Možeme dať do drevenej rámovej konštrukcie montovaného domu tehly?

Možeme dať do drevenej rámovej konštrukcie montovaného domu tehly? Momentálne máme sendvič difúzne zatvorený systém,žiaľ, nie sme spokojní so zvukovoizolačnými vlastnosťami domu. Chceme stenu otvoriť z vnútornej strany, vybrať vatu, parozábranu a nahradiť vnútro tehlami zo severozápadnej a západnej strany domu, kde máme spálňu a detskú izbu, kde nás zvuk ruší. Plus nám robí problém aj vietor, počuť dážď, keď dopadá na fasádu, počuť dažďovú odkvapovú rúru. Je to rušivé najmä v noci. Strop máme SDK a máme väzníkovú strechu, izolácia "klimatizér". Ďakujem za názor.
Odpovedať
@janka4276 volite uplne nevhodny sposob, ktorym si narobite dalsie problemy. Poradte sa s odbornikom. Pripadne si nechajte vpracovat aj projekt na dosiahnutie napravy vasho terajsieho stavu. V prvom rade je potrebne zistit podstatu problemu a prijat spravne opatrenia.
Odpovedať
mam montovany dom a nepocujem nic, teda okrem velkej burky a silneho vetra...ale nieco ako dazdove kvapky ci okapove rury vobec a to mam plechovu strechu. Skridloplech, tak. Aku mate skladbu stien?
Odpovedať
Stenu by som neotváral a tepelnú izoláciu nezmenšoval. Riešil by som to 115 mm primurovkou z VPC z vnútornej strany steny
Odpovedať
Rozoberat drevenu stenu a vyberat z nej izolaciu a nahradzat ju tehlou je velmi zly napad. mozete si s tym narobit strasne vela problemov, mozete tak stratit tiez kopu penazi a problemy s akustikou vam to tiez nevyriesi, pretoze zvuk sa bude dalej sirit skarami. treba najprv zistit kde je problem, a riesit ho adekvatne po nastudovani informacii okolo problemu najlepsie s odbornikmi, aby ste si dom nepokazili zbytocne.
Odpovedať
Kvalifikovanú odpoveď ti dá výrobca domu. Len to bude musieť chvíľu rozdychat... Ignorovali ste názory o zvukovoizolacnych schopnostiach sendviča pred realizaciou. Ako