Vyhoreny drevodom?

V jednej obci dom vyhorel do tla. Pre vas co hovorite, ze xps, polytyreny su nehorlave resp. minimalne. Taktiez okna. Dom bol pravdepodobne drevodom.
Odpovedať
dost pochybujem, ze ti niekto tvrdil, ze polystyren je protipoziarny... nemas to trosku popletene?
Odpovedať
Profilova fotka
ale staticky to udrzal pekne :) v podstate len staci nahodit naspat steny.
Odpovedať
@radoslavc ano a strecha sa nezrutila :-D kde je skridla,ci sindel,ci co to tam je? ten vsetok popadal a ostala len folia??? a tie stojky neoslahal ohen?
Odpovedať
@hoblinka13 na streche je plech predsa, kde tam vidis skridlu?
Odpovedať
@hoblinka13 To sa asi pozeram na inu fotku, lebo ja tam nevidim foliu, ale falcovany plech a všeto ohorene.
Odpovedať
a ja pripajam link pre tych, ktori by chceli tejto rodine pomoct... https://www.ludialudom.sk/vyzvy/4882
Odpovedať
wtf, to stavali bez poistky?
Odpovedať
@radoslavc A kde to bolo v ktorej obci lebo ja som blizko od Ziliny.
Odpovedať
@blacklady v takychto pripadoch by mal stat pomahat...pomahame africanom, romom, moslimom...ale na ostatnych sa zabuda.... vyzera to byt na smutny pribeh rodiny...obzvlast ked je dietatko take male a potrebujeme mamu v psychickej pohode....
Odpovedať
@radoslavc az na to, ze na tom dome nebol polystyren... takze co si tym chcel povedat? Ze drevo hori? http://novejsa.sk/pomozme-rodinke-kto...
Odpovedať
@topfield nie chcel som poukazat ako lahko zhori drevodom. Je asi jasne, ze kvader alebo tehla by takto nezhorila...preto cim je menej horlavych materialov na dome...tym je to istejsie...- cize nie polystyren ale vata. Taktiez je vidiet ze ten dom je na samote...resp. dalej od civilizacie...na to uz dlhsie upozornujem, ze je riziko takto stavat dom...a velakrat susedia prekazia plan ci uz kradeze, alebo poskodzovania... Co som pozeral tie fotky tak to vyzera na osb dosku.
Odpovedať
@radoslavc radsej si teda najprv uzrejmi, co tym chces vlastne povedat, pre koho si to sem daval... a myslis, ze vata by skoncila na zhorenom drevodome lepsie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan je niekde osnova co sa tu smie davat alebo ty si ten urcovatel?:) myslim to co som uz napisal..tak klidek chlapci...
Odpovedať
@radoslavc Pre tvoju informáciu - ako izolácia bola použitá fúkaná celulóza. Pôvodne chcel investor použiť ako izoláciu slamu, ale potom od toho upustil. Takže styrodur bol asi len ako izolácia základov. A bol to drevodom.
Odpovedať
@chrobak7 zboku mi to vyzera ako polystyren na OSB doske - vonkajsie steny....
Odpovedať
A vie aspon niekto ze co sposobilo poziar? Lebo nikde se otom nepise , mozno to bola ziarliva manzelka :-D , ale teraz vazne ak mali poisteny dom tak z postky postavia novy
Odpovedať
@radoslavc nie je, ale robis zo seba somara, len pre tvoje dobro to hovorim...
Odpovedať
@srlinka Hrabušice https://www.zhorenydom.sk/fullscreen-...
Odpovedať
@gashtaan to mi je uplne jedno:), kazdy sme iny, niekto hlupsi viac, niekto menej...nemozu byt vsetci dokonali inteligenti ako vy podaktori tu:)
Odpovedať
@monthy232 nemali, pozri linky, co som dala, bolo to zložité vzhľadom na povahu stavby... Chceli poistiť po osadení okien..
Odpovedať
to ci to bol drevodom alebo nie je uplne jedno. dom, ktory zhori je tragediou pre kazdu rodinu, ktora v nom byva. ci je drevodom rizikovejsi, tazko povedat, nezhodnu sa v tom ani odbornici. aj ked na modrej streche je to vzdy jasne ;) chces povedat, ze napriklad tento dom sa da zachranit? asi nie, rovnako ho treba zdemolovat a pouzitelna bude (mozno) len zakladovka https://kosicednes.sk/udalosti/v-olso...
Odpovedať
@radoslavc @monthy232 V tom linku, ktorý pridala blacklady to bolo uvedené. Tiež tam bolo naznačené, že je podozrenie na zavinenie cudzou osobou. Ale vyšetrovanie ešte prebieha.
Odpovedať
@radoslavc - všetko je o peniazoch, EPS - vata, pozemok na samote - pozemok v meste. Zvolili si podľa svojich finančných možností. Ak by stavali z kvádry - pórobetón, tak sú na tom rovnako, statik by nariadil jeho zbúranie. Pórobetón neprešiel ohňom, preto sa s ohňom neľúbi.
Odpovedať
@roman_x zaujimavy nazor, to som nevedel...takze tehla lepsie znesie takyto ohen? @blacklady az teraz som si uvedomil dolezitost poistenia...tiez som dal ked boli okna... a ano ludia robia omyly...je treba sa z nich poucit..smutne ked na utrpeni druhych...
Odpovedať
@blacklady Dakujem no hrozne .Ako my ich je luto.Ja to vidim po prvy krat.
Odpovedať
@radoslavc a tuším ti ani poisťovňa dom nepoistí v hociktorej fáze výstavby. Nemá byť už stavba uzavretá? Pokiaľ viem, ak ti stavbu vykradnú, preplatia ti len to, čo si už mal osadené a musíš mať aj alarm aktivovaný.
Odpovedať
@srlinka ja to tiež vidím prvýkrát a pripomenulo mi to môjho muža, ktorý tiež stavia náš dom viacmenej sám, takže deti vidí len v nedeľu a vo sviatky väčšinou..
Odpovedať
@radoslavc - tehla áno. Ja tiež staviam bez poistenia, samota, bez pôžičky z jednej výplaty, to vieš, chýba každé euro a človek sa snaží ušetriť kde sa dá. Nie nadarmo sa potom hovorí - chudobnému aj z hrnca vykypí.
Odpovedať
no je to smutne. drzim im palce. Ja som mal stavbu poistenu od prveho dna stavbarov na stavbe. od nalepovania izolacie na zakladovu dosku. ked som dostaval a skolaudoval, iba som nahlasil zmenu z rozostavaneho na obyvany. Aj napriek nestandardnemu zlozeniu materialov sa urcite dala nejaka poistka najst. Mozno nie vyhodna, mozno s vela "vynimkami", ale nasla. A mnohokrat staci ak nepoistujes na celu sumu-resp. buducu hodnotu, ale len na naklady, alebo hrubu stavbu. V tomto pripade by im to velmi pomohlo. Rad by som vedel, ci sa potvrdi nejaky podpalac alebo co ine to mohlo sposobit ked tam nebyvali?
Odpovedať
@blacklady neviem, mam tam kamery...alarm mi netrebalo...dom ma byt zamknuty...a je...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?