Stavaný či montovaný?

Chcem sa opýtať, či máte niekto v okolí Trnavy postavený montovaný dom od A-montu. Ako sa býva v montovanom dome?Rozmýšľame nad stavbou domu, ale nevieme sa rozhodnúť či nad stavaným alebo nad montovaným.
Odpovedať
1
2
7
@luki7 Výhody murovaného múru: Rýchlo a lacno sa postaví, nezhnije, nehorí, nepoškodia ho zvieratá, nevŕzga, nie je pružný, dobre tlmí zvuku, ľahko dosiahnúť vzduchotesnosť, je odolný voči chybám. Drevu v konštrukcii sa treba vyhnúť. Drevo je dobré na 2 veci: na kúrenie a šalovanie betónu.
Odpovedať
@luki7 http://blog.zdravydom.sk/sikma-strecha/
Odpovedať
Montovaný drevodom je vpodstate obývané podkrovie, čo sa týka húb (plesne, hniloba, drevomorka).
Odpovedať
@luki7 hlavne comu sa treba vyhnut je diskuter radopp...
Odpovedať
@luki7 Hlavne sa treba vyhnúť ľuďom ktorí ohovárajú iných. Ja riešim technické otázky, nie ľudí. Kto na to má, zareaguje na mňa.
Odpovedať
Postav.. Múr je múr ..
Odpovedať
@luki7 Staci si prejst zopar dikusii a je jasne, co je zac diskuter radopp. Podla neho je jedina najlepsia stavba na svete murovacka a nic ine. X ludi tu s nim diskutovalo a argumentmi mu vyvratili jeho tvrdenia, ale on si stale tvrdi svoje... Takze co s takym diskuterom...
Odpovedať
Profilova fotka
Pre mňa je jediný problém prípadný predaj montovaného domu. Ako zareaguje potencionálny kupujúci. Inak všetko má svoje výhody aj nevýhody.
Odpovedať
@clt mne sa javi, ze najradsej ma beton, ktory ja moc nemusim, kolko ludi, tolko chuti
Odpovedať
@roxana280 ja nemam nic proti ziadnemu materialu, mne sa aj beton paci, ale degradovat drevo ako stavebny material je uplne scestne... Drevo ako stavebny material je tu s nami tisicky rokov a je to overeny stavebny material. A zalezi na kazdom, kto si co vyberie na zaklade jeho vlastnosti, vyhod nevyhod, cene atd...
Odpovedať
@luki7 Drevo ako stavebný materiál bolo pred nejakým storočím v mestách zakázané kvôli častým požiarom. Stavať sa dá hoci aj z polystyrénu http://www.hobbyportal.sk/zivotny-sty... , ale je to jasná blbosť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@luki7 Z dreva sa dajú postaviť rovnako dobré domy ako z tehál to že ti tu nejaký zakomplexovaný chlapík čo zostal žiť v dvadsiatom storočí píše že nie tomu never aj keď vtedy sa stráca výhoda nižšej ceny, napríklad stavba drevodomu z CLT panelov ( iný systém pri montovanom dome by som ani neuvažoval ) ide o to aký pocit budeš mať v tom dome ak tomu drevu nebudeš veriť tak si radšej postav murovaný ja osobne by som asi tiež nechcel montovaný nie preto že by som si myslel že sa to za 30 rokov rozpadne je to len pocitové ja by som asi išiel do betónu alebo keramzitbetónu.
Odpovedať
@radopp prestan tu konecne zavadzat ludi ty troll... Zakazane bolo, lebo v mestach bola husta zastavba a v tej dobe nebola taka poziarna ochrana ako je teraz, neexistovali ziadne protipoziarne natery, protipoziarne sadrokartony, taktiez nebola taka hasicska technika atd... Moderna drevostavba ma drevenu cast vnutri steny, kde z jednej strany je protipoziarny sadrokarton a z druhej strany protipoziarna izolacia... V dnesnej dobe musi kazda stavba splnat iste poziarne normy a je jedno z akeho materialu je postavena. V zahranici sa montovane domy bezne stavaju dokonca stavaju aj niekolko podlazne (8-10 poschodi) polyfunkcne alebo bytove budovy. Taktiez sa pouzivaju ako protipoziarne obklady prave drevene obklady. Uz som to tu viac krat postoval a postnem to tu zase- Skuska poziarnej odolnosti moderneho montovaneho domu - ani po hodine nevzblkol ako zapalka- ako to tu zvyknu ludia pisat (vratane Teba): https://www.youtube.com/watch?v=xklkt...
