Oplatí sa kúpiť a rekonštruovať tento 50 ročný dom?

Túto otázku som dala do sekcie "kúpa", ale asi som to mala zaradiť sem, lebo tu ide o staré domy, čo treba rekonštruovať. Tak sa obraciam na vás, poradíte? Opíšem situáciu: Je to dom v susedstve. Pred tromi rokmi zomrela jeho majiteľka, no jej pozostalí - traja, za ten dom chceli podľa mňa veľa. Dali ho do ponuky na inzerát cez realitku za 85000,- . Je to síce dvojgeneračný dom, no žiadne radiátory, ústredné kúrenie - sú tam len gamatky. Podkrovie je otvorené, nedostavané, bude tiež potrebné urobiť schodisko, lebo hore je opretý len rebrík cez dieru, kde chodila teta tkať na pôjd koberce. Ten dom sa mi páči, vyzerá veľmi zachovalo, no je to len 12 metrový pozemok, úzky dvor. No teraz žijem tiež len na 12 m. pozemku. Na objasnenie, prečo chcem zmenu - žijem v 3 - poschodovom dome spolu so svokrou a švagrom s rodinou. Žili sme takto až do dospelosti našich detí, no teraz potrebujem riešiť priestor pre oboch - majú spoločnú detskú (chlapec a dievča). A tam je toľko miestností, až, až.... Hneď po úmrtí susedy sme prejavili záujem, no až teraz po 3 rokoch sa vyjadrili (keďže za celý čas ho nepredali), že ako nám sú ochotní spustiť za takých 65 - 67 tisíc. Až mi srdce poskočilo. Bolo to len ústne, a tiež len jeden z pozostalých, či sa na tom dohodnú, neviem. Ísť vôbec do toho? Nepreinvestujem viac?
Toto je v ich inzeráte:Nachádza sa na pozemku o výmere 883 m2. Predný dom: Bol postavený v roku 1960 s vlastným vstupom. Je čiastočne podpivničený. Dispozične pozostáva zo vstupnej chodby, kuchyne, dvoch veľkých izieb, špajze, kúpeľne a toalety, veľkého podkrovného priestoru, ktorý nebol zobytnený (využíval sa na tkanie kobercov, stále funkčný tkáčsky stav a príslušenstvo). Zadný dom: Bol pristavený v roku 1975 a má vlastný vstup. Dispozične pozostáva zo vstupnej chodby, veľkej kuchyne, obývacej izby, špajze, kúpeľne a toalety a dve izby v podkroví. Obe nehnuteľnosti sú v dobrom technickom stave s kvalitnou sedlovou strechou. V každej izbe sa nachádza kachľová pec. Na pozemku sa nachádza garáž a stodola. Za stodolou je ešte malý kus pozemku. Dom je napojený na všetky inžinierske siete. Nachádza sa vo výbornej tichej lokalite s dostupnou kompletnou občianskou vybavenosťou. :-N Ešte pridám foto:
Za tú cenu mám nový pasívny dom podľa predstáv
@pavelmu za cenu mas novy pasivny dom bez pozemku a isto nie taky velky cize nepletme tu hrusky s jablkami
Profilova fotka
ide o to v akej je to lokalite a za kolko sa u vas predava m2, u nas sa taketo chalupi predavaju zhruba za 75 tis. a m2 stoji cca 40 euro, ak sa vam pozdava miesto na ktorom stoji a mate este dalsich, odhadom min.40 tis. euro k dispozicii tak ano, ale ak by ste dali za rovnaky pozemok mozno 30 tis. tak za hrubu stavbu date mozno dalsich 30 tis.-co predstavuje asi momentalny stav tejto nehnutelnosti, tak asi berem cisty pozemok, ale ak to kupite mate co robit a tesim sa na foto z rekonstrukcie :)
Profilova fotka
@zlatka72 oprava, hodnota chalupy je zrejme vyssia mozno 40-45tis. ;-)
http://www.modrastrecha.sk/forum/reko...
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?