Stavia niekto bungalov Muzo II od Apexu?

Stavia niekto tento bungalov http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
1
2
my začíname s výstavbou na jar... Veľmi pekný projekt
Odpovedať
aj nam sa velmi paci, a podla vsetkeho tiez zacneme s vystavbou tento rok.
Odpovedať
a projekt máš originál od apexu???, lebo mne sa zdal dosť drahý, tak sme si ho dali prekresliť - samozrejme s menšími odchýlkami... A z akého materiálu ideš stavať??? svojpomocne, alebo firmou.
Odpovedať
@bubu100 velmipekny domcek, ja som teda hlavne dispoziciu poriaden pozrela a je super...
Odpovedať
@bubu100 Ahoj nam stavaju Muzo od Apexu, ale nie dvojku, ale jednotku: http://idom.break.sk/ Zatial mame zakladovu dosku a v marci pokracuju dalej. Muzo II sa mi tiez pacil, ale bol trochu vecsi ako by sme potrebovali.
Odpovedať
@martin85 budeme mat projekt od Apexu, ale dali sme si projekt upravit. Podla vsetkeho z tehly. Svojpomocne vsetko nezvladneme tak budeme mat firmu :-)
Odpovedať
@idom pozerala som Vasu stranku, tak nech sa dari a pocasie nam praje na stavebne prace...
Odpovedať
@bubu100 dakujem. :) Aj ja drzim palce nech to prebehne cele uplne hladko.
Odpovedať
@bubu100 a už máš aj stanovený nejaký rozpočet??? aby som vedel do koľko sa asi zmestím... :-)
Odpovedať
@martin85 zatial nie
Odpovedať
@idom ak sa mozem spytat aku znacku okien budete davat, zostanete pri hlinikovych ako su na projekte?
Odpovedať
@bubu100 ospravedlnujem sa, ale trochu dlhsie som tu nebol. Okna davame drevene trojskla. Presne typ/znacku neviem, ale mozem doplnit neskor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@martin85 ako sa ti dari? Uz je Muzo hotove? :-)
Odpovedať
@idom kiež by, už mohla byť minimálne hrubá stavba, ale mám problém s vybavením stavebného povolenia, starosta nám robí obštrukcie. Pozerám, že ty už na vianoce budeš bývať, veľmi pekný je ten MUZO.
Odpovedať
@martin85 ano buduci mesiac uz budu koncit ak nas plynarne nebudu brzdit a napoja hodiny. Neskusal si riesit stavebne povolenie cez www.stavebnepovolenie.sk ? Ja som riesil s nimi a vybavili mi ho do 3-4 tyzdnov. Starostu mozno obist nevedia, ale vyznaju sa tak mozno by pomohli. A ty stavias/ides stavat/ Muzo I, alebo Muzo II?
Odpovedať
@idom zatiaľ sa mi starostu nepodarilo obísť ani za pomoci právnika, ani za pomoci krajských stavebných úradov, tak uvidíme, možno mi pomôže až súd. A stavať by sme chceli MUZO II, projekt už máme rok ale zatiaľ len na "papieri".
Odpovedať
@martin85 aha tak to nie je nic prijemne. Drzim place.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@idom wwwwáááu, super domček, v projekte vyzerá inak, ale v skutočnosti je super. Už aby sme aj my začali na jar, územné rozhodnutie už máme právoplatné a čakám že tak o 1-2 týždne bude aj stavebné povolenie a šup sa na MUZO II teda na jar. tak uvidíme za ako dlho ho dokážeme postaviť. Starostu sa nám dokázalo prešťať :-), škoda že až teraz už mohol domček stáť. Môžem sa ťa spýtať na sklon strechy, hrúbku zateplenia v podlahe, na obvodových múroch a v strope, dík. A gratulujem ku kolaudácii...
Odpovedať
@martin85 no muzo II je zase o nieco krajsi, lebo ma dvojgaraz. Tak sa tesim s tebou. :) Sklon strechy sa u nas zmenil, lebo sme dali navysit krov o 40cm aby mal hore 1,8m a dalo sa tam postavit. Mame tam odkladaci priestor 4x4m. Pomohlo to aj tomu ze sme tym padom mohli dat krytinu Bramac. Povodny sklon je tusim 14° a teraz mame asi 21 ak si dobre spominam. V podlahe je asi 15cm zateplenia. Na obvodovych muroch je 12cm mineralnej vlny a v strope 2x20cm.Inak stavala nam firma Landbis a urcite ich odporucam. Bolo to skvele pocas celej vystavby. Stavaju po celom SK tak ak by si chcel niekoho kto ma s tymto projektom skusenosti obrat sa na nich.
