Zrub

Dobrý večer, chceli by sme si postaviť zrub. Máte niekto skúsenosť od koho, na čo si dávať pozor a všetko okolo toho? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mia265 mali by hlavne odpovedať tí, čo zrub majú, viac rozumiem princípom a konštrukcii. Zrub je v prvom rade životný štýl, pri jeho využití sú určité obmedzenia. Stavať môžete sami, pomocou zabehnutej väčšej firmy, alebo so živnostníkmi. Rozdiel je v cene. Potrebujete dobrý projekt, musí zohľadňovať špecifické prostredeia a jeho konštrukčné riešenie. Pozor si dávať môžete, ale lepší by bol stav. dozorca.
Odpovedať
@mia265 odporucal by som ist pozriet k nam jeden velky zrub, ma asi 5 rokov a uz je z neho stara barabizna.drevo chytene a aj hnile. Stavala ho velka firma z oravy a drevo doviezli z kanady.cena bola len 250000€.
Odpovedať
firma SMARTLIV ma skvele ceny a j domy z dreva...finsky patent. Len zaboha sa neviem dopatrat realizacie v SR.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx zly stav dreva je asi tym, ze pravdepodobne nebolo spravne osetrene. To sa dost podcenuje. Ja mam drevodom, drevo ako obklad v interiery aj exteriery a oleje na drevo som vyberala skoro rok, kym som nasla to pravé. Zrub bol aj nas sen, no pri financnych moznostiach sme si mohli dovolit "len" drevodom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mia265 pokial to chces na oficialne byvanie, zrub nesplna platne normy (U steny, ci potreba tepla na vykurovanie) cize sa musia hladat pololegalne cesty.
Odpovedať
@manee skor by som povedal, ze to treba aj kazdy rok udrzovat , co oni asi nerobia.
Odpovedať
Profilova fotka
@mia265 Postavte si murovaný alebo drevený montovaný dom a obložte ho drevom ušetríte peniaze, ľahko splníte tepelno-technické normy a vzhľad bude na nerozoznanie. Výhodu by som videl hlavne v tej cene lebo taký poriadny zrub kanadského typu nieje v rozpočte bežných návštevníkov týchto stránok. čo som si to tak rýchlo prešiel cena za hrubú stavbu rátaj cca 490 eur/m2 a potom si zober že hrubá stavba je tak tretina ceny domu a uvidíš aké ti vinde číslo. Cenu mám z tejto stránky http://www.ceder.sk/cennik.html# je to prvá čo som našiel nijak špeciálne som to nepozeral.
Odpovedať
@mia265 http://www.smartliv.sk/zaradenie/dvoj... tie ceny su neskutocne a aj to dobre vyzera...
Odpovedať
@originalx No pan boh zaplat ze 250000e.troch drahy spas a uz je to zhnite.Treba im to reklamovat.Ale oni dnes zoberu love a uz sa je k nim tasko dostat.Dobre tomu rozumiem.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to je pravda. Obnovovat nater treba. Predsa len drevo je živá hmota. Kazdy rok by to bolo na nervy. Kvalitny olej vydrzi na namahanej strane pat, na menej namahanej aj sedem rokov.
Odpovedať
No kamarátka mi vravela,že náter výjde tak na 3000€ a treba to každých 5 rokov |-| . Ale ten nápad postaviť montovaný a obložiť drevom,to ma nenapadlo,to je super. Mne sa veľmi páčia tie trámy zvnútra, to je krása
Odpovedať
@manee á vás to koľko výjde tá údržba?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jojosr no akurát neviem,čo všetko to zahŕňa,prevedenie gold
Odpovedať
@mia265 Ani ja nie, ale napisal som im...
Odpovedať
@petka456 to nie je moj dom.
Odpovedať
Vždy treba nájst kompromis medzi tým čo sa ti páči a čo je finančne reálne zvlášt ak si berieš hypo. Ak máš rada natur štýl, drevo rieš v interiéri kde tolko nepodlieha skaze, vonku by som ho použila v skromnejšom množstve. Tiež som túžila po streche s priznanými krokvami a vzhladom na náročnost som si to rozmyslela a urobili sme plný záklop a na to fasádu. Príde čas kedy sa nebudeme schopní vytrepat do 7m výšky a po lešení natierat drevené časti každých 5 - 7 rokov. Vždy je rozumnejšie postavit taký dom aby slúžil pri minimálnych opravách a nákladoch čo najdlhšie.
Odpovedať
@mia265 dolezite je vybrat skusenu firmu. Na slovensku hadam ani nieje. Skusenosti v rodine mame zrub ako rodinny dom: nekvalitne drevo, popraskane a cez praskliny hmyz v dome. Drevo sada aj ked sa robili obrovske dilatacie na okna a terasove dvere, aj tak niektore praskli a dvere sa pokryvili az po zaruke. Zrub je z obrovskej gulatiny a kuchyna nevie mat horne skrinky, na stenach vo vnutri sa drzi prach. Niektore mury su vymurovane co posobi blbo.
Odpovedať
@mia265 Ahojte.my mame zrub ktory uzivame rekreacne.Ked sme ho kupili dali sme si ho natriet (Tikkurilov co je dost kvalitny nater-samozrejme maju aj lacnejsie v ponuke) Stalo nas to 2500€ cez firmu.Sikovnejsi si to urobia aj sami. My sme tiez rozmyslali ze si to urobime sami,ale na kolko sme mimo Sk bolo pre nas pohodlnejsie dat urobit. Zrub mozem len odporucit. Urcite sa najda aj jedinci co su zasadne proti zrubom,ale je to len vec nazoru a priorit.
Odpovedať
Profilova fotka
@mia265 my mame domcek 5x8 poschodovy. Prvykrat sa natieralo vonku 4x. Vnutri raz. Spolu nas to vyslo na 2500 €. Vnutro uz riesit viac netreba, vonku bude treba natriet v jednej vrstve za par rokov, teda jeden nater cca do 400€.
Odpovedať
vždy som sníval o drevenom domčeku ale chcel som aj z vnútra aby bol z dreva lebo mám rád tú vôňu. odradila ma ale cena poväčšine tak som sa na to vykašľal. ten náter už by som videl ako ten najmenší problém pri tých investíciách čo to obnáša všetko :-)
Odpovedať
@mia265 posielam ti info do posty
Odpovedať
@mia265 ja ti odporucam zapomenout na toto vlakno, jak to ctu, nekteri nevideli srub ani na obrazku. Procti si diskuzi http://www.modrastrecha.cz/forum/mont... ,mas na to celou zimu :)
Odpovedať
keby som si mohol postavit dom aky chcem, určite by som si postavil zrub. ale určite by som nechcel tie čo vačšinou vidam. že ho treba udržiavat a stale natierat je uplna blbost. ak niekde chyta hnilobu tak chyba bola bud v zlom projekte alebo v zlej stavebnej firme. problem je že zruby dnes projektuju ludia čo vobec nerozumeju drevu (ake ma vlastnosti a kde sa ako može použit) a potom to zaklincuje firma pozbierana z kadeakych stavebnych ludi ktori nemaju vobec kladny vztah k drevu,+ jej majitel ktory vidi hlavne finančny vysledok a + zakaznik ktory by to chcel čo najlacnejšie. Na slovensku je malo zrubov ktore by boli pekne a dobre postavene. Je tu malo ludi čo robia peknu pracu s drevom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?