Prosím skúsenosti z bývania v kontajnerovom dome

Prosim vas uz dlhsiu dobu rozmyslame nad vystavbou modularneho domu t.j domu z kontajnerov. Viem ze je tu uz viac diskusii zalozenych na tuto temu, no takmer v kazdej som sa docitala negativne ohlasy samozrejme ludi co asi nemaju ani ponatia co to kontajenorvy dom je a maju predsudky uz len z toho slova KONTAJNER. Preto Ak je tu niekto kto ma s tym OSOBNE SKSENOSTI ( byva uz v takom dome alebo prinajmensom pozna ludi ktory stavali tak dom) budem rada ak sa o ne podelite. Na slovensku uz funguju firmy ktore sa zaoberaju vystavbou takychto domov a som si ista ze sa v nich da byvat bezproblemov celorocne. Len ma zaujimaju veci okolo uradov, ci s tym nerobia problemy, ci vam da banka bezproblemov hypoteku na taky dom a samozrejme aj osobne skusenosti a pocity z byvania v modularnom dome.
Odpovedať
@melany155 a kolko stoji taky dom to je zakladna otazka..
Odpovedať
To už potom radšej karavan kde si sama zvolis pobyt. Napr. http://blog.autobazar.eu/byvajte-nezv...
Odpovedať
@sysell http://www.modularnedomy.sk/ cena je podla velkosti . a kedze je to cez firmu tak je to aj dost...ale my by sme to chceli svojpomocne stavat tak by to malo byt menej
Odpovedať
@milan209 Ale v karavane si neviem predstavit zit, my sme mlady par, planujeme rodinu a vsetko okolo toho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 "Ceny obytných vozidiel WOHNWAGON sa pohybujú v rozpätí od 40000 do 90000 eur." 8-( 8-( 8-( Sorry, ale za tú cenu mám normálny DOM, či......?
Odpovedať
@melany155 Som si myslel ze keď ti nevadia unimobunky tak potom aj maringotku zoberieš. ... Teraz vážne. Ak to chcete ako definitívne bývanie tak potom radšej nejaký mizerný bungalov ako toto.
Odpovedať
@leonardom aj s pozemkom? Možno tak v hornej dolnej.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 :-D A tie maringotky v cene 40 - 90 tisíc, čo si na ne poslal link, sú akože aj s pozemkom....?
Odpovedať
@milan209 A to mas odkial ze mi nevadi zit v unimobunke? ak tym myslis kontajenorvy dom tak si presne jeden z tych ludi co som spominala v prispevku. Kontajnerovy dom neznamena ze si kupis jeden lodny kontajner postavis si ho na pozemok a budes v nom zit ...da sa pospajat viacero kontajnerov , zateplit ich z vnutrra aj z vonka, urobit fasadu aku len chces..a mas luxusny dom a zatial celkom lacnu alternativu byvania.
Odpovedať
@leonardom samozrejme ze nie. Ale ako alternatíva k unimobunke to je. Navyše sú mobilné. Osobne by som ju nechcel nie som kolotočár ale taký mladý co ešte nevedia co chcú a kde chcú žiť je to alternatíva. Ty si spomenul ze za tie prachy dom. Za 40-90? Možno za 90 aj to taky pididom. A dom stojí zvyčajne na pozemku nie? To máš ďalších aspoň 40k.
Odpovedať
@melany155 ale ved ja viem o com točíš. Videl som na jojke na to upútavku. Ale stále je to len plechová krabica. Aj keď pekne zateplena a omietnuta. Neviem ale asi som konzervatívny človek.
Odpovedať
Profilova fotka
@melany155 budúci dom budem riešiť podobným spôsobom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@melany155 http://images.google.de/imgres?imgurl...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
Profilova fotka
@melany155 Ak ste si vybrali tento typ domu len z hľadiska ceny tak až tak lacný ten dom oproti ostatným nieje iba že by ste mali kde zohnať kontajnery zadarmo
Odpovedať
@melany155 Pozeram dom S s plochou 45m2. Pozeram stenu 80-120cm izolacia podla toho ako vytrcaju rebra, strop a podlahu som ani nenasiel, asi podobne. Z toho vyplyva ze ten dom je velmi neusporny, neviem ako sa to riesi legislativne ale nevyhovuje norme. Dalej je to bez obkladov, sanity, dveri ... Kurenie je elektricke konvektorom na stene, najlacnesjie dvojsklo plastove dvere.... V cene nemas ani pripojky, zemnej prace, platnu kde to polozis. Bolo by to zaujimave ako ryuchle mobilne docasne byvanie, daka chatka a pod. ako rodinny dom nie lebo: 1. drahe, neusporne, velmi obmedzujuce. Priklad. mam garaz vonkasie rozmery 7,5x7,5, skridla, klasicka strecha, pozri ak chces v albume. stala ma okolo 15 k. Co tam je. Porfix30+8cm eps. kameny obklad, mediteran skridla, hore 16cm vata, 2okna 1 dvere, 2 garazove, omietky, elektrika, voda, odvod vody do knanala. V cene je vsetko zaklady, kable, rury izolcie + za robotu robosom: postavili mury, veniec, strechu, zvysok sam. Keby som aj nerobil sam a dal by som to spravit viac ako 10 000 by to nestalo. Z toho my vyplyna ze keby som z nej spravil dom do 30k sa urcite dostanem do standardu ako ponuka ten kontajner a to uz aj so zakladmi a pripojkami. Aka je potom vyhoda toho domu? ziadna, len to ze sa ho da rychlo zbavit.
