mi rovno ponuku na Hypo. Prekvapil ma však dátum dokončenia 01/2019, ktorý je uvedení na tabuli na plote budúcej stavby. Už na jar som sa rozhodol, že idem do toho ale pôvodný predpokladaný dátum koniec roku 2017. Je tu niekto kto má nejaké daľšie informácie? Prípadne, ozvite sa mi cez súkromnú poštu ak je tu niekto kto si tiež rezervoval byt. ďakujem a super deň. Čo sa týka priemyselných hál, podľa môjho názoru budú zbúrané a postavemé nové objekty, ale to je vízia budúcnosti min. 5 rokov a viac.
Odpovedať
Dobry den, Tiez som videl, ze tam je termin 01/2019, ale pravdepodobne to bude termin kedy uz bude upravene aj okolie a pod. Bezne stavba trva rok a pol maximalne dva a podla info sa maju stavat vsetky 3 bolky naraz. Tento isty developer ma zaujem aj o odkupenie priemyselnych hal a postavit nove objekty. PS: mame rezervovany byt v bolku A :)
Odpovedať
Ahojte, aj my sme boli prekvapeny z tejto informacie, ze az 01/2019, ale radsej nech spravia vsetko poriadne ako by mal byt potom problem. Tiez nerozumiem, ze sa tak dlho rozhodovali o stavebnej firme, ked aj tak vybrali tu istu co robila budovu vedla..ale asi neprislo nic lepsie. Aj my sme si vybrali byt v bloku A. Ak sa smiem spytat na akom poschodi ste si vybrali? Dufam, ze z okolitymi halami nieco spravia (aspon s tymi hrdzavymi schodmi na ktore ma blok A vyhlad) Chcela by som sa este spytat mate informaciu, ze ak si vyberiete holobyt co je jeho sucastou?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my máme v zmluve napísaný termín dokončenia výstavby do 18 mesiacov od začiatku výstavby, takže to vychádza skôr na začiatok r. 2018, nie 2019.. a tiež mám informáciu, že sa jednotlivé bloky budú stavať súčasne, jedine žeby nie :) taktiež máme zarezervovaný byť v bloku A, 5. poschodie .. čo sa týka holobytu, tiež nad tým uvažujeme, ale bližšie informácie zatiaľ nemám ... chceme robiť aj drobné dispozičné zmeny, ale k tomu nás vyzvú včas, aby sme to poriešili s projektantom atď.
Odpovedať
Ahojte aj my máme kúpený byt v Ahoj Parku v bloku A. Financovanie máme 10% po podpise zmluvy, 20 % po zápise hrubej stavby do katastra (keď banka bude vidieť, že už hrubá stavba stojí a pustí nám Hypo) a 70% po kolaudácii. Ohľadne dátumov developer uvádza, že začiatok výstavby prvého obytného domu AHOJ PARK so 67 bytmi je naplánovaný na marec 2016 (troška meškali :-S ) s kolaudáciou na konci roka 2017 - čiže bloku A. Dátum 1/2019 hovori o ukončení celého projektu čiže blokov B a C. Čo sa týka križovatky Sliačska/Račianska z portálu http://bratislavayimby.blogspot.sk/, ktorý sa venuje výstavbe v BA mi odpísali, že by sa mala realizovať svetelná križovatka, ktorú zaplatí developer Ahoj Parku (ale to je nepotvrdená info a ani sám developer sa tým nechváli, takže tak) Ohľadne štandardu uvidíme čo ponúknu, ak to budú ružové kachličky do kúpelne :-D ideme do holobytu.
Odpovedať
@kewin99 Ahoj, a máš už podpísanú zmluvu o budúcej kúpnej zmluve? Ak ano, aký tam máš termín dokončenia? Máš napísané, že predbežný termín, lebo tak to všetkým záujemcom úvádzajú. Slovíčko predbežný znamená, že sa termín začatia a tým aj dokončenia môže stále posúvať. V prvých návrhoch rezervačných zmlúv bol termín zahájenia 4/2016, následne to zmenili na 8/216 a teraz je to už 11/2016. Je to veľmi zavádzajúce. Pritom je jasné, že so stavbou sa začalo, takže termín 20mesiacov by už mal plynúť, no tvária sa, že sa nezačalo a že je tam nejaká zmena stavby a až po jej schválení sa začne. Koľko z vás už podpísalo okrem rezervačnej zmluvy už aj zmluvu o budúcej kúpnej zmluve a aj zrealizovalo tých 20% platbu?
Odpovedať
Ahojte, my máme tiež rezervovaný byt v bloku A. Zmluvu o budúcej zmluve sme podpisovali už v apríli a následne sme platili 20% z ceny. Mali sme z toho obavy, pretože s tým stavebným povolením to nešlo úplne hladko. Stále sa posúvali termíny, aj keď z Ahoj parku tvrdili, že všetko ide podľa plánu. Snažili sme sa od nich vydobiť, aby do zmluvy zakomponovali reálnejšie termíny a nie iba predpokladané, pretože takto si oni môžu robiť, čo chcú a stále to časovo posúvať. Neuspeli sme. Po dlhých debatách a zisťovaniach na iných miestach sme do toho nakoniec išli a teraz nám už zostáva iba veriť, že to všetko dobre dopadne a postavia to dobre a hlavne, že to nebudú roky naťahovať. Aale ako tak vidím, každý má iné zmluvné podmienky a to, čo napríklad nám tvrdili, že sa nedá, napríklad zaplatiť menšie percento zálohy, u iných sa to dalo. My sme museli platiť 20%. Je pravda, že je to dosť peňazí, ktoré sú zamknuté na príliš dlhý čas a momentálne by sa nám veľmi hodili. S tým už ale nič neurobíme. Držme si teda všetci palce. PS: Tiež uvidíme, čo nám v štandarde ponúknu, ale ak to bude nevyhovujúce, sme naklonení k holobytu. Pekný deň všetkým.
Odpovedať
@lspb1 ďakujem za informáciu, je tu niekti kto má zmluvu v bloku B alebo dokonca C...?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?