Návrh bungalovu

Profilova fotka
Trochu som sa pohral a navrhol bungalow "skoro" podla mojich predstav, pretoze typove nam nie skoro stale sedeli :-|. Ma to rozmer 16 x 11 metrov, plus garaz vycnieva 2 metre. Pozemok mame siroky 24 metrov, takze sa to v pohode vojde ;). Tu je navrh: http://xs.to/xs.php?h=xs132&d=08424&f... Rad by som pocul Vase nazory, ale upozornujem ze je to len v rychlosti a napriklad kuchyna chyba. Vopred dakujem.
1
2
Profilova fotka
A este v obyvacke chyba krb :(, ten som nestihal ;).
marek velmi pekny domcek len v tej kupelni ,.kt.je pri vstupnej hale vam podla mna bude zima a nebudete do nej radi chodit.z vlastnej skusenosti.ono v tych vstupnych chodbach je vacsinou chladnejsie ako v ostatnom dome. keby bola ta kupelna len troska vacsia,tak by som ti navrhla to vymenit s tou pracovnou. pracovni nevadi,ked je pri vstupnej hale. a zase z tej pracovne by ste mali super rodicovsku kupelnu hned zo spalne,prip. by som aj dvere dala rovno zo spalne.to hovorim z vlastnej skusenosti tiez,lebo mne to doma velmi chyba.
Profilova fotka
2ada32: s tou malou kupelnou mas pravdu, ale skoro vsetky typove bungalowy maju pri vstupe aspon zachod.. - ja som to len zvacsil na kupelnu so sprchovacim kutom a najpravdepodobnejsie by sme do malej kupelne dali aj pracku + susicku (na sebe) alebo bojler. Bude tam podlahovka tak snad az taka zima nebude. A ked bude, tak sa nebude velmi pouzivat v zime :). Ak by sme to dali k spalni, vznikla by 2 velka kupelna a to je zbytocne. A kezde ja mam pracovnu naozaj na pracu z domu, kedze takto pracujem pravidelne (2/3 z mesiaca) a potrebujem mat v celku klud, tym padom radsej budem mat klud zo zahrady za domom, ako cumiet na ulicu a vnimat vsetok ruch z nej :). Ale diky za postrehy - este nad tym s manzelkou porozmyslame ;)
Profilova fotka
marek 27:velmi pekny navrh.Velmi sa mi paci vstup na terasu z pracovne a spalne,len sa mi zda,ze 20m2 na chodbu je prilis vela.Nepocitala som,kolko mas sice celkovu plochu,ale ja mam 222m2 a 22m2chodbu a odbornici(projektanti)to dost mojmu projektu vycitali.Aj ked mne sa to nezda.Vraj ci chcem vykurovat chodby(neobytne miestnosti).To si pozri,prekontroluj a mozno zistis,ze sa s tym da nieco vyriesit.No ja som s tym nic nerobila,ale ty mozno zistis,ze nieco na tom pravdy je.Inak pochvala.
Profilova fotka
marek 27:a este ma nieco napadlo.Projektant ma nahovoril na galeriu.Ak by si posunul dvere z pracovne do prava a dal si schody na chodbe smerom k obyvacke a urobil si taku galeriu nad tou chodbou,tak to by bola tiez super pracovna.No a ten vyhlad na obyvacku a kuchynu by bol tiez fajn.Ja to tak budem riesit.Vraj je to super,hovoria ludia co to maju a dokonca si tam dali dvere do podkrovia(neobytna cast)a tak si nosia nepotrebne veci na (povalu).A nemusia mat take tie stahovacie schody a vraj tazko sa tam nosia velke krabice.No len zalezi aku budes mat strechu.To len tak okrajovo ta chcem pokusat.Mozno sa ti to nepozdava,ale mna to dostalo.
