Stavať montovaný dom či prerobiť starší dom?

Je tu už veľa tém tohto typu no i tak potrebujem "rozhodcu" do čoho ísť. Takže hlavný problém financie. Mám momentálne byt na hypotéku a chalupu momentálne v prenájme, keďže som na materskej, no chceme dom. Chcem poradiť, ako to skombinovať, chcem kúpiť pozemok, no neviem či mi banka naň dá hypotéku keďže mi mama dá svoj byt na založenie, plus chalupa ktorú mám, dajú mi takto hypo? Čiže kúpa pozemku a tým založené 2 nehnuteľnosti a zvyšné peniaze keby náhodou hypo dali tak ďalej čo? Postaviť malý domček na kľúč, či radšej hneď väčší a riešiť nejako postupné financovanie? Je to blúdny kruh, jasné že starší by sa dal kúpiť hneď no sú zbytočne ptedtažené a ešte budú papať € a nikdy nebude taký úsporný čo je jeden z najhlavnejších dôvodov prečo ísť do domu a neplatiť zbytočný nájom v byte. Viete mi niekto poradiť ako to riešiť..? :-(
Odpovedať
rozhodne treba zvazit svoje financne a aj existencne moznosti. povedal by som ale tak, ze je asi lepsie riesit novostavbu, ako vrazat peniaze do niecoho stareho, ktore aj ked prejde rekonstrukcoiu, ostane aj tak vo vnutri starym
Odpovedať
@dannyso uvidime, pri najhorsom sa pocka, ved cas vsetko ukaze :-)
Odpovedať
@motorolka129 Zostan na byte a chodievaj na chalupu sa vyblaznit. Podla toho co pises je do toho zatiahnutých moc nehnutelnosti a clenov rodiny. Pockaj az sa ti ustali zivot a potom ries zadlzovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
v takomto pripade co si opisala by som sa do domu nejako nehrnul, daj tomu este cas, toto by boli pre teba a tvoju rodinu teraz len zbatocne starosti
Odpovedať
berieš ako baran na rohy-len pomaly
Odpovedať
@motorolka129 radšej ešte počkaj kým pôjdeš do práce .Toto by bolo zbytočne komplikované a banka by to nemusela akceptovať.A myslim ,že dom tvojej mamy môžeš založiť v prípade ak by bol písaný na teba .
Odpovedať
@motorolka129 Ani jedno ani druhé , treba začať najskôr šetriť.
Odpovedať
Tak, tak treba si najprv našetriť a potom riešiť takéto veci. Niektorí ľudia si myslia, že to je len tak a to vôbec nie je pravda!
Odpovedať
@kofilka33 Myslíš zle :) Dom určite nemusí byť písaný na dlžníka ... Stačí ak dá majiteľ súhlas ...
Odpovedať
predať oboje,jasné v byte zaistiť bývanie na cca 6 mes dá sa to len treba nájsť ochotného kupujúceho,keby si postavila dom myslíš,že za 3 nehnutelnosti ?!by si zvládla inkaso+réžiu domu finančne? a ty si na MD + platiť úver?!no za mňa NIE.
Odpovedať
Ďakujem za rady, chcela som sa len poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím, že najlepšie by bolo počkať, kým sa nevylepší rodinný príjem a rozpočet. My sme si sen o bývaní v dome splnili, keď sa osamostatnil náš syn. Samozrejme, že nemusíte toľko čakať. Chcela som tým povedať, že nikdy nie je neskoro. A možno to všetko bude oveľa ľahšie s bankami a podobne. Pozemok by som priebežne hľadala .... záleží samozrejme od lokality. Lebo dobré pozemky sa hľadajú často čoraz ťažšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
radšej postavit nový. Rekonstrukcia može byt dlhá, finančne náročná. Tak si nechaš postavit svoj vlastný a máš to presne svojich predstav.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?