Poraďte firmu pre montovaný dom v Košiciach a okolí

Ahojte Prosim Vas pekne vedeli by ste mi poradit nejaku dobru firmu co stavia montovane domy v KE a okoli ? Pripadne moze byt aj taka co stavia po celom SK ale nedava si do nakladov, ze musi nosit material 400KM do KE lebo maju centralu v BA. Taktiez by som sa chel opytat na skusenosti s firmou DATA z Topolcian. Jeden znamy mi ju spomenul ale co som cital prispevky tu na fore tak ze nie su az tak super. Ze podla prispevkov nemaju stalych robotnikov ani dodavatelov a ze vraj ta firma je skor ako sprostredkovatel nie ako ozaj stavebna firma. Je to pravda ? Mate ine skusenosti? Iank cital som aj niekde tu na fore ze na zateplenie nie je dobre dat pri drevenom montovanom dome polystyren? Co potom odporucate aby v zime v tom dome fakt nebola kosa a nemusel som spotrebvoat xxx kubikov plynu na vykurovanie ? Kedze urcite by som chel mat dom ako nizkoenergeticky. Premyslal som nad krbom ktory by mi zohrieval vodu v podlahovom kureni pripadne aj v radiatoroch ale neveim ci pri montovanom dome sa nieco take da zrealizovat ? Viete mi poradit dakujem
Odpovedať
Ahoj Poradím Vám firmu, ktorá síce sídli v Prešove, ale do Košíc to nie je až tak ďaleko. Neviem, či tu môžem uviesť jej názov, ale ak máte záujem, pošlem vám kontakt meilom. / ria161@azet.sk / Čo sa týka polystyrénu, tak ja by som do drevodomu v dnešnej dobe určite nedavala polystyren. Vo svete aj na Slovensku sa vyrábajú kvalitné drevovláknité dosky - hofatex. Sú drahšie ale určite sa to oplatí. Nám sa práve stavia náš drevodomček, a použili sme tento materiál hofatex. Vysvetlím: pri skladbe domu s polystyrénom sa používa zloženie steny cca takéto: sadrokarton - osb/niekedy áno, niekedy nie/ - parozábrana fólia - drevená konštrukcia s izoláciou - polystyrén - lepidlo a fasáda. V každom dome vzniká vlhkosť, ktorá pri nadmernom množstve by mala byť niekam odvedená. Proti tomu, aby vlhkosť nevnikala do drevenej konštrukcie, slúži parozábrana vo forme fólie. Tá sa ale už pri montáži, pribíjaní či sponkovaní, preruší a vznikajú v nej dierky. Vlhkosť prechádza do konštrukcie, drevo vlhne. Polystyrén donúti tú vlhkosť ostať v drevenej konštrukcii, neprepustí ju vonku, pretože má veľmi nízky difúzny faktor, čo znamená, že pary skoro vôbec neprepúšťa. Vzniká tým pleseň, najprv vnútri konštrukcie, potom sa dostáva do interiéru, a do dýchacích ciest človeka. Brrrrr. To určite nechcete. Skladba domu bez polystyrénu: zvnútra von: napr. sadrokarton - osb doska - drevená konštrukcia s izoláciou - hofatex system - lepidlo a fasáda. Drevovláknité dosky / Hofatex/ vyrábaný na Slovensku majú difúzny odpor s číslom 5 /polystyrén má číslo cca 50, čím nižšie číslo, tým lepšia priepustnosť pár/. Hofatex je niečo ako hobra, ktora sa používala na nástenky. Je to veľmi teplý, prírodný materiál. Sú to vlastne len drevené piliny zlisované. Výborne sa s ním pracuje. My máme na fasáde hofatex system s perodrážkou. Je to určite drahší materiál než polystyrén, ale prepúšťa pary. Prebytočná vlhkosť zvnútra dokáže cez hofatex výjsť von, alebo sa tam zdrží a keď je nízka vlhkosť v dome, tak sa znova vypustí do interiéru. Zvonku sa žiadna vlhkosť do domu nedostane, pretože je tam normálne difúzne lepidlo a fasádna stierka, ktorá tomu bráni. A pri tomto spôsobe výstavby nie sú potrebné žiadne fólie, ktoré sa v drevostavbách časom určite znehodnotia. Nám sa podarilo získať výbornú cenu cez priamy kontakt na výrobcu hofatexu. Ak by ste mali záujem, môžem vám tiež sprostredkovať kúpu. Čo sa týka krbu, určite sa v drevodomoch krby stavajú. My si tiež plánujeme dať krb, no ešte nie sme v tejto fáze /finančnej, ha ha/. Ja som síce obyčajný laik do drevostavieb, ale odkedy sme začali drevostavbu plánovať, už som prešla akoby nejakým tým semestrom školy o drevostavbách. Rozhodnutie je vždy na vás, ale určite vám radím, pokiaľ chcete mať zdravé bývanie, nedávajte polystyrén. Ak by ste chceli vidieť naš domček, alebo sa dozvedieť niečo viac, kontaktujte ma. / ria161@azet.sk /
Odpovedať
@ria161 mohla by si si vypnúť ten reklamný plug-in ? 8-)
Odpovedať
Čo tym myslíš?
Odpovedať
@ria161 pletieš dve veci dohromady a to typ obvodovej konštrukcie - difúzne uzavretú (s parozábranou) a difúzne otvorenú (bez parozábrany) Pri difúzne uzavretej konštrukcii z vonkajším zateplením EPS sa nič nestane keď je niekde prerušená fólia, ktorá má funkciu parozábrany, pretože samotná OSB3 doska plní funkciu parozábrany, dokonca niektoré firmy ani fóliu ako parozábranu nepoužívajú, len prelepujú Isocell alebo Termofloc páskami spoje a montážne otvory a funkciu parozábrany plní už spomínaná OSB3 doska. Viac by ma trápilo pri tvojej konštrukcii aký typ tepelnej izolácie máš v konštrukciu...