Profilova fotka
Pekne resene, jen bych nezapominala na technicke mistnosti, popripadne ulozne prostory. Neni prijemne mit v mistnosti hromadu skrini, v koupelne bojler atd. Pokud si delas dum sam podle sebe, urcite ti chybi toto. My treba v garazi potrebujeme misto i pro dilnicku, pro zahradni nabytek, sekacku aj, sice je pekne siroka, ale dlouha uz moc ne. Pak jsou tu taky aspekty energeticke uspory, ale ty tedka ssi neresis :-) P.S. to auto v garazi vypada jako AR GTV :-)
Profilova fotka
no obytna plocha je cca 120 metrov + garaz + terasa. Ratam s tym ze vstupna hala bude na prezuvanie, odlozenie kocika, dazdnika ak bude prsat a podobne. Ja mam napriklad dost velke topanky (11-12) a ked tam budem mat 2-3 pary len tak na zemy, zaberie to dost :-) alebo pride navsteva (otec a brat maju podobne cislo topanok ;-) ). Dalej obyvacka asi nebude mat dvere a bude to volne prepojene s vnutornou halou a na vstupe do obyvacky vpravo, by sme dali krb (taky co ma 2 sklenene steny do L) takze by z neho islo teplo minimalne do kuchyne, obyvacky a vnutornej haly - popripade by sme za pracovnu smerom k dalsim izbam dali zasuvacie dvere na oddelenie dennej a nocnej casti. Ono clovek nie je len zavtrety v izbe, ale potrebuje aj prejst alebo nechat otvorene dvere do izby, preto ta vnutorna hala nemoze byt studena, maximalne ta vstupna hala bude studensia..
Profilova fotka
2wiki85: ulozne priestory budu riesene skrinami v izbach - izby su dostatocne velke, takze myslim ze to az tak nevadi, robit este samostatne satniky - bolo by to opat zvacsenie vonkajsich rozmerov. Technicka miestnost - bojler by bol decentne schovany vo vstupnej hale, alebo malej kupelni - to uz by som sa poradil s projektantom. Samozrejme ze odkladacie priestory budu aj na povale. Garaz mozno este trosku povytiahnut - teraz ma 5,7 (vo vnutri) pricom auta su cca tak 4,5 metra dlhe, takze ked to natiahneme tak na 6,5 m miesta bude dost na zahradny nabytok, sekacku aj bicykle ;-).
Profilova fotka
2wiki85: ano to auto je AR ;)
Profilova fotka
wiki 85:to bude asi nejaky novsi model alfi romeo. :-) No ale keby riesil schody do galerie,tak pod nimi by mohol mat ulozny priestor na mimosezonne oblecenie (zimne veci).Ak by neboli uz peniazky,tak ta galeria sa da dokoncit aj po kolaudacii.Tak tam ja budem pracovat aj relaxovat.Zda sa mi to ako vyuzity priestor.Ale to uz asi spekulujem,ze marek?No ved vies.baba.No ale taka miestnost na vsetko vam bude chybat.Hlavne zene.Ja som chcela napriklad vacsiu technicku miestnost,kde by som mala pracku,susicku,zehlacu dosku(stale rozlozenu) a susiak.No asi som hnila.Alebo pohodlna?No moj muz tiez len z hlavu krutil.
