Nivelacny poter v montovanom dome

Ahojte, chcel by som Vas poprosit o radu. Robili sme nivelacny poter v montovanom dome cca 6-7mm hrubka. Nechali sme ho vyschnut cca 10dni. Stale sme ho dobre zalievali aby nepopraskal a a aby dobre chytil. Teraz sme si vsimli, ze pri vstupe do haly v rohoch pri vchodovych dverach poter peruje a vrzga. Neviete prosim poradit co by sa s tym dalo robit? Predpokladam, ze je normalne ze v rohoch trocha poter peruje, ale toto uz je extrem. Dakujem velmi pekne za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@xcaliber navŕtať 0,5cm dierky, podliať penetrákom , zaťažiť a veriť, že sa to prilepí. Ten penetrák tam mal byť predtým.
Odpovedať
Profilova fotka
Som asi trochu mimo obraz... ;-) Poter bol hotovy? Aky, v akej hrubke, ako dlho vyzrieval? Nivelacny poter v hrubke 6-7 mm je asi samonivelacna stierka? Ak ano, kto Vam kazal polievat? S tym podlievanim penetraciou to asi nemyslite vazne, ze? ;-)
Odpovedať
@xcaliber čo je podklad pod tou nivelačkou. Nie je tam suchá podlaha, ešte som nevidel nivelačku pružiť a vŕzgať... ale všetko je raz prvýkrát! :-)
Odpovedať
@jan45 @slavoslav @peterpb všetkým sa ospravedlnujem domotal som názvy.jedna sa o perujuci betónový poter a nie nivelacku. :-N na polystyrene mame podlahovku a na tom poter ktory sa v tych rohoch hybe.konkretne v perujucich rohoch podlahovka nieje nakolko tam pojdu skrine. Dakujem a este raz pardon za domotanie :-x
Odpovedať
Profilova fotka
Nerovnomernym vyzrievanim poteru doslo asi k jeho vyklenutiu, zvycajne sa to deje po obvode a v mieste dilatacii a je to nezvratny proces. V extremnych pripadoch na najzatazenejsich miestach moze dojst aj k zlomeniu. Ak tomu chcete zabranit, musite tieto miesta podliat zalievkovou maltou ( napr. Mapefill)...
Odpovedať
@peterpb ďakujem ale ako to podlejeme teraz? Myslíte že je potrebné vyrezat ten kus a spraviť poter na novo alebo dá sa to aj inak...?
Odpovedať
Profilova fotka
Zalievkova malta ma vybornu roztekavost, zalieva sa popri stene, alebo cez dilataciu. Je mozne aj vyvrtat otvory priemeru cca 20-30 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?