Najlepšie kúrenie v drevodome - aký typ?

Ake je prosim najlepsie kurenie v drevodome? Cize okrem krbu? Dakujem za rady. Nie plyn, ten nemame .
Odpovedať
@defulik také čo ma rýchly nábeh.
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik no pokial plyn nie je, elektrikou sa asi nevojdes do primarnej energie, tak ti asi zostava len TC, alebo peletky.
Odpovedať
@majkoj a je realne vykurit cely dom tym krbom? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik ak by si cely dom postavila okolo krbu mozno, ale za beznych okolnosti bez sance. Okrem toho v drevodome by to muselo byt nieco akumulacne aby si nemusela stale okolo toho behat a to vysledna cena bude mozno aj vyssia ako ostatne moznosti.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Drevodom sa krbom vykuruje zle. Bud je zima, alebo horuco. Tym, ze tam nema co akumulovat teplo, velmi rychlo vychladne. My mame elektricke rohoze. Mame energeticku triedu B, ale keby sme mali panely, Acko by bolo bez problemov. Domcek mame malinky
Odpovedať
@bweissova a kurite len tou akumulacnou pieckou cely drevodom? alebo mate aj alternativu? dakujem
Odpovedať
@manee ked nechceme kurit elektrikou, tie rohoze nam tiez odporucali.
Odpovedať
@majkoj a co by si mi prosim odporucil ked nechceme kurit elektrikou, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik ako som uz napisal, zostavavaju moznosti TC, alebo peleteky, ale ani jedno nie je lacne riesenie. Ale pokial by sa vyuzili dotacie mozno by to bolo islo realizovat..
Odpovedať
@majkoj dakujem velmi pekne
Odpovedať
@defulik @slavoslav @majkoj Do malého drevodomu stačí vodná podlahovka v potery s elektrokotlom + malé krbové kachle s komínom v obyvačko kuchyni ... to by malo splniť normu nie ? Celková spotreba elektriky bez kúrenia drevom by mohla byť pri užitkovej ploche do 90m2 100eur. ..reálne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leilak1 asi áno
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 nuz ani nie :), krb sa nepovazuje za plnohodnotne vykurovanie celeho domu. To, ze to kazdy druhy zhotovitel EC tam bez problemov zapocita je samozrejme iny pribeh :)
Odpovedať
@defulik ja vykurujem drevodom iba klímou. Môžem odporučiť
Odpovedať
@leilak1 @majkoj má pravdu ak chceš vedieť či je to podľa normy. nie je (resp. nikde nie je uvedený), ale ak treba EC ti vyjde a ty skolauduješ.
Odpovedať
@majkoj prosim a to TC kurenie, lepsie je vzduch - vzduch alebo voda - vzduch?
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik nuz to je velmi individualne. Ja osobne keby som si mal vybrat tak vzduch voda. Ale komu nevadi klima , je urcite lacnejsia.
Odpovedať
@majkoj a vzduch voda orientacne kolko stoji? Klima vadi, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik vzduch vzduch je klima. Cena je zapeklita otazka, vzduch voda moze stat od 3 do 14 000€ podla znacky, vykonu a dotacie...
Odpovedať
@majkoj prave by sme chceli vzduch voda, dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
No my mame plyn, ale to tusim nechces pocut, kedze tam neni plyn a to druhe mame krb co v tychto tuhych zimach bolo super. teplota skoro 34 stupnov. to som trochu neodhadol kurenie. Inak vzdy 25 - 27 a vykurilo to spodnu cast cca 100 metrov a plus vrch asi 80 metrov. A kupelnu mame podlahove elektricke vykurovanie. naklady na vykurovanie plus horuca voda je 50 euro plyn a 36 euro elektrika mesacne co nam sami znizili, kedze sme mali nastavene na 50desiat
Odpovedať
@intel777 ved ja prave som hovorila muzovi ze takutu piecku ci nam nebude stacit, bez akehokolvek ineho kurenia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik len ci sa muzovy bude chciet prikladat drevo, alebo sa nejak zapodievat rezanim, ci nosenim dreva. Vies toto robim vedcinou ja, lebo mi je luto dat za kurenie take love. Suseda plati 120 euro mesacne, co by som ja urcite nedal. Mozno kuri na 30 stupnov , kdo vie. Toto uz neviem Este co si ja pamatam moje zaciatky s kurenim s pieckou bolo ze som kupil dva druhy uhlia tusim 12 a 19 vyhrevnost, uz si nepamatam a nalozil som ich trocha viac a nepozrel som si vyhrevost, hovorim si dam viac, ze mozno nebude tak treba stale prikladat, lenze sa tak rozhoreli, ze boli zerave a znami mi hororil, ze sa stalo niekde ze vyhorel dom takto. No normalne som musel pozit hasiaci pristroj co sme mali doma, aby nam nebuchli kachcle co su od Polskeho vyrobcu. A inak aspon som videll, ze vydrzali aj taku zataz. Inak neodporucam takto experimentovat. Doporucujem inak klapku. Vtedy som ju nemal
Odpovedať
@defulik a to ste už dôchodcovia,či?
Odpovedať
@marta2610 nie niesme preco?
Odpovedať
@defulik píšeš,že by vám stačilo na kúrenie?!a to kedy by ste kúrili ked budete v robote?za mňa kvôli bezpečnosti by nemal horieť krb bez dozoru,ako píšem žeby ste boli dôchodcovia celý deň doma,ale to už je na každom ako sa rozhodne.
Odpovedať
@marta2610 ved samozrejme, to sme sa len s muzom smiali :-)
Odpovedať
@intel777 zabudol si započítať cenu dreva... a nepeňažný bonus kotolňa v obývačke... no flame pls...
Odpovedať
Profilova fotka
to je fakt. cenu som mal teraz 100 euro za 3 metraky. Celkom to stacilo. Zas sme nekurili stale drevom. Musime aj do prace chodit. Samo to tam nenaskace do toho bankomatu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?