Prečo by ste odporúčali drevodom ?

Zdravím, rozmýšľam nad stavbou drevodomu a zaujal ma tento článok https://www.stejfree.sk/byvanie-v-dre... kde píšu o rôznych výhodách a nevýhodách drevenej stavby, no žiaľ ešte stále nie som úplne presvedčený a rozhodnutý. Čo by ste ešte dodali ako ďalšiu možnú výhodu okrem tých čo píšu v článku ? Respektíve aké máte reálne skúsenosti ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@davidk919 čo si predstavuješ pod pojmom drevodom ?
Odpovedať
Dobrá otázka, no mal som na mysli pasivnu montovanu stavbu. Zatiaľ sa tak moc nevyznám, takze sa snazim ziskat co najviac informacii.
Odpovedať
@davidk919 inak ten článok s montovanou drevostavbou nemá nič spoločné. Alebo aspoň skoro nič. Viac menej stále zobrazuje zrubové drevené stavby, rieši vizuálnu stránku dreva ale samotnou montovanou drevostavbou sa takmer vôbec nezaoberá,. Navyše vyzerá že je to len prevzatý preklad zahraničného článku. Kvalita stránky 0,nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 suhlas. Na webe vidim zrub, nie drevodom
Odpovedať
@davidk919 no tak šup šup naštudovať a potom sa rozhodni. Lebo pojem pasívny montovaný dom je tiež veľavravný. Drevdom, je buď letmá montáž priamo na stavbe alebo panelová a následne zmontovaná na mieste stavby.
Odpovedať
@davidk919 vnímaj ten článok ako reklamu a drvivú väčšinu uvedených výhod majú všetky súčasné stavby, snáď okrem vône dreva, ale aj to vieš dosiahnúť nábytkom 🙂 rýchlosť výstavby hrubej stavby domu dnes už tiež nie je výrazne rozdielna (murovaný jednopodlažný dom ti dnes šikovná partia vytiahne za 4dni). rozdiel je v cene, kde drevodom je zvyčajne drahší aj keď reklama tvrdí opak a steny môžu byť tenšie, čo ti môže v súčte ušetriť jednu malú miestnosť (napr. technicku). Ja potom už vidím, len nevýhody.
Odpovedať
@davidk919 Letma montaz ano, hotove panely steny nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?