Stavba domu na dialku?

mate niekto skusenosti so stavbou domu na dialku? je treba mat niekoho kto bude na stavbu dohliadat,alebo su firmy na ktore sa naozaj da spolahnut ?
Odpovedať
Profilova fotka
Zaplat si stavebny dozor. A este aj tych bude treba aspon z casu na cas osobne skontrolovat. Robotnici su casto ludia, ktori nemali na viac, tak robia manualnu robotu za par eur a vobec pri tom nepouzivaju hlavu (cest vynimkam, ktori svoju pracu robia poriadne a s nadsenim a zalezi im na vysledku ako keby to robili pre seba). Na stavbe jednoducho musi byt policajt, vacsinu casu. Inak sa smelo dockas takych veci, ako tapety/dlazby nalepenej tak, ze na seba nenadvazuje evidentny vzor lebo vsak "jemu nikto nepovedal, ze tapetu so vzorom s nazvami miest treba lepit tak, aby neboli rozdelene slova". Alebo novo polozenej podlahy zababranej od radiatorovej farby lebo polozit si na ochranu aspon novinovy papier by stalo prilis vela namahy atd atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to teda takto na dialku bez stavebneho dozoru tiez neriskovala. Nemas ziadnu istotu, ze sa nebudu snazit odflaknut nejaku robotu ked na nich nebudes dohliadat. Je to dost risknate a neoplati sa ti to. Tie peniaze co das za ten stavebny dozor sa ti vratia v tom, ze nebudes musiet nic opravovat, respektive davat prerabat
Odpovedať
stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, stavebny dozor, NEEXISTUEJ firma, ktora je natolko poctiva, aby sa dalo na nu spolahnut. Resp existuje, ale neexistuje, aby mal niekto tolko stastia, aby taku nasiel.
Odpovedať
Existuje, ale stavaju montovane drevodomy!!! My sme s nou stavali! 30 rocne skusenosti, 100% pristup ku klientovi pred výstavbou ale aj po odovzdani domu do uzivania!!! Byvame rok a ziadny problem... A ku kolaudacii nam odovzdali vsetky doklady, takze ani v tom sme nemali ziadny problem. Treba hladat! Urcite su firmy, ktore maju meno len mozno za tie si treba priplatit...
Odpovedať
Profilova fotka
@dadik1212 A to ste tiez stavali takto na dialku a natolko ste im doverovali, ze ste nemali ziadny stavebny dozor? Lebo ja by som si teda bez toho netrufla. Ved moze sa stat uplne cokolvek a mal by tam byt niekto kto zastupuje majitelov a v pripade potreby moze rychlo zasiahnut alebo prinajhorsom rozdhodnut co sa bude diat dalej ak sa musia rozhodnut velmi rychlo. Neviem si to velmi predstavit
Odpovedať
Profilova fotka
Bez toho sa to asi ani nedá zvládnuť, objavia sa nejaké veci, ktoré bude treba riešiť hneď, vás nebudú môcť zohnať a oni sa nemôžu rozhodovať sami, respektíve môžu ale nebudete mať istotu, že s tým budete v pohode. Radšej by som investoval do toho stavebného dozoru a kľudne spával, nevraviac o tom, že fakt je extrémne málo firiem, ktoré by vám všetko spravili poctivo bez toho aby nad nimi niekto stál.
Odpovedať
ako píšu všetci, musíš mať niekoho, kto ti bude dozerať na stavbu ..ale skús si kúpiť niečo hotové a máš ´´pokoj´´ :)
Odpovedať
@tata84 Svagor a par kamaratov tak stavia. V skratke mozem povedat. Stoji to za ho..o. Je to drahe a odflaknute.
Odpovedať
na ziadnu firmu sqa neda spolahnut treba byt na stavbe kazdy den a kontrolovat lebo vzdy sa robia chyby, sme len ludia
Odpovedať
Profilova fotka
Bohuzial je to teraz tak no :/ Je to smutne lebo ti ludia maju velku zodpovednost a vedia to ale nejako na to neberu ohlady. Ale mozno by ste si nemuseli platit ani nejakeho odbornika ale stacilo by keby oboznamite s projektom nejakeho pribuzneho a mohol by vam na to dohliadat :) Ale to je len taky napad, musite vy vediet ci mate niekoho komu by ste v tomto na 100% doverovali :-)
Odpovedať
@tata84 dobrý deň, prednedávnom sme riešili tuto istú otázku. Po pár stretnutiach s firmami či živnostníkmi sme stavbu na diaľku zamietli, hoci mame aj aktívny stavebný dozor. Takmer všetci sa riadia heslom čo oko nevidí to dušu neboli. Hoci pôjde stavba pomalšie ale odporúčam byt prítomní a odkontrolovať si všetko :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?