Paci sa mi ten tvoj navrh, len ja by som vymenila spalnu s tou detskou - ale to je len maly detail. Lebo v detskej je dolezitejsie mat svetlo z juhu, a v spalni je to zase jedno, ze to bude sever.. Aspon teda ja mam ten pocit.. A neuvazoval si nad satnikom? Ja napr. nemam rada skrine v izbach.. Ale to je samozrejme otazka vkusu... Inak ozaj pekny navrh... :-)
Profilova fotka
mat samostatnu technicku - kde by bola permanentne rozlozena zehliaca doska, pracka, susicka - tak z toho bude 6 izbovy dom ;-). a to sme chceli maximalne tak 4 izbovy :-)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
No, technicka mistnost je idealni na bojler, pracku. nemusi byt velka. Kdyz das bojler do male kupelky, kam das pracku? Ja si nedokazu predstavit, kam bych tady dala veci na uklizeni, ono par kybliku, mop, lux, to uz potrebuje misto. A satna je fajn, rika se, ze v loznicich by nemely byt satni skrine, i me to prijde prijemnejsi. Ja vidim vetsi vyhodu v patrovem domku. Uz jen to oddeleni spaci/klidne zony od te obytne. A vychazeji levneji, nez bungalovy ve stejne obytne plose. Moje auto se delkou blizi k5ti metrum, takze prave proto spekuluji s garazi a s mistem. P.S. Podle me je to GTV, nevim o zadnem novem typu AR, co by mela zadni svetla podel celeho kufru :-N
Profilova fotka
no a sluzka sa bude kde prezliekat?V spalni? :-D Marek ved sme ho schvalili.Inak ak pojdes za projektantom,tak aj on ta bude pokusat na satnik a tech.miestnost.To uz dnes akosi k tomu patri.Teraz ma napadlo-ak mozes ist este do sirky :-D ,tak zosirsi garaz o cca 1,5m a okno kupelky daj viac dozadu a ten vyklenok co ti tam zostane si urob na tie veci co uz dnes patria do samostatnej miestnosti,alebo garaze.To je uvaha
Profilova fotka
No ale to nam musi marek povedat co to je aka AR,ved on ju ma v garazi. :-D
Profilova fotka
Jak vidim, tak z praktickych rad se tu dela sranda! 8-( Inu, proc se namahat s radama 8-(
Profilova fotka
2wiki85: poschodovy dom nechceme - si zober ze potrebujes dole mat garaz, jednu malu kupelnu, obyvacku, kuchynu s jedalnou + komoru, krytu terasu, jednu izbu (nebudem na stare kolena behat po schodoch) tak Ti hore vznikne neskutocne velky priestor, kde das minimalne 3 dalsie velikanske izby. Nehovoriac o tom ze mne je pod strechou stale riadne horuco - a to som bol uz vo viacerych domoch na testovanie a klimu velmi nechceme ;-). Nad technickou som rozmyslal bud vedla malej kupelne - komora by sa trosku zmensila, ta skrina co je vo vstupnej hale by sa zrusila a tam by bola technicka, resp. garaz by sa predlzila a ten maly vyklenok co je pri kupelni (je tam skrina) by sa trosku zvacsil a bola by to mala technicka na bojler, vedro cistiace prostriedky a do malej kupelne by sa dala pracka. ako som pisal bol to prvotny navrh a dakujem vsetkym za ich napady - posim sa to vylepsit ;-).
Profilova fotka
Nad technickou porozmyslam kde a ako, garaz este predlzim asi o meter ale satnik mi tam uz asi nevojde :-(. PS: ano je to AR - tento model mi program ponukol ;-).
Profilova fotka
wiki85:nie je to len sranda,ale aj rady.Marek to hadam aj chape.Technicka miestnost uz v novom dome musi byt ako napr.kuchyna.To je vse.
Profilova fotka
No, mam tu cest s nekolika novostavbami a v obytnem podkrovi mi nikdy vedro nebylo. Klimu ani neplanujeme, v novych baracich neni potreba. Z vl. zkusenosti v zime teple, v lete krasny chladek. V jakych domcich si to proboha byl? :-D Kde je neskutecne hnusne, jsou stare baraky, co nemaji poradne odizolovanou pudu.. to je spis sklenik :-) My mame dole kuchyn, obyvacku s jidelnou, pracovnu a technickou/koupelnu a oddelene Wc a zastavena plocha je 80m2.. bez garaze (ta ma osobytny projekt, kvuli indivudualnim pozadavkum, ale pocitam, ze 32m bude max a nebude propojena s barakem). Nahore 3 pokoje, koupelka a satna. A neprijde mi, ze by nahore byl neskutecne velky prostor.. pokoje jsou akorat (cca jak tvoje). A pokud hodlas v tom domku zestarnout, tak dvakrat mer a rez jen s projektantem. Aby sis namisto bolavych kolen ze schodu nevyrval posledni vlasy vzteky :-D :-D :-D
Profilova fotka
ejco: spravny dum ma dve schodiste,jedno pro majitele a jedno pro personal a v podkrovi sluzky bydlely :-D Muj znamy kupoval prvorepublikovou vilu (3.NP) a koukala jsem, jak to meli vymakane se sluzebnictvem, v te dobe :-D Ani si nevedela, ze ti tam nejake bydli 8-)
Profilova fotka
a poschodovy dom neries ak si ho nechcel doteraz.Neustupuj zo svojich priorit.Ja som tiez nechcela schody,projektant mi ale moj vyber projektu zavrhol a hladala som dalej a nasla som poschodovy a povedal mi-minule ste hovorili,ze nechcete schody a prisli ste s tymto.Povedal-neustupujte zo svojich priorit!A som rada.
