Oplatí sa postaviť montovaný keramický dom?

Ahojte , Pomaly začínam uvažovať o stavbe domu a robím si prvotný prehľad. Ako asi každý aj ja pozerám na čo najekonomickejšiu prevádzku a náklady na výstavbu. Vzhľadom na efektivitu a náklady ma zaujal montovaný keramický dom. Rád by som trošku rozprúdil debatu, načerpal informácie a skúsenosti. Nejaké základné informácie o stavbe keramického domu som si naštudoval ale informácií je málo a preto by som si rád moje fakty a dohady nechal potvrdiť. Berme v úvahu že sa jedná o bungalov napr. 130 m2. Plusy ktoré vnímam ja v prospech keramického domu: - Hrúbka betonových stien je cca 15 – 17,5 cm. Keramické steny majú vraj tepelné vlastnosti porovnateľné s oveľa hrubším ytong, profix atď. Moja predstava je 15 cm alebo 17,5 cm múr a na to 20 cm zateplenie. Šírka múra by bola teda 35cm. Pri ytongu 30 + 20 zateplenie to je 50 cm hrúbka múra. - Pri dodržaní vonkajších rozmerov podľa projektu sa zväčší vnútorný priestor v prospech izieb alebo na rovnakom pôdoryse vznikne celkom slušný šatník alebo menšia izba. - Pri dodržaní vnútorných rozmerov izieb sa zmenší stavba čo ma za následok: o menšia šírka základov a základových pásov, o menšia základová doska a menej železa o menšia strecha o menej zateplenie o menej fasády o menej chodníkov , obrubníkov atď. o menší veniec a debnenia , železa atď. - Pri betonových stenách odpáda potreba vnútorných omietok a sieťok , vraj ich stačí iba maľovať alebo dokonca môžu ostať tak o ukázať peknú štruktúru betónu. - Pri betonových stenách je lepšia zvukotesnosť - Odpadá potreba venca pri pultovej streche ? Ja si myslím že áno - Úspora času a starosti s výstavbu - úspora nemalých finančných nákladov na murárov a materiál - rovnosť stien a presnosť stavby - minimalizovanie tepelných mostov Neváhajte ma opravovať ak si myslíte že sa mýlim. O cenách prehľad nemám , netuším o koľko % je rozdiel v cene pri hrubej stavbe z ytongu alebo keramickej stene. Môj postup by mal byť, že základy si spravím sám, firma mi dodá a postaví len priečky a strop. Strechu a ostatné mi spravia miestne firmy a svojpomoc. Aký môže byť odhadovaný rozdiel v cene pri rovnakej hrubej stavbe z ytong a keramiky ? Pri keramickom dome je prvotný náklad určite vyšší ale vráti sa mi táto investícia na rozmerovo menšom dome, omietkach (vonkajších, vnútorných), sieťkach , murároch, vodároch, elektrikároch (siete sú už zabudované do keramických stien vo výrobe) milión ďalších veciach ? BONUS: Jedná sa o suchú stavbu a teda netreba žiadne prestoje.
Odpovedať
1
2
@peter1007 Keramika nie je beton. Miesas hrusky s jablkami. Keramika su aj obycajne tehly, ktore su na kazdom druhom dome, ale tam nemozes ratat hrubku stien 15-17,5cm. Cisto betonove steny mozu byt v tejto hrubke, ale zase nemaju take izolacne schopnosti, ako uvadzas.
Odpovedať
mám na myslí toto: http://www.silicateworld.eu/technologia/ (nepovažujte to za reklamu), potom sú sendvičovné kde 5 cm tvorí beton, 5cm tepelná izolácia a opäť 5 cm betón. Chcem hotové priečky ktoré sa privezú na stanovisko a postavia.
Odpovedať
Profilova fotka
som zvedavá na túto diskusiu. počujem o keramickom dome 1x, ponuku majú zaujímavú.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1007 & @gubiko Poslal som Vám správu do IP.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Poprosím aj ja IP
Odpovedať
aj toto stoji za precitanie http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
ďakujem za upozornenia. Skôr by som veci riešil cez poľských dodávateľov kde by aj cena bola výhodnejšia. Ide mi hlavne o informácie, skúsenosti a postrehy na tento typ stavby.
Odpovedať
Diskusia reflekture da sa povedať aj môj záujem nakoľko som o týchto RD a firme čítal už viackrát. To, že na Slovensku je s týmto typom materiálu málo skúseností viem no určite sa tu nájdu ľudia, kt.sa na to dali. Ceny za ktoré stavajú RD sú veľmi sympatické....
