Rodinný dom Ekoline 1037

http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...... Staval niekto z vás tento dom? V čom vidíte jeho nevýhody? Vznikali by podľa vás tepelné mosty pri tej spodnej streche nad garážou a ako sa ich prípadne vyvarovať? Aké by mal mať približne zloženie muriva aby to bol nízkoenergetický dom? zatiaľ rátame s tým, že by bol murovaný a umiestnenie na pozemok približne JV.
Odpovedať
moj predpoklad je stavat svojpomocne, zaklady zateplit aspon 10 cm Perimeter alebo stirodur, ale teraz neviem ci zateplovat aj tu garaz?alebo iba doM???
Odpovedať
podla klimatickych podmienok oravy aky typ NED by ste preferovali???ja asi murovany
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@sihel ".....10 cm zateplenie"? V roku 2014? No to sa mi snáď sníva. Pod 15 cm by som ani neuvažoval a ak by to mala byť klasická murovačka, tak aj 20 cm. Ak nejaký sendvič, tak pokojne a 25 - 30 cm - a to už ozaj môžeme hovoriť o modernom NED. Ty asi nevieš, že do r. 2020 sa nebudú smieť stavať inakšie domy, ako NED, pričom všetko smeruje (v EÚ) k domom pasívnym, teda takým, ktoré budú NEZÁVISLÉ na ruskom plyne. Ty nevidíš, čo sa deje na Ukrajine? Na Slovensku máme v porovnaní s celosvetovým priemerom až 2,5 x vyššiu energetickú náročnosť budov. Tak koľko potom asi zaostávame za vyspelým svetom....? "10 cm" - sa zobuď.... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?