Skladba steny

Profilova fotka
Prosím Vás, ti čo sa v tomto trochu vyznáte, je toto vhodná skladba steny na montovaný dom? Zvnútra von => malovka, sadrovlaknita doska, parozabrana, kvh hranol s minerálnou vlnou doskovou, sadrovlaknita doska fermacell, polystyrén, lepidlo, sklotextilna sietka, penetracny nater, exterierova omietka.Ja vobec neviem či tu môže ísť o difuzne otvorený či uzatvorený systém z toho aké sú tu použité materiály. Mne to príde ako taký mix. Ďakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinav1 ked je v skladbe parozábrana tak to bude difúzne uzatvorený systém.
Odpovedať
Profilova fotka
@stif0 A prosím Vás, to že je tam tá drevovlaknita doska to nevadí? Mňa tam mýli hlavne tá, lebo ja som si stále myslela že ona sa používa skôr v difuzne otvorených systémoch, ze v uzatvorenom systéme by mala byť OSB doska. Mám z toho už riadny mix.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinav1 Podľa mňa je výhoda drevovláknitej dosky v tom že už sa môže rovno pretmeliť a natrieť. Na OSB musíte ešte dat sadrokartón v tomto to je jednoduchšie. Neviem ako to je cenovo chcem si spraviť garáž ako drevostavbu tak som to len trochu sledoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Neni som odbornik na drevostavby no ja nevidim dovod preco by tam mal byt fermacell a nie osb (pre spevnenie) kedze sa to cele ide zateplovat... dodavatel vam ako odovodnil pouzitie fermacelu?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 S firmou som sa o tomto nerozpravala, mam ich len v uzsom vybere, zistujem si info .... a ked som videla tu skladbu steny tak som zneistela. Tiez mam pocit ze by tam stacila Osb doska ak by malo ist o difuzne uzatvorenu stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinav1 prečo sa na to nepýtate projektanta? Máte projekt, od skladby sa odvíjajú výpočty, ako môže dodavateľ navrhovať iné zloženie? To už každý kto má v nose dierky môže zasahovať do projektu? Aspoň sa ich opýtajte , či majú stavbyvedúceho s razítkom.
Odpovedať
@kristinav1 @stif0 tak sadrovlaknita, ci drevovlaknita doska? Budem predpokladat, ze sadrovlaknita...ta by tam bola pouzita z technickeho hladiska v poriadku, aj ked castejsie sa pouziva OSB. Celkova skladba sa mi nepaci, kedze nie je pouzita nejaka instalacna vzduchova medzera pred parozabranou. Zislo by sa vediet aj hrubky jednotlivych vrstiev. @jan45 tipujem, ze toto je skladba od nejakeho dodavatela stavby
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko našiel som na stránke jedného výrobcu drevoobrábacie skladbu steny s fermacell. Je tam aj rošt na vzduchotesnu rovinu.
Odpovedať
@stif0 toto sa mi uz paci na prvy pohlad :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dobrý deň, nepýtala som sa priamo tej firmy, lebo som chcela počuť nezávisle odpovede. Tiež nikde nespomínam že im chcem meniť to ako majú navrhnutú stavbu steny, ja sa v tomto len nevyznám a hľadala som názory ľudí čo sa v tom vyznajú. S pozdravom Kristína a jej dve nosné dierky.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko Dakujem, sadrovlaknita tam malo byt. A môžem sa Vás opýtať aký je rozdiel medzi tými dvomi?
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko a ešte sa Vás môžem spýtať, prečo by sa mala dávať tá inštalacna vzduchová medzera? A čo sa stane ak nie je navrhnutá? Ospravedlňujem sa za asi hlúpe otázky, ale ja som v tomto úplný začiatočník. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janvirostko @stif0 Aj mne sa to celkom páči ale rád by som to videl naživo a to by už nemuselo vyzerať ako na obrázku. Už len zakladanie konštrukcie priamo iba na platňu s hydroizolaciou mi ide proti srsti. Žiadna tesnosť medzi hranolom a základovou doskou nieje. Trošku som sa nad týmto zamýšľal a aj by som už vedel ako to urobiť lepšie ale to by som musel začať stavať drevodom :-D. Ešte mi prosím napíšte či nie je lepšie riešenie ( síce drahšie) použiť striekanú izoláciu do konštrukcie ako obyčajnú.
Odpovedať
@kristinav1 bez medzery na rozvody instalacii vznikaju derave domy. Parozabrana je pri "difuzne uzavretej" skladbe velmi dolezita a ked su v nej diery od kablov, zasuviek, rozvodov vody atd, tak sa straca jej zmysel. Cez netesnosti prechadza vlhkost a kondenzuje vnutri konstrukcie.
Odpovedať
@blackomt napojenia vsak obrazok neznazornuje. Snad to robia dobre a parozabranu potiahnu az na hydroizolaciu podkladneho betonu a vzduchotesne prilepia :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?