Z vlastnej skusenosti - kuchyna je daleko od terasy-najcastejsie pouzivane je v dome - kava, ranajky, sol, cukor...........................vyniest na terasu a zasa nazad do domu. Naj ma nastve ked konecne sadnem k ugrilovanemu masku a zistim ze treba "zbehnut" po solnicku ci nejaku servitku.
Profilova fotka
2wiki85: samozrejme ze vsetko bude diskutovane s projektantom. Toto je len nejaka predstava, aby som za nim nesiel s prazdnymi rukami. No bol som tiez v zopar novostavbach a v lete mi bolo horuco. Ja mam rad v spalni 18-19 stupnov, v lete znesiem max 22, ale pod strechou je to minimalne 25 a viac, pri com nezaspim (beriem obytne podkrovie - nie plnohodnotne poschodie a na tom este strecha) - a samostatnu garaz tiez velmi nechceme, nech je to skor take kompaktne... pozemok mame v celku velky 866 metrov - pricom na sirku ma 24, ale mame radi zelen ;).
Profilova fotka
svokor ma velky novy dom s podkrovym a aj kamaratka a v lete je tam hrozne teplo.Nehovoriac o stresnych oknach a prsani.Tam sa neda spat.A to mi nevyhovori ziadny odbornik,to je realita a vlastna skusenost moja a mojich popalenych znamych.A dnes by uz ani jeden z nich nechcel poschodovy dom.Samozrejme,ze su ludia co si pochvalia aj .....To nie je moj nazor,ale moja skusenost.Ale nikoho neodhovaram.
Profilova fotka
Kdo tu neco rikal o samostatne garazi? :-|
Profilova fotka
napisal co nechce.
Profilova fotka
Ale vzdyt mu ji nikdo nepredhazoval :-) Nu, toto je jako diskuze benzin vs nafta. Vsichni mluvi o svem, ale nevidi plusy druheho :-D Zkus si, Marku, rozmyslet tu technickou mistnost a satnu, pozemek velky moc nemas, ale pokud nejsi limitovan financemi, zkus si svuj dum o kousek protahnout, kazdy metr k dobru se pocita. A tim bych uzavrela sve prispevky :-N
marek, len zbezne som tvoj podorys pozrela a nebudem sa tu opakovat s tech. miestnostou a zvlast miestnostou pre "sklad-satnik" Este by mi vadilo, ze do malej kupelne ides cez "spinavu" zonu, kde sa bude chodit v topankach. Myslim, ze WC pri vchode budete dost vyuzivat. Ak by si netrval na priamo odvetranej a osvetlenej kupleni, vymen ju s komorou. Tiez ma napadlo, ze v spalni by nemuseli byt na terasu dvojkridle dvere, tym padom sa postel moze posunut viac k dveram a v chodbe moze vzniknut nika pre satnik na ukor spalne a tam by mohli byt veci ako kybel, mop, zehliaca doska a pod.
marek, v akom programe si kreslil uvedeny navrh? je to celkom pohladne.
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?