Prevrtaná OSB doska ako difúne otvorená skladba.

Ahojte. Mohol by som pouzit poprevrtavanu OSB dosku z vonkajsej strany aby sluzila ako difuzne otvorena skladba obvodoveho plasta chaty? Skladba z vnutra von by bola: Sadrokarton-parozabrana-OSB doska-drevenna konstrukcia s mineralnou vatou-poprevrtana OSB doska- kontaktna fasadna vata-lep,omietka. Nie som si celkom isty,ci mam dostatocne vysusene konstrukcne drevo no uz mam vsetok material dovezeny. Dakujem za odpovede. Moc mi to pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Diery su zbytocne ved pises kontaktna fasada a ta diery zacpe.
Odpovedať
@wolodymyr Ahoj. Dakujem za odpoved no nemyslel som to tak ,ze by som na cely plášť chaty(teda je to len mensia pristavba) natiahol lep. Viac mi islo o to,ci by vôbec takato poprevrtana OSB doska mohla fungovat ako difuzne otvoreny prvok v skladbe plasta pristavby. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@ma3 ak dáš do skladby steny parozábranu tak o difúzne otvorenej skladbe nemôže byť ani reč, tou parozábranou to celé uzavrieš.
Odpovedať
Prepacte ,ze sa stale pytam no potrebujem naozaj poradit. Bohuzial ma cas velmi tlaci. Konstrukcne drevo nebude pravdepodobne doststocne presusene(neumyselna chyba dodavatela) Myslel som, ze dokonale spravena parozabrana z vnutornej strany je vzdy na dobro veci. Hlavne pri difuzne uzavretej stavby. Toto som roky povazoval za samozrejmost. Ved sa jedna montovanu stavbu. Toto by som prosim ale nechcel riesit. Potrebujem naozaj vediet odpoved na otazku,ci mi pomôze poprevrtavat OSB dosku z vonkajsej strany aby som dosiahol aspon z casti difuzne otvorenu skladbu? Na tuto dosku by sla mineralna fasadna vata+lep a fasadna omietka. Ak by niekto vedel poradit budem velmi rad. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma3 @7budzo7 dobre ti hovori, osb je sama o sebe difuzne otvorena , je to v poriadku, tie diery budu zbytocne
Odpovedať
@jblaze Dakujem za odpoved. Neviem ci sa rozumieme. Ja viem,ze uzavrem vodne pary z interieru do konstrukcie. To by predsa malo byt samozrejmostou. Ja potrebujem aby sa z vnutra konstrukcie co najlahsie dostala vlhkost z nie uplne dobre vysusenych hranolo smerom von. A OSB doska je parobrzda. Tak ci nepomôzem difuzii tymi ponavrtavanymi dierkami? Dakujem .
Odpovedať
Profilova fotka
@ma3 kym drevo ozaj vyschne tak to trochu trva, a to veelmi pomale uvolnovanie vodnej pary, hlavne v lete, osb aj neprevrtana hravo zvladne, takze nerob si zbytocne robotu ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?