Zateplovanie RD Okal

Profilova fotka
Dobrý deň,máme v pláne zateplovať RD Okal a radi by sme vedeli aký spôsob a materiál je vhodný na tento typ montovaného dreveného domu. Za rady ďakujem :-)
Odpovedať
Tak to by som bola veľmi rada, ak by sem niekto s touto skúsenosťou niečo napísal, pretože plánujeme to isté. Určite treba myslieť na detaily, ktoré môžu neskôr spôsobiť veľký problém a to nechceme :-)
Odpovedať
@ajusik83 moja mama ma okal a co sme urobili my bolo ze sme dali dole tie eternitové obklady, potom sme postupne dali dole aj vonkajsiu konstrukciu (nakolko uz vonkajsie dosky z dovodu poskodenia eternitu a poveternostných vplyvov neboli ok....vzdy stranu po strane) vybrali sme izolaciu ktora tam bola, nakolko uz bola tak usadnuta ze chybalo aj 30 - 40 cm od vrchu. Tu sme nahradili novou izolaciou. Na ktoru sme potom dali OSB3 dosku. Nasledne na to islo Knauf izolacna mineralna doska (taka zelena) nasledne sietka a lepidlo a stierka. A nestazujeme sa, je to super. No asi dva roky pred sme prerobili aj interier, znizili strop, elektrinu zafrezovali do stien a oblozili sadrokartonom. a dom vyzera na novucky.
Odpovedať
@marcels A parozábrana bola na vnútornej strane, za vlnou OK ?
Odpovedať
no to niesom isty, z vonku som si to nevsimol ked sme menili izolaciu a z vnutra sme to nerozoberali. Ale ako som povedal nemame ziadne problemy s dychanim domu ci plesnami atd...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?