Odpovedať
Hmm dakujem za odpoved/e. Cital som prave tu na fore ze sa neodporuca na montovany drevodom daat ako zateplenie polystyren. Ale ze je moznsot tusim skor penovy polystyren alebo nieco take :) Urcite si necham poradit co sa oplati lepsie.
Odpovedať
@tommi_d Tak len pre upresnenie - OSB doska nenahradza funkciu parozabrany je to len ! parobrzda ! To si môžeš overiť, každý kto sa v tom vyzná ti to musí potvrdiť. Tak len toľko.
Odpovedať
@tommi_d A čo sa týka izolácie v našej konštrukcii, netráp sa zbytočne. Najlepší by bol tiež hofatex, ale finančne lepšie vychádza sklenná vata alebo fúkaná izolácia. Samozrejme je nutné použiť difúzne otvorený materiál, a tým sklenná vata určite je. To, že to nie je najvhodnejší materiál pre tento účel, je mi jasné. Ale určite je oveľa lepší než polystyrén zvonku.
Odpovedať
@jovzin V tomto Ti poradiť neviem. Polystyrén som vôbec neskúmala, keďže od začiatku sme s ním neuvažovali.
Odpovedať
@tommi_d A dve veci dohromady nepletiem. V príspevku som len vysvetľovala rozdiel difúzne otvorenej a uzavretej konštrukcie. Treba len čítať.
Odpovedať
@ria161 skôr doštuduj a never všetkému čo je napísané.... :-)
Odpovedať
@ria161 akurát, že sklenná vata nemá rada vodné pary, ktoré ti veselo budú v tvojej konštrukcii prechádzať a degradovať jej tepelnoizolačné vlastnosti. Pri takejto konštrukcii sa používa tepelná izolácia napr. z ovčej vlny alebo konope, ktorým vlhkosť nevadí... A nakoniec je určite lepšia difúzne uzavretá konštrukcia s OSB doskou a EPSako tá "tvoja", ale to zistíš neskôr... ;-)
Odpovedať
@tommi_d Ak si myslíš, že je lepšie žiť s plesňou ako podstúpiť riziko zníženia izolačných schopností vaty, tak nech sa páči. A okrem toho, vlhkosť cez sklennú vatu výjde von, nebude sa v nej zdržiavať,hofatex ju sám intuitívne vypije. Určite tá degradácia vlastností vaty časom bude, no s tým počítame /ale financie nepustia/. Uznávam, že vhodnejšie by bola ovčia vlna a konope. To som vedela už dávno. Ale s tvojím záverom súhlasiť proste nemôžem a nebudem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ria161 neviem čo máš stále s tými plesňami, bol som v montovaných domoch, kotré majú 15 rokov a nijaké plesne som tam nevidel... Dom si postav aký chceš, su to tvoje peniaze len prosím neznižuj sa k demagógii s polystyrénom a nepleť ľudí... compredo?
Odpovedať
@tommi_d Šak nie. Pleseň v stene pod sadrokartonom vidieť nemusíš. Ale na polystyrén nenadávam. Pomohol už mnohým ľuďom, takže svoj význam má. Len ja si ho proste nedám, lebo som presvedčená o tom, že nie je vhodný na účel stavby drevodomu. Compredo, tvoje presvedčenie ti neberiem.
Odpovedať
@ria161 keby tam bola plieseň, tak by ju bolo cítiť, plieseň nie je len o vizuálnom vneme... ty tu vytváraš dojem, že stavby zateplené EPS su plesnivé... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, oslovte firmu Drevstav Slovakia,majú zastupenie v KE.
Odpovedať
@robertog36 dakujem skusim
Odpovedať
Chcem Vas pekne poprosit o kontakt na stavebnu firmu v Kosiciac. Ktora ma dobre referencie
Odpovedať
ja len mozem odporucit sa veeelkym oblukom vyhnut firme slovensky dom as z kosic,
Odpovedať
@jovzin poznam DATA pracoval som pre nich
Odpovedať
Kto ma skusenosti s stavebnou firmou z Presova? Maju reklamu ze stavaju za cenu bytu.
Odpovedať
@helenapazinova Skus firmu KAMA & KA s.r.o. v Prešove. Začiatkom decembra napríklad idu stavať domček pri Moldave. Mohla by si nakuknúť, či sa ti nezapáčia.
Odpovedať
Skús Skvely dom zo Štúrova
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja poradim firmu Atrium... Su sice z BB ale vobec sme to nepocitili...
Odpovedať
V ziadnom pripade sa nekontaktujte na TP Group Kosice,su to podvodnici..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mamutko preco sa "veeelkym oblukom" vyhnut firme slovensky dom? rozmyslal som o nich
Odpovedať
peklo,zozeru ti 15rokov zivota,co spravia to trva neuveritelne dlho a je to odflaknute,terminy im nic nehovoria,profesionalita im nic nehovori,neplatis-nerobia,platis aj tak nerobia,nedorobia,na zaver zmiznu,nechaju bordel,dom nedorobeny,co urobene je to sa ti zacne rozpadavat ... a ty sa budes niekolko rokov natahovat o vyuctovanie,doklady...a skorej nez to dostanes budes mat dom v havariinom stave.pan konatel nie ze nema chrbticu,ale ani kožu na hube
Odpovedať
Ja poradím MIPAV. montovany-dom.. com Absolútna spokojnosť.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?