Náklady na bývanie

Ahojte, chcela by som sa informovať koľko cca sú náklady na bývanie montovaného bungalovu ktorý má energetický certifikát a1 a úžitková plocha cca 100m2.Da sa to vôbec nejako vypočítať??
Odpovedať
@sebelu ved zavisi od strat, voda, telka, internety, aj ektrika asi vies kolko platis, kurenie podla toho cim, tot asi vsetko, ale je to jedno ked mas na to zaplatit novy dom taketo naklady su pre teba nic.
Odpovedať
Ved chcem sa len informovať ci to je 100,150,200€. Kúrenie je podlahové vodné vykurovanie dopojené na vyhrievacie teleso elektrický kotol aj so zásobníkov TUV 117l Protherm Raja 9KW, dodatočné vykurovanie nerezovym externými komínom.
Odpovedať
@sebelu k projektu by mali byt nejake cisla potreby energie na tuv aj kurenie ..kw.. vynasobis cenou a mas- vypytaj si to. Odhadujem to do max 150, ak je vsetko elektrika. Ten nerez komin neviem ako myslis.
Odpovedať
Ešte by ma zaujímalo ci to podlahové vodné kúrenie je schopné vykurit dom?
Odpovedať
Profilova fotka
@sebelu a to na čo by si ho inak dával??? Prepáč, ale taka otázka od chlapa.... Jasne ze vykuri. V závislosti od vypočítaných strát ci kvality zateplenia a požadovanej teploty v interiéri budú tvoje platby. S kúrením sa iste zmestis v pohode do 100€.
Odpovedať
Najnakladnejsie je teplo a ohrev vody.Je rozdiel kurit v dome na 21C a na 25.Pocital by som nieco malo nad 100eur.
Odpovedať
@sebelu jasné, že ti to vykúri celý dom. Keby nevykúrilo tak by to bolo zbytočné predsa!
Odpovedať
Profilova fotka
@sebelu naklady sa nedaju vypocitat na tabulky a certifikaty zabudni. tie si niekto spravi tak aby si mohol hladit ego. realita je ina napr. vcera u nas 18 stupnov a zena zababusena a kurili sme. dnes 18 stupnov a otvorene okna 8-( ....teraz z coho mam vychadzat?!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?