Je možné v tomto čase ešte stavať základy?

Profilova fotka
Chcela by som sa opýtať, či by ste mi vedeli poradiť do kedy je v podstate možné stavať základy. S manželom sme už zúfalí, lebo nám hrozne visí stavebné povolenie a to je vybavované akože po známosti. V živote nikdy by som to už neurobila. Ľudia sú neschopný a nikto vám v skutočnosti nechce pomôcť. Stále nevieme na čom sme, lebo ani s dotyčným sa nevieme spojiť, ale ak by nám náhodou bolo povolenie vydané tento alebo budúci týždeň, myslíte, že by sa ešte oplatilo púšťať do základov? Ďakujem
no vsetko zalezi na pocasi a na tom, ako rychlo ste schopni zohnat vsetko potrebne.. my sme zaklady (bez deky) "dokoncili" v polovici novembra minuleho roka ;-)
lenka neboj kym nie su mrazy mozte robit zaklady
Profilova fotka
Lenka, presne som si spomenula na nase zufalstvo pri vybavovani stavebka...a vsetkeho mozneho okolo toho - tiez po znamosti. A plne s Tebou suhlasim. Ja by som este k tomu pridala jeden poznatok zo situacie - znamy, ci neznamy, kazdy sa chce v prvom rade na Tebe nabalit. Lebo vsak ides stavat dom, tak mas prachy, nie? Prave v tomto momente staviame zaklady (povodne sme pocitali s tym, ze o tomto case uz bude hola stavba), ako pise Kubanka, kym nezacnu prve mrazy. Pevne nervy a vela stastia...
Profilova fotka
Ďakujem, trochu ste ma povzbudili v mojom zúfalstve, lebo pôvodne sme povolenie mali mať už niekdy v júni-júli a rátali sme s tým, že spravíme základy a hrubú stavbu a to nám pekne cez zimu vyzrie, no a o tom môžeme už iba snívať. Dotyčný nám totálne skomplikoval našu bytovú otázku a sme z toho naozaj strašne nervózny.
Lenka neboj nieste sami. ked som citala tvoj prispevok tak som si povedala ze presne ako my. uplne do bodky. tiez este nemame stavebne povolenie lebo sa to neskutocne natahuje. furt nieco. :-(
Profilova fotka
Mam dobry tip co sa tyka stavebneho povolenia ak ste z okolia Blavy. Vo vinicnom v smere od pezika je reklama na plote na nejaku web stranku o stavebku. Je to clovek, ktory za Vas za smiesny peniaz vybavi komplet stavebne povolenie. Obeha vsrtky urady a mate po starostiach. Zajtra tadial pojdem, tak Vam napisem ten kontakt. A zaklady stihnete, len sa treba vyhnut mrazom, ale take silne, aby Vam prekazili betonaz zakladov tak skoro nepridu. A dnes uz su predsa rozne nemrznuce pripravky do betonu. Ale tomu by som sa asi vyhol, nejak mi to nevonia.
Ahoj Lenka! Ja som na tom asi obdobne, už by som mala mať všetky povolenia z úradov a čakám už len na stavebné povolenie. Takže ako som sa tu dočítala kým nezačnú mrazy tak ešte stále sa môžeme pustiť do základov. Tiež sme plánovali že papiere budú vybavené cez leto a do zimy bude aspon hrubá stavba, ale akosi sa to všetko predlžilo, tak už len vrámci možností, koľko tento rok stihneme toľko bude a budúci rok pokračujeme dalej. Prajem ti pevné nervy pri všetkom vybavovaní a čakaní. Pekný den.
Moje skúsenosti: Vymerať základy môžete aj dnes - bez stavebného povolenia. Kopanie traktorom JCB trvá cca 1/2 dňa. Príprava základových pásov ( štrkové lôžko a železo) cca 1 deň. Betónovanie základových pásov s domiešavačom 2-3 hodiny. Potom počkáte 1-2 dni a môžete robiť základovú deku. Všetko sa to dá urobiť za týždeň. Nemajte z toho strach, je som sa tiež obával a skončilo to veľmi dobre. Prajem veľa úspechov.
Profilova fotka
no my sme tiez planovali zacat zaciatkom leta, ale stavebko nepustilo. Zacali 29.augusta kopat zaklady a za 12dni bola zakladova doska hotova.. Robil to manzel, svokor a muzovi bratia.. na betonovanie boli vzdy 4. Makali od rana do vecera, ale stalo to zato.. Dufame, ze sa nam podari hruba stavba tento rok. Cez vikend ideme zakladat prvy rad. Ale nebojte sa, uz som pocula aj take, ze presne na vianoce polozili poslednu skridlu, takze smelo do toho:-)
Profilova fotka
Ahoj my sme zacali kopat zaklady teraz 17.9.2008,vykopal to za 2hod.(sikovny bagrista zobral 1500sk)este v ten den sme to za nim zacistili a v sobotu sme sa za 3hod.zabetonovali(domiesavacom).v nedelu rano sme nabili roxory a polozili prvy rad strateneho debnenia.poobede som sice sam ale stihol som polozit zvisne dva rady debnenia.teraz v sobotu ideme zaliat to debnenie.potom uz len zhutnit zem polozit kanalizaciu makdam zelezo a zaliat.takze da sa to stihnut ak mate cas za 2tyzdne.pokial nemrzne je to dobre.ale da sa aj v zime lebo v betonarke vedia namiesat nemrznuci beton.vela stastia.
Ahojte. no píšete tu že existujú prísady do betónu aby sa mohol betónovať aj v zime..tak toto vám vonkoncom neradím..áno dá sa to ale ide to na úkor pevnosti..steny ako tak ešte berem ale základy a dosku na ktorom to všetko drží určite nie..veď bude ešte teplo..čaká nás babie leto a potom sa začne ochladzovať..takže základy stíhať len žiadne prísady!!!!!!!
Profilova fotka
jasné, teraz kupujeme pozemok, do zimy musí byť hrubá stavba ;-) tak nech nám počko vyjde :-D :-D :-D
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mimulik, tie prísady sú kontrolované, nemyslím si, že by to išlo na úkor pevnosti, veď koľko meganovostavieb sa stavia aj cez zimu, šak by to celé spadlo :-D
lenka, pokial nemrzne tak by nemal byt problem. My sme tiez zacali neskor ako sme planovali lebo stavebko je jedna hrozna byrokracia. a to sme mali osobu co sa v tom vyzna aj tak to trvalo neskutocne dlho+ ked sa prida sprosty sused -hotova pohroma. Ale uz mame pivnice a buduci tyzden by mali robit zakladovu dosku.
tilly lenze tie novostavby su este velmi mlade. ktovie ako sa budu spravat o niekolko rokov. myslim,ze mimulik ma pravdu.
Nespadlo, ale ako neskutocne to potom smrdi ak je v betone nemrznuca zmes. zamestnanci markizy by vedeli hovorit o prvych rokoch v novostavbe, zvnutra smrdela stavba koly tym zmesiam aby mohli stavat v mraze a zvonka miestne druzstvo.
Profilova fotka
u nás nič nesmrdí ;-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?