Pasivny drevodom svojpomocne

Zdravim, na jar by sme chceli zacat so stavbou pasivneho domu (drevodom a časť vnutornych priecok a vnutorne nosne steny z plnej palenej tehly). Chcem sa opytat ak niekto stavia pasiv viac menej svojpomocne, ktore prace zvladneme sami a na ktore je lepsie najat si firmu? Vdaka...
Odpovedať
@jankalis na tuto temu odporucam http://pasivnydom.blog.cz/ - tu uzivatelka @blacksr
Odpovedať
@jankalis na to treba dobrý projekt (realizačný) a veľa znalostí. Ak silou mocou chceš, tak izolácie a vzduchotesnosť treba nechať na niekoho kto tomu rozumie a má s tým skúsenosti.
Odpovedať
@slavoslav tak to by ma zaujimalo kde takych ludi najde :-))) Ja ked som staval moj drevodom vsetci mi len hovorili ze tak sa to nerobi ... nikto (len velmi malo) ludi ma neaku skusenost s drevodommi a pasivnymi uz vobec nie. Na slovensku nie je tradicia drevodomov tak ako napriklad v USA a ked sa opytas nieco bezneho stavbara odpoved bude ... tak sa to nerobi .... lebo nema ani paru ako sa to robi ... Moja rada .... vela citaj tak ako ja ked som sa rozhodol stavat ( 2 roky som pripravoval stavbu ) aby ti neaky stavbar nepovedal ze tak sa to nerobi .... Musis si vsetko nastudovat a hlavne hladaj mladych ludi ... stary stavbar ta bude presviedcat na 50cm hrubu tehlu bez zateplenia aby dom dychal :-)))))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?