Zloženie terasy, ktorá zastrešuje pivnicu

Dobrý deň, potreboval by som radu. Staviam drevenú podpivničenú chatu. Strecha pivnice bude zároveň podlaha prízemia. Po celej dĺžke drevostavby bude na prízemí strechou zakrytá 2 metre široká otvorená terasa. Chcem ju pokryť dubovými doskami. Tesár, ktorý mi robil hrubostavbu mi radí na vyspádovaný záklop terasy dať fatrafol aby mi nepršalo pomedzi dosky do pivnice. Na fatrafol potom nejaké latky tak aby voda pomedzi ne mohla tiecť vyspádovanou podlahou a na tieto latky dať dubové dosky s malými medzerami. Máte niekto skúsenosti s takouto konštrukciou ? Nejaké linky, návody, fotky ? Tiež by ma zaujímali aj iné materiály ako fatrafol, ktoré by sa dali použiť na odvedenie vody. Ďakujem
Odpovedať
Aku vodu ma odvadzat ked bude prestresena?
Odpovedať
@jojo361 Bude mat nad sebou strechu ale bude otvorená. Keď bude napr. taký dážď a vietor ako pred dvomi týždňami, tak to bude podobné ako keby sa tam vylialo plne vedro vody.
Odpovedať
@jojo361 nebude komplet zakryta. O dazdi hnanom vetrom si uz pocul? Tak pan tesar hovori o takom dazdi. Z vlastnych skusenosti ti mozem potvrdit, ze vodu z vetrom hnaneho dazda som vytierala z kuchyne, kde sa dostal cez balkonove dver, z balkona kryteho z obidvoch stran, aj zhora a hlbokeho 150 cm. A celkom dost nam naprsalo. To co bolo na balkone stieklo. Nieco aj k susedom do kuchyne, kde im zatiekol strop. :-p A este treba brat do uvahy topiaci sa sneh zo zaveja, kr´tore sa mu tam celkom slusne mozu narobit. @stavepeter podlahu na terasu spravis standardne. Impregnovany latovy rost a na to prichytis palubky alebo cokolvek. @majkoj ma v albume fotky z vyroby terasy. Trosku ina, ale v principe aj pre teba vyhovujuca konstrukcia http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... Co sa hydroizolaie tyka, tak v tom nie som odbornik, ale co sa tu na streche preberalo, tak fatrafol vychdza ako velmi dobra alternativa. Mozno by sa dala pouzit aj tekuta hydroizolacia, ale to sa neodvazim ani radit ani odradzat.
Odpovedať
Ja rozumiem hnanemu dazdu aj topiacemu snehu.ale nechapem ako chce ten tesar nakotvit tie nejake latky na ten fatrafol bez jeho poskodenia.
Odpovedať
Nejaka foto by pomhla
Odpovedať
@jojo361 nemusi kotvit laty do podlahy. Moze spravit obvodovy ram, ten chytit o steny a o celo terasy a na to davat kontralaty pod palubky. Ta terasa nebude taka velka aby to nedrzalo.
Odpovedať
@jojo361 No to je napriklad vec, ktora napadla aj mna. Mozno tie latky len prichytit na horne dubove dosky a nechat to na fatrafole len polozene a nejak zaistit proti posuvaniu napr. o spodnu cast dreveneho zabradlia... chcelo by to radu niekoho, kto takuto skladbu podlahy uz robil.
Odpovedať
@zita19 ano, prave som pisal tiez nieco podobne :)
Odpovedať
O ake steny ved to je terasa nie balkon. Hcelo by to foto. Na tu podlahu by pasoval aj nejaky styrodur aby mu to nepremrzalo.ta podlaha bude z fugami ako zabespecis ze sa tam po case nenahromadi bordeľ,špina, listie atd. Co potom ked zapcha odtokove kanaly
Odpovedať
@jojo361 ja tomu rozumiem tak, ze pivnica je vasia ako drevostavba a cast zjej stropu bude pod podlahou buducej terasy. Keby bola terasa v lufte ako balkon, tak nemusi riesit fatrafol, staci vyspadovat podlahu od stavby
Odpovedať
@jojo361 Toto je pohlad z tej strany, kde bude nad pivnicou terasa .
Odpovedať
Zaujímalo by ma ešte čo sa na tú podlahu sa ešte dá dať (namiesto fatrafolu) ? Ide o to, že pod záklopom podlahy terasy bude aj tepelná izolácia a kebyže dôjde ku poškodeniu toho fatrafolu tak do nej bude tiecť voda. Hľadám aké sú ešte možnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stavepeter Natri tekutou izolaciou a polož dlažbu.
Odpovedať
@ruren Ja by som sa trochu obaval ci to vydrzi, lebo zaklopove podlahove dosky budu urcitu malu pruznost. Mozes dat nejaky priklad na vyrobok tekutej izolacie vhodnej na drevene dosky ? Vdaka !
Odpovedať
@stavepeter Ta pivnica je z dreva? Na obrazku vidim murovanu stavbu.
Odpovedať
@ruren Pivnica nema deku. Jej strop bude drevena podlaha prizemia a vpredu to bude terasa.
Odpovedať
@stavepeter Potom beriem späť. Ja mam tiež pivnicu pod terasou, ale strop pivnici je 15cm železobeton, hydrobit, 8 cm EPS 100, Heatflou folie, 7 cm suchy poter. Na ňom je tekuta hydroizolacia.
Odpovedať
Tiez je moznost vydlazdit to a bol by pokoj. Rad by som ale mal drevenu podlahu na terase. Hydroizolacia na terase by mala byt paropriepustna, zatial ma napadaju len varianty: polozit tam Fatrafol 814 alebo mozno nejaku vysokodifuznu foliu spevnenu tkaninou, najradsej by som to este niecim poistil - mozno najprv dat nejaku tekutu hydroizolaciu - udajne existuje aj pruzna, ktora sa nepotrha ked sa trochu ohnu dosky a az na tuto dat foliu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?