Odpovedať
@idom božínku už je to tu zase - Landbis... s pravideľnosťou pomaly v každom tvojom príspevku... boli ste spolu i pri štedrovečernej tabuli ? 8-)
Odpovedať
@tommi_d bol som spokojny tak odporucim. Vy staviate drevene domy? Pozeram ze vo fotoalbume mate jeden z Bahona. Znama by chcela dreveny dom tu v Bahoni. Nedal by sa ten co je uz postaveny aj navstivit?
Odpovedať
@idom ahoj môžem sa spýtať ako to nieje tajomstvo, koľko ťa vyšla stavba MUZO do teraz (bez linky, sanity a obkladov) dík.
Odpovedať
@martin85 nerad tuto informaciu zverejnujem. To co som pokladal za dolezite je na mojej stranke ktoru som spravil. Cena je vsak nieco co je individualne pre kazdu stavbu. Nasa bola komplikovanejsia v tom ze sme museli dat velke zaklady. Boli sme o cca meter utopeny pod cestou. Pri vystavbe plotu nam zistili ze musi mat tiez vecsie zaklady a vystuze nakolko hrana na ktorej bola jedna strana plotu je navozena cierna zemina a tam by bolo riziko ze sa plot prevali. Apexaci vypocitali cenu domu(ciste iba dom) na 162000 s DPH a do tejto sumy sa v pohode zmestis aj ked si to das postavit cez stavebnu spolocnost na kluc. Samozrejme bez zmien.
Odpovedať
@idom ahoj, môžem sa ťa spýtať, aký a koľko kW kotol máš v dome, akú značku, či si s ním spokojný a aké máš vyrátané tepelné straty, lebo ja sa neviem vysomáriť s energetickej dokumentácie a neviem ktoré sú tepelné straty ak ich tam mám vôbec uvedené, aby som sa mohol rozhodnúť pre budúci výber plynového kotla. ďakujem
Odpovedať
Daval som vsetko podla projektu takze mam kotol viessmann vitodens 200 W s modulovanym vykonom 5-19kW so zabudovanym teplovodnym cerpadlom a s membranovou expanznou nadobou 10l. Ohriatu pitnu vodu pripravuje zabudovany nepriamo ohrievany zasobnik teplej vody Viessmann Vitocell 100 o objeme 150l. Termostat je bezdratovy Vitotrol 300 RF. Na radiatoroch(kupelna, satnik a garaz) su termostaticke hlavice. Podla projektu je vypocitana tepelna strata objedktu: 6500W. Ak mas original projekt Muzo II tak by si to tam mal mat pri kureni(technicka sprava ustredne kurenie str.2/4).
Odpovedať
@idom ďakujem ti za info. Práve že nemám originál projekt, tak preto som ti písal. A ešte jedna otázočka čo sa týka podlahovky, v tvojom albume máš tie hady na 20 cm od seba, nieje to ďaleko, nebudeš mať problém vykúriť dom??? či tak je to v projekte????
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@ idom, Ahoj, mozem sa spytat, tiez uvazujeme o projekte Muzo, a pozeral som si tvoju stranku idom. Ty si si ten sklon striesky pod rynou dal vodorovne. Chcel by som sa spytat, ci sa ti to tak viac paci, alebo to bolo problematicke postavit tak, ako je to v projekte od apexu? teda, ze je ta ryna (podhlady) neviem ako by som to presne nazval je pod uhlom? Pretoze ten sklon striesky pod rynsou na obrazku od apexu mi pride zaujimavy a teraz neviem, ci sa to len zbytocne prilis predrazi, alebo je to narocnejsie na vystavbu?
Odpovedať
@tbonot Ahoj az teraz som iba nahodou nasiel tuto spravu od teba. :) Zle si ma otagoval, ale nevadi. Dal som to tak naschval. Cenovo to je uplne jedno. Ja som vsak nechcel tatransky profil ako je v projekte a natierat ho kazdy rok. Bojim sa vysky. :) A tie uhly mi nejako nesedeli...
Odpovedať
@tbonot ahoj uz si zacal stavat? Nejake fotografie z realizacie? Stavia aj niekto iny Muzo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@idom mozem sa spytat na orientaciu domu? a ako ste vyriesili predsien, kde si ukladate kabaty a topanky?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?