Chcem stavebný pozemok pred zavedením eura

Profilova fotka
Chcem kupit stavebny pozemok. Najlepsie pri Trencine. Nemam celu hotovost, len zhruba tretinu a nechcem o nu prist zavedenim Eura. Vie mi niekto poradit ako investovat prasule do pozemku aby sa mi za par rokov vratili?
ak ho nejdes kupovat hned tak odporucam ich investovat, ak ale chces kupovat hned obzri sa po stavebnom sporeni najlepsie ;-)
Profilova fotka
Investovat, ale kam? Rozmyslal som, ze ich dam do pozemku a neskor ho mozno predam. Ale moc sa v tom nevyznam. Hladam radu..
do pozemku, nehnutelnosti, len to sa dnes zhodnocuje
Profilova fotka
Určite investuj do nehnuteľnosti, mám známu ktorá kúpi neprerobený byt, trošku zainvestuje do stavebného materiálu, svojpomocne /môj manžel/ ho zrekonštruujú a potom ho za neskutočnú sumu predá a takto točí peniažky , čudoval by si si ako sa dá zarobiť. x-) x-) x-) x-)
Profilova fotka
Aj ja mam znameho, co robi to iste ale vo Velkej Britanii. Za par rokov sa mu to rozrastlo na slusny podnik. Problem u mna je v tom, ze sa moc nevyznam v legislative a bojim sa aby som nenaletel spekulantom s bytom. Raz som si nechtiac vypocul rozhovor presne takeho clapa v Sali..odvtedy mam respekt..a paradny. Na kupu neprerobeneho bytu zasa az taku hotovost nemam. A co som si zistoval, tak dostat peniaze z banky na takyto zamer je tiez pekna pakaz..radsej by som kupil maly pozemok pobliz Trencina. nadalej teda hladam radu..help
nuz, s takym "balikom" nenainvestujes bez pozicky, hypoteky. A preco by si o ne mal prist zavedenim eura?
a kolko chces investovat a kde blizko tn chces kupit pozemok? Pokial viem predavaju sa dole pod juhom tam ako je leoni, potom soblahov, turna miest je urcite vela. len musis hladat. skus inzeraty v pardone opytat sa niekoho. vsetko je o cene kolko chces dat.
farkasl tak co kde ho chces kupit?
Profilova fotka
no sak uz som tu :) momentalne hladam, nemam konkretne vybrate miesto. som vdacny za kazdy typ a napad. trencin sa mi lubi kvoli svojej polohe a okoliu. rad by som tam casom zi a dozil. este raz vdaka za kazdu radu.
aka je tvoja hranica? myslim financna?
Profilova fotka
a nasiel som nieco taketo..mozno to pomoze, ide o prehlad cien pozemkov v rozlicnych lokalitach. http://www.recio.sk/index.php?action=...
to by suhlasilo tie ceny tam co pisu. len Trenčianska Turňa sa nepise tak ako napisali ale Turna :-D :-D :-D ale to je malickost
Článok sa načítava...
len este taka malickost ten link co si poslal tak udaje su Zdroj: SME, str. 16 (19.5.2005) |-|
Profilova fotka
no frkasl..ja som z TN a hladam pozemok uz nieco vyse roka...nemam iba milion na pozemok, tak stale hladam a uvidim co bude dalej..ak by si mal dobre typy posun do IP :-)
tie ceny pozemkov uz su davno minulostou, teraz sa vsetko pohybuje o 1000 Sk za m2 viac. JJa nieco mi hovor o pozemkoch. My hladame tiez dlho a ponuky su ubohe. Teraz akoby vsetci skreckovali a cakali na prichod Eura, aby potom mohli predat draho.
Naozaj to je staré, čísla sú dnes iné. Ja som z TN Turnej a ceny sú vyššie. ;-)
Profilova fotka
..to nie su moc dobre spravy..uvidim co dalej, kupa pozemku sa podla sondaze asi odlozi na neurcito. Zatial dakujem ;)
ahojte, ja zhanam tiez nejaky pozemok, nie sice v TN, ale skor v sirsom okoli Bratislavy (do 30 km), alebo pri Trnave. Chcela som stavat domcek, aspon hrubu stavbu tento rok, lebo vidim ako ceny stavebneho materialu rastu raketovou rychlostou. Moj muzik ale nechce nic stavat, jemu vyhovuje byt :-| Ja sa ale svojho sna - domceka nechcem vzdat. Tak som si povedala, ze tak kupme rychlo nejaky mensi pozemok, ktory o par rokov keby sme chceli stavat, tak predam drahsie, a tym si vykompenzujem hadam aspon ciastocne narast cien stavebneho materialu. Hrabkala som sa na internete, a najlepsie sa mi zda Reality.sk portal. Mate nejake dalsie typy kde na internete pozerat pozemky?