Odpovedať
Niktoré firmy majú vlastné projekty ale mňa by zaujímalo či robia aj individuálne projekty. Bude najlepšie osloviť priamo firmu a zistiť čo všetko je možné a čo by to stálo. Skúsim osloviť nejakú firmu a informácie napíšem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@peter1007 ako ste sa nakoniec rozhodol? Zistili ste niečo o poľských dodávateľoch ? Ďakujem
Odpovedať
http://www.euromac2-group.com/ Aj toto je zaujimave.
Odpovedať
Problem nie je technologia, ta je skvela, problem su realizatori na Slovensku, iba jedna firma a aj ta je tak trochu divna....im by som si dom stavat nedal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rebeka33 Zatiaľ som sa nerozhodol momentálne riešim kúpu pozemku. Máme problém s prístupovou cestou a všetko sa mi posúva. Ak to bude aktuálne začnem to riešiť a venovať sa tejto technológií podrobnejšie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@peter1007 Nazdar!! Sledujem, ze to je uz dlha doba a rad by som vedel, ci si uz doriesil pozemok? Rovnako som presne rozmyslal, za tu zastavanu a podlahovu pri montovanych domoch - keramickych. Drevodom nechcem. Usetrim tak aj penazie aj pozemok. bol si niekde pozriet realne?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
niec nove?neaky update?vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 My práve dokončujeme hrubú stavbu keramického domu. Technológia ok, ale spôsoby dodávateľa stavby, projektanta až po kvalitu prevedenia sú príšerne... Staviame ti TN. Ak by chcel niekto kuk, tak nieje problém. Ale zisťujeme že tých chýb zo stránky SW je nespočítateľne veľa 😏
Odpovedať
@weissrose mohli by sme sa aj my zastaviť? A ktorá firma vám to stavia?
Odpovedať
Profilova fotka
@bresko steny staval silicate world, ktorých za seba teda moc neodporúčam, ale oni často menia názvy takze neviem povedať ako sa volajú momentálne 😬 Z keramických panelov ešte stavia aj anvik, ktorých by sme si určite vybrali po tento skúsenosti. Boli sme v dome ktorý postavili pri novom meste a keď to porovnám s prácou SW tak rozdiel je veľký 😉
Odpovedať
@weissrose ďakujem moc, my chceme stavať s ceramic houses, a je pravda ze to je firma ktorá sa predtým volala inak, ale ako neviem. Ak by ste o nej niečo vedeli alebo aj niekto iný tak mi kľudne napíšte, ďakujem
Odpovedať
@weissrose nespočetne veľa chýb, čo konkretne, pri montovaní, alebo od výroby?
Odpovedať
@janopopovec od projektanta po vyrobu. Niektore veci ma popisane v albume.
Odpovedať
Pamätám si to nadšenie na začiatku...... Dufam že to prežijete...
Odpovedať
Profilova fotka
@bresko áno, to sú oni 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec aj aj. Projektant to domrvil a vo výrobe to zaklincovali 🙃 uvidíme ako sa k tomu postavia, no komunikácia akosi viazne 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda neboj, zvládame to, aj keď s kompromismi, ktoré ja teda nerada robím 😅
Odpovedať
@weissrose v akej faze vystavby sa nachadzate ? Pozeral som fotky, velmi pekny projekt :)
Odpovedať
@weissrose ďakujem 😎
Odpovedať
@weissrose kompromisy to su krysy.......nedoporucujem ustupovat ,ja som tak urobil a dodnes to chcem vysekat , co som mal urobit zaraz ,len ma prehovorili. Doporucujem neustupovat... sef je ten co plati , a v tomto pripade ste to Vy..
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec momentálne sa dokončuje strecha, okna dávame postupne lebo mame na fasáde závesné lešenie a chalani zo strechy ho musia dať dole nech osadíme aj ostatne. A teraz sú ešte steny otvorené, je vidieť miesta kde nieje dobre odliaty betón a podobne. Keď si dá človek spraviť poriadny projekt ktorý je vhodný na tento typ výstavby tak je to hneď lepšie. My sme urobili veľkú chybu že sne verili ich projektantovi ktorý nebol úplne zdatný a veľa veci neriešil alebo nedomyslel? Neviem čo je výstižnejšie vyjadrenie 😬 Od pondelka ideme riešiť vodu a podlahovku, aké zatiaľ len predprípravu, lebo ten pán má čas sa nám venovať až o 2 týždne, tak nechceme len tak čakať a aspoň s niečim chceme pohnúť 😊
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?