Odpovedať
Profilova fotka
@clt súhlas,práveže drevená konštrukcia je odolnejšia požiarne ako oceľová.
Odpovedať
nas rozpravkar mal zas svoj den. Bez dokazov tu zase zavadza ludi tak ako x dalsich temach
Odpovedať
@clt Požiar sa rýchlo šíri vo vnútri polystyrénovej izolácie, prakticky sa dá uhasiť až po rozobratí konštrukcie domu. Tvoje video nedokazuje požiarnu bezpečnosť. Zavádzaš ty a poriadne. Neviem si predstaviť radovú zástavbu z dreva v meste aby bola požiarne bezpečná.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Po prvé ešte som nevidel polystyrén čo by sa neroztopil pri požiari pri ktorom zhorí drevo aby ho musel niekto rozoberať aby mohol hasiť ( radšej by som aj tak použil na izoláciu minerálnu vlnu ktorá je nehorľavá ) po druhé zato že si niečo nevieš predstaviť to neznamená že to neexistuje alebo že sa to nedá a po tretie pri požiarnej bezpečnosti je skôr problém výška preto by som bol zvedavý čo si vymyslíš na túto stavbu http://www.austria.sk/index/blog-375-... alebo majú v rakúsku iný oheň.
Odpovedať
@radopp Domy sa stavaju tak, ze musia byt medzi nimi odstupove vzdialenosti a to nie len preto, aby si susedovi netienil svojim domom alebo, aby si mu necumel z dvoch metrov do okna, ale aj kvoli sireniu ohna... Ked zacne horiet susedov dom a ja mam ako izolaciu polystyren, tak maximalne sa mi ten polystyren roztopi... Okrem toho aspon vidno aky si "odbornik"... To ze kazdy material pouzity na stavbu ma aj svoje certifikaty a musi splnat nejake normy a predpisy to Ti nic nehovori? http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr... plus pridavam este jedno videjko porovnanie horlavosti viacero materialov- polystyren, mineralna vlna, fukana celuloza a drevovlakno. https://www.youtube.com/watch?v=edMdv... Tak o com sa tu bavime o radovej zastavbe v meste alebo o rodinnom dome pre lukiho? Okrem toho, to ze si to Ty nevies predstavit, neznamena, ze to nejde. Na to su tu vyskoleni ludia- projektanti, poziarni technici, ktori take nieco vedia posudit, ci to ide alebo nejde. Ako je vidno vo svete, tak to ide... K tomu videu- je to aj v nazve videa ukazuje to skusku poziarnej odolnosti drevostavby a robilo sa to v autorizovanej certifikacnej skusobni. Dokazuje to, ze ani po hodine horenia dom nevzblkol a nespadol. Takze majitelia takeho domu maju dost casu opustit dom a zavolat hasicov bez toho, aby im dom padol na hlavu... Ja zavadzam? Tak ja Ti tu postnem jasny argument, a Ty tu len trepes dve na tri, ale ja zavadzam...
Odpovedať
@clt ja sa ti úprimne čudujem, že strácaš čas s takým truhlíkom ako je radopp...
Odpovedať
@clt Pálenie vzoriek na voľnom priestranstve propánovým plamienkom, a skutočný požiar v uzatvrenej konštrukcii, sú 2 rôzne veci. Pri požiari je vysoká teplota ktorá rozkladá organické materiály na horľavé plyny a tie horia, niekedy aj úplne inde ako vznikajú. Spomaľovač horenia nepomôže. V (póro)betónovom dome nie je dostatok paliva aby vznikla vysoká teplota a dostatok plynov na horenie. (Póro)betónový dom je nehorľavý.
Odpovedať
Posledný odstavec beriem späť. V dome je kopa horľavého nábytku. Ide len o to že s ním zhorí aj dom.