Odpovedať
@sysell ja rozumiem ale pre na su toto vsetko co pises len domnienky a ja potrebujem FAKTY. Keby ze mi toto napise niekto kto v takom dome byva tak OK beriem a viac sa nad takou myslienkou ako modularny dom ani nepozastavujem. Preto som aj pisala do prispevku nech sa mi vyjadruju len ludia s osobnymi skusenostami.
Odpovedať
@melany155 A ake skusenosti potrebujes? vsak pisem fakty, vidis tu stenu 8 cm iziolacie??? vidis 2 skla? http://www.modularnedomy.sk/technicke... V diskusii pizu ze je a1 a preco nemaju potom uvedene detaily izolacie, predpokladam ze to vedia olepit polystyren a pod z apriplatok. to ide zase hore. Štandardne izoalcie su absolutne pod uroven, kazdy tu dava najmenej 20 cm polystyrenu a pol metra na stechju, toto ma 80-120mm a este tie tepelne mosty v stene, co cakas? je to lacnota na kazdom kroku. Ake skusenosti chces pocut, ze kto si to kupi bude si chvalit svoje aky je to super domcek? Ake ma vyhody? z akeho dvovodu o ton vobec uvazujes? prirataj si pripojky, platnu obklady, sanitu, dokonca eset v ton neni doprava, dvere a mas aj 10 000 navyse.Za to urcite kupis normalny murovany alebo aj dreveom na kluc. Vsak si daj dopyt na dom 7,5x7,5m za kolko ti to postavia a bude mat ovela lepsie parametre ako toto.
Odpovedať
@sysell neriesili by sme to cez ziadnu firmu ale svojpomocne . TEN link som ti sem hodila len aby si mal predstavu o cene aku si pyta firma... ale tom co pises o tej izolacii, oknach atd co pouzila tato konkretna firma mas pravdu ...ale to my uz mame davno vyriesene tieto veci ..vieme ze ze tam musi ist hrubsia izolacia, nie lacne plastove okna, tepelne mosty su tiez vyriesene...len som chcela najst par ludi co do toho isli a vymenit si skusenosti :)...bohuzial ci chces alebo nie doba ide dopredu aj co sa tyka byvania, preco sa mam drzat sto rokov starych ,,tradici,, a stavat si zbytocne predrazeny murovany dom ked si mozem postavit jeho lacnejsiu alternativu :)..Takto isto sa odsudzovali aj drevodomy a vidis dnes uz takmer kazdy siaha po drevodome a z akeho dovodu? Lebo je to financne menej narocne......podobne to je aj s modularnymmi domami teraz to kazdy odsudzuje, nevie si prdestavit zivot v takom dome no ver tomu ze za par rokov to tu bude uplne bezne :)..bohuzial na nasom zakonzervovanom Slonesku to tak funguje :)
Odpovedať
@melany155 na jednej strane sa pytas na realne skusenosti lebo nepoznas nikoho, kto tak uz vobec byva, na druhej strane tu propagujes tieto maringotky ako budovy buducnosti... na zaklade coho vlastne?
