Kde a za koľko kúpim ponorné čerpadlo?

Profilova fotka
caute, potrebujem odcerpat vodu z vodomernej sachty pri dome. mam jej tam dost a blizi sa zima, tak nechcem aby mi to tam zamrzlo a narobilo sarapatu + v tej sachte potrebujem vypustit trubku na hydrat v zahrade, aby ho neroztrhlo a do sachty sa k tomu kvoli vode neviem dostat. mate niekto nejake skusenosti, kde a za co cca sa da kupit taka nejaka sikovna prenosna ponorka - ponorne cerpadlo? vopred vdaka za tipy ;-)
ja by som tam ponorku nedavala - nie som sice odbornik, ale robili sme studnu dost hlboku, takze som si o tom studovala. Neviem aka hlboka je ta sachta, ale ja by som pouzila kalove cerpadlo, pretoze tam mozu byt necistoty a to by ponorku urcite zanieslo a poskodilo. Ponorka je len na cistu vodu.
...ja by som volila...kalove cerpadlo ;-) ...mame ho v pivnici...kde nam v prislusnom otvore odcerpava spodnu vodu....zatial sme vytopeni neboli ;-) ...pracuje na baze..."plavacika"...vzdy ked sa zdvihne spodna voda...plavacik je na hladine...a automaticky sa spusti cerpadlo ;-) ...nestalo to velke praxy ;-) ....kalove cerpadlo je urcene: - čerpanie vody zo šachiet, studní, nádrží, vodojemov a pod. - odčerpávanie vôd zo zaliatych priestorov - pinice, garáže a pod. - polievanie malých záhrad - prečerpávanie vody z riek a nádrží - pre malé fontány ;-)
Profilova fotka
Kuko , ak chces, ja mam jedno cerpadlo, vyhrali sme ho v tombole, je na predaj za 1000,- sk.... :-)) sme z TT
Profilova fotka
ahoj kuko. Na odcerpanie jednoznacne kalove cerpadlo. Pokial ho chces pouzit nie na trvalo ale len na to samotné odcerpanie. Odporúcam také, ktoré ti odcerpá co najviac skoro do sucha.
Profilova fotka
KUKO, ved to moje je asi kalove... musim sa pozriet... a chodime aj do Blavy kazde dva tyzdne.. tak yb nebol problem :-))
Profilova fotka
katrin, to vase nebolo zial kalove. ale dnes som kupil v hornbachu take ze AL-KO (vraj nemecka firma). stalo ma to nejakych 2200 SKK a hned som ho aj vyskusal. vsetko zafungovalo - sachtu som vycerpal, takze mozem odporucat. medzi casom som sa este radil s nejakymi tymi odbornikmi a bolo mi povedane, ze viac menej vsetky znacky co su po obchodoch su dnes dobre. takze dakujem za rady vsetkym a prajem kraasny den.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?