Odpovedať
@radopp propanovy plamienok, ktory moze dosiahnut teplotu okolo 1800-2000 C. Tepelnoizolacne stavebne materialy sa skusaju na vzorkach velkosti 1500x1500 mm alebo v niektorych pripadoch 2400x2400mm a nie len samotny material, ale cela konstrukcia. To videjko je len ilustracne, ako sa ktory material sprava pri ohni a snazia sa ho prepalit z jednej strany na druhu. Hlavne si vsimni tu drevovlaknitu izolaciu, ktoru sa im nepodarilo prepalit. Je jasne ze by ju nakoniec prepalili, ale vydrzi naozaj dlho, dokonca dlhsie ako mineralna vlna. Drevo totiz vytvara pri horeni na povrchu zuholnatenu vrstvu- krustu, ktora chrani zvysok dreva. Keby si tu krustu zoskrabal, tak tam najdes neposkodenu izolaciu. K polystyrenu- polystyren patri do triedy B- material ktory neprispieva k sireniu poziaru a tiez do triedy s1- material, ktory vobec, alebo len velmi malo prispieva k zadymeniu- je to z toho dovodu, ze samotny polystyren je tvoreny z 98 % vzduchom a len 2% samotneho materialu. Porobeton/ beton- samozrejme s tym suhlasim, ze je to material, ktory je naozaj velmi odolny voci ohnu. Ja to nemam problem priznat, co sa tyka poziaru je to samozrejme lepsi material ako drevo. Avsak treba si uvedomit, ze KAZDY dom ci je z dreva, porobetonu, tehly, ... musi splnat iste poziarne normy. Tym padom je logicke, ze dreveny dom nemoze len tak vzblknut ako zapalka. To je jasne vidiet aj na tom prvom videu, kde ani po hodine dom nezhorel. Je uplne logicke, ze z dreva sa nebudu stavat rozne priemyselne budovy, kde hrozi zvysene riziko poziaru, ale na rodinne domy pripadne obcianske budovy sa drevo normalne pouziva a ani tu ani vo svete s tym nemaju ziadne problemy.
Odpovedať
@clt Občas pozeraj správy ako horia drevené domy a skús tým chudákom vysvetliť že drevo je odolné voči ohňu a pod uhlíkom je zdravé drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
nevnášajme tu do diskuzie rasisitické názory. To, že niektoré drevené stavby aj hromadne zhoreli neznamená, že na vine je drevo. Ani autá neprestanú vyrábať po hromadnej havárii.
Odpovedať
@radopp prosim Ta zacni trosku pouzivat tu hlavu pred tym nez nieco napises... teraz ako vazne sa pytam, mas nejaku poruchu chapania alebo nieco podobne? Ano predstav si pod uhlikom je zdrave drevo, existuje na to X studii, dokonca aj ludia v minulosti zvykli drevo trochu oslahnut plamenom, lebo vedeli, ze ta krusta chrani drevo pod nim... Ja pozeram spravy a ak horia drevene domy, tak to su stare chaty a pod. alebo stare drevene domy bez ziadnej protipoziarnej ochrany. Dokazes to pochopit? Montovany dom je cely obity zvnutra PROTIPOZIARNYM sadrokartonom/ sadrovlaknom. Chapes to uz? Ten chrani nosnu konstrukciu pred ohnom. Za ten cas co ho chrani, stihnu prist hasici a zlikvidovat ohen. Samozrejme nevravim, ze v takomto dome nemoze vypuknut ohen. Ale ja pozeram v spravach aj murovane horiace domy... A teraz si predstav, pri poziaroch, kde sa dostane ohen na nosnu konstrukciu, ale hasici stihnu vcas zasiahnut, tak po poziari pride statik pozrie na nosne casti a moze povedat, ze ten zasiahnuty prvok, moze kludne ostat na svojom mieste a to prave vdaka tej zuholnatenej kruste... aby som Ti tu dal zase nejaky realny argument, kedze Ty tu zatial len trepes a nic viac tak nech sa paci, zuholnatena krusta- pod nou uplne zdrava cast izolacie: https://www.youtube.com/watch?v=zHr9i...
Odpovedať
@jan45 Čo je rasistické na dreve? Nie si trochu mimo?
Odpovedať
@clt Vo videu opaľuje vlhkú čerstvo nestriekanú vatu. Požiarnici z mesta na dedinu nedorazia rýchlo, v noci to nemusia ani nájsť.
Odpovedať
@clt čo nevidíš že nemá zmysel s ním viesť diskusiu? Nechaj ho
Odpovedať
@jaro113 sám ma žiadal o oponentúru, a neviem čo sa ti do nás montuješ :-)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?