Odpovedať
@melany155 nevahaj a chod do toho niekto predsa musi byt prvy, odvaznemu stastie praje keby Colombus dal na reci inych tiz by neobjavil ameriku, ja tiez idem stavat drevodom ale inym systemom ako tu klasickym ako v kanade a pocuvam bo to nedobre to se neda to nevitrime to se tak nerobi, a vies co je zaujimave ze v kanade my to uz 35 rokov funguje len na slovensku nebude cudne ne vsak kanada neni na inej planete.a jedno ti garantuje ze ked tu dotiahnem 2 kanadskych tesarov ta za 2 tyzdne hotovo a o polovicu lacnejsie myslim tym konstrukcia pre rypalov
Odpovedať
@melany155 Nebudem ti vypisovat somariny o tom ake je to super, rychle a paradne byvanie. Nebudem to zase ni odsudzovat. Kazdy ma pravo v dnesnej dobe rozhodnut sa sam v com kde a ako chce byvat. Ano zalozil som firmu ktora sa zaobera presne tym co popisujes a co chces postavit. Tak ako mna odhovarali ze naco sa do toho pustam ze je to somarina ( Kto si v dnesnej dobe chce kupit\byvat v kontajneroch z kovu) proste aj tak som do toho siel. Tiez som bol z toho skepticky ale nakoniec som to prekonal. Chces realne skusenosti : Postavil som KD sam pre seba avsak bez podpory Banky\hypoteky cize k tomu ti realnu skutocnost nedam. Ako sa v tom byva: Tak tak isto ako v kazdom jednom dome len narozdiel od toho ze to nevyzera ako kontajner. Nepocitujem absolutne rozdiel ci som v murovanom tehlovom alebo drevenom dome, povedal by som ze je to luxus aj oproti bytovke. Mam osobne skusenosti z kazdeho jedneho, V bytovke som byval 20 rokov .Murovany dom sme mali po babke kde sme byvali 5 rokov. Rodicia si potom postavili drevostavbu kde funguju 4 rok, cize viem ti povedat osobne skusenosti z kazdej oblasti. Netvrdim ze kontajner je idealny ale ak sa na to pozriem z hladiska ze to ma vnutornu a vonkajsiu stenu upravenu do finalnej podoby ako kazdy iny nevidim v tom rozdiel. Co a tyka izolacii hluku vytapania atd... to by bolo na dlhu temu. V konecnom doseldku som chcel povedat len to ze ci otvorim klucom dvere na dome murovanom drevenom slamenom alebo kontajnerovom ci uz v bytovke stale je to premna miesto kde som doma a je to urobene podla toho ako som chcel ja a nik to nezmeni. Co si mysli ten alebo henten. Sused, brat sestra ktokolvek je mi to ukradnute, dolezite je premna to ze byvam vo svojom a za vlastne pricom som nepotreboval obrovsky rozpocet. Drzim palce v tvojom rozhodnuti a chod si za tym co chces.
Odpovedať
@wiaro01 si moj clovek, rozumne argumenty len dufat ze to po chopia aj ty menej chapavy. cau
Odpovedať
@melany155 Svojpomocne .. hmm tak do toho chod, len stale neviem aky je rozdiel voci muovanemu. Je lacnesji v com? tehly na garaz ma stali neviem do 1000e max, kolko stoji kontajner? 1500€ - potrebujes aspon 2.. a aky je zhnity, treba to nartret? skrabat?,OSB je zadarmo?. Strecha ma stala robota asi 1500 neviem by som klamal a skridla a spol. mozno liter. Tu musis tiez spravit strechu, dat tam daky plech, fatrafol alebo neviem co... Material na hrubu strabvu domu neni taky drahy. Nepride mi to lacnesjie ako murovany... neviem v com je to lacnesjie... vnutorne vybavenie mas jedno aky dom stavias,
Odpovedať
@melany155 Ja by som to riesil niecim takymto. Myslim ze za tie ceny je to uz zariadene. Staci pripojit na siete. Ak by ste kupili dva je to velkostne plnohodnotny dom. http://www.euro-mobilnedomy.sk/produk...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@melany155 odporučam kontaktovať firmu RIKOSTAV v Giraltovciach oni sa tým zaoberajú a vedia aj poradiť a majú aj ukážkový dom. A inak maringotka či ako si to nazvala máme už 5 rokov a iné bývanie ako v mobilnom dome si predstaviť neviem :-D a za tie prachy by sme lepšie nekúpili, nie to ešte stavať niečo nové
Odpovedať
@wiaro01 Dobry den, chtela bych Vas poprosit o blizsi info o stavbe kontajneroveho domu, mame ve firme zkusenosti s obchodami v kontajneroch, a tudiz bychom to radi zkusili, jen to je trosku rozdil byt tam od 8 do 16 a byvat tam. Chteli bychom vedet, jestli tam nejsou nejake nevyhody, ktere by nam mohli prekazet, kolik to vlastne vyjde, jestli nakonec nebude levnejsi nejaka drevenice a uplne nejlepsi by bylo, kdybychom Vasi stavbu mohli videt, abychom se i inspirovali, budu rada za kazdou radu....predem dekuji s pozdravem Lucie Cerna
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@melany155 realita: rodinny prislusnik ma taky dom od firmy Rikostav Giraltovce,no zda sa mi,ze cena domu je rovna ci azda vyssia ako pri klasickych materialoch,okrem toho ma novostavba pukliny pri kazdom spoji buniek,taktiez budete musiet zniest staticke stlpy aj v strede miestnosti,okrem ineho nebude tam material schopny akumulacie a nasledneho vyzarovaniu tepla.Vdaka izolacii vykurite pomerne rychlo,no aj rychlo vychladne.Po viacrocnych skusenostiach neodporucam,akurat ak byvate v oblasti so seizmickou aktivitiou,pruznost kontajnerov je vyssia,tehly ci porobeton by boli staticky vyznamne narusene...pekny vecer
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?