Obloženie krbu

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom tehlového obkladu na krb. Už dlhšie nad tým rozmýšľam, lebo sa mi veľmi páči, ale neviem, aký obklad si mam dať, aby mi vydržal to teplo z krbu. Máte niekto skusenosť s tehlovymi obkladmi na krbe, drží to dobre? Aký konkrétny typ obkladu by ste mi odporučili? Ak ste si niekto dávali tehlový obklad na krb, budem rada, ak mi napíšete, kto vám to robil, a či ste boli spokojní. Najbližšie ku mne domov je Bytin firma - https://byt-in.sk/tehlove-obklady/ tak asi od nich by som brala ale... Máte s nimi niekto skúsenosť? Budem vďačná za akékoľvek rady, tipy, fotky, aj skúsenosti ale hlavne reálne, nie len z katalógu 😅 nech si to dobre premyslím. Ďakujem! ❤️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od addka08:

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom tehlovéh…
@addka08 obostavba s plných tehál, do nich sa naakumuluje teplo , ale jej plocha musí byť určená na kW výkonu vložky , robí sa i hybrid pridáva sa nasávanie a výfuk
Odpovedať

@addka08 keď som si dával robiť krb, žiaden krbár mi nechcel na to dávať obklad, lebo s tým vraj majú zlé skúsenosti, že to časom opadá. Na obklade som trval, preto mi krbár urobil krb len omietnutý a obklad som si lepil sám. Použil som na to najviac flexibilné lepidlo aké som našiel a ktoré zároveň malo napísané, že je vhodné na lepenie kameňa. Krb som obkladal prírodným kameňom - štiepaným mramorom, ktorý je málo nasiakavý. Roh som rezal pod uhlom 45° a na krbovú rímsu som použil kamennú dyhu. Mám za sebou tri sezóny, neraz tam horelo fakt divoko že krb bol celý rozhorúčený a doteraz nič neprasklo ani neodpadlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dwh:

@addka08 keď som si dával robiť krb, žiaden krbár…
@dwh A ako často kúrite v krbe? pretože ja by som možno ešte aj inú alternetívu kúrenia riešila
Odpovedať

@addka08 Nemám síce krb, ale krbové kachle, ktoré majú zadné vyústenie do komína. Ten som však obkladal a tiež sa vie zohriať. Betonová imitácia ohnivého kameňa bola na komín lepená flexi lepidlom. Mám to tak 15 rokov, zatiaľ nič neodskočilo. Dokonca ani nedopraskala výplň flexi lepidla od plechového sopúcha, kde mám komínovú klapku. Myslím, že flexáč bude spoľahlivo držať aj na krbe.
Odpovedať

@dwh A ako často kúrite v krbe? pretože ja by som…
@addka08 Kúrime celú zimu pravidelne. Keď je na jar a na jeseň chladno, tak si tiež prikúrime.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?