Dá sa stavať na tomto pozemku?

Ahojte, som úplný laik a preto, ak je možné, prosím o "lopatistické rady". Ide o pozemok mojho otca, ktorý je využívany na priemyselné účely, za daným pozemkom je taktiež priemyselná zóna. Oproti je tá istá ulica posiata novými stavbami. Takže dostupnosť inžinierskych sietí tam je. Na kataster portali je tento pozemok klasifikovaný ako zastavané plochy a nádvoria. Niekde som čítala, že už by som na ňom mohla stavať-keď je uvedený ako zastavané plochy a nádvoria, alebo potrebujem vyjadrenie mesta, či iného úradu? Otec vraví, že keďže tam je priemyselná zóna, že sa musí dajako preklasifikovať a bez toho mi nepovolia stavať? Je to pravda? Prosím poraďte...ďakujem
no ja neviem presne, ale ak je tam priemyselna zona, to znamena ze niekto ma tento pozemok v najme. Co takto najskor si overit na obecnom urade, ze kto pozemok vyuziva?
Ahoj, ano - využíva ho iba otec, on ho aj vlastní. Stojí na ňom priemyselná hala, ktorá je otcova. Pozemok je dosť veľký na to, aby tam stál v popredí dom a nebol by vôbec v blízskosti haly..
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?