marione, a ked ten pozemok predáš, kde chces vykompenzovat ten nárast cien stav. materialu? ved zas len budes potrebovat pozemok aby si mala kde postavit ten domcek. ps: co sa tyka investicii, mne sa to "nechtiac" podarilo,... chcela som byt len velmi emacipovana, kupila som si malicku garsonku pred piatimi rokmi (na úver), ako zadne dvierka. V tej dobe som si nevedela predstavit ako ten úver splatim, nespavala som kvoli tomu kolko preplatim, a dnes? po piatich rokoch má garsonka v pôv. stave, nezrekonstruovana (neinvestovala som do nej ani korunu) hodnotu 3 násobku v porovnani s tym za kolko som ju nadobudla. A teraz som ju znovu založila v prospech tej istej banky, a čerpám ďalší úver, teraz na dom. Takže dá sa zhodnotiť korunky. Neviem či ešte aj v tejto dobe tak výnosne, lebo ceny su podla mna minimalne v BA a okoli vyšpikované na max. hranice.... a ani panboh nevie dokedy porastu... inac keby som dnes rozmyslala nad tym kam investovat...tak urcite do zeme, pri bytoch to moze byt otazne, ale pozemkov bude vzdy nedostatok, tot moj nazor.
marione74: My sme prave kupili pozemok a mozem povedat, ze sme mali uzasne stastie. Naozaj zaujimave ponuky sa na internet ani nedostanu. My sme zacali na www.reality.sk, a cez nu sme sa nakontaktovali na realitku, ktora ma vela skusenosti s oblastou, ktora nas zaujimala (Jablonove na Zahori) a cez nich sme sa dostali k pozemku. Najlepsie je mat uz osobnu skusenost s realitkou, uistit ich, ze ak najdu pozemok podla tvojich poziadaviek, tak kupis, a oni sa uz posnazia. Ale niekde treba zacat a u nas to bolo prave reality.sk. :-) drzim palce! Nic nie je nemozne. My sme kupili pozemok nasich snov za dva mesiace a niektori hladaju sest rokov. Vsetko je mozne.
Profilova fotka
kup pozemok, najlepsie od miestnych, nie byt, nie dom, ale pozemok, a napriamo niekde v dedine. vyplati sa to. proste si najdi niekde pekne miesto a chod sa spytat, komu to patri a kup to, neskor to mas pre seba alebo to predas.
Kazdy si mysli, ze ceny nehnutelnosti po zavedeni eura vzrastu, ale pozrite si nejake analyzy v odbornej tlaci - tie tvrdia opak. Po zavedeni eura bude chciet kazdy predat, lebo si bude mysliet, ze zarobi, ale z toho vyplyva, ze ponuka vzrastie a tym padom klesne cena. Je to logicke. Ak ma niekto peniaze, mal by investovat prostrednictvom napr. banky do roznych podielovych fondov, akcii a pod, oni sa v tom uz vyznaju. A oplati sa to uz od 50 tis. Sk.
Profilova fotka
Patricia, tak ja som mala ulozenu stovku v podielovych fondoch a veru som na tom neziskala za rok takmer nic. Za rok koruna zdevalvuje, dalej si odrataju poplatky a pod. a dan z urokov a zisk je potom minimalny... :-S A tak som vklad zrusila a zalozila malej stavebne sporenie, teraz mali vybornu akciu, prvy rok urocia vklad urokom 9,5% plus k tomu statna premia... a ostatne uspory mame na terminovanom ucte... 8-)
patricia, to že sa možno veľa ľudí rozhodne po zavedení eura svoju nehnuteľnosť predať ešte neznamená, že klesna cena. Možno sa zmierni rast cien, prípadne zastavi, ale dole určite nepôjdu. Kým sa ponuka nevyrovná dopytu. A v BA aj v ostat. väčších mestách je stále dopyt väčší ako ponuka. To je základná rovnica, ktorou sa riadia ceny. Rozdiel môže byť podľa mňa v tom, že ľudia uprednostnia kúpu novostavby pred starším bytom, pretože sa začalo konečne vo veľkom stavať.
a o pozemkoch ani nehovorim, tie sa nerozmnožujú tak rýchlo aký je záujem najmä v satelitných mestečkách a dedinách,... a keďže ceny bytov su tak astronomicke, veľa ľudí rozmýšľa skôr nad kúpou pozemku a rozhodne sa stavat dom, lebo niekedy je to už porovnateľne ako byt v BA. .... toť náš prípad. cena novostavby domu na kľúč = cena 3-izb. bytu novostavby v BA. Takže pozemok je podľa mňa najlepšia investícia, záleží však na polohe.treba vycítiť, čo sa v lokalite bude o pár rokov diať, či to bude zaujímave.
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Sarina,uplne suhlasim,ale potrebovala by som radu-IP
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
sarina, neviem ako je to v BA, to je predsa len hlavne mesto. Ale u nas sa uz deje to, co som vravela - ceny klesaju. Aj pozemkov, aj starsich bytov. A stavaju sa aj nove byty, zacali vtedy, ked ceny boli nenormalne, a som zvedava, za kolko ich budu predavat. Lebo dopyt je tiez len odtial potial, hlavne tu na Orave. Vela ludi by chcelo novy byt, ale ked na to nemaju, tak proste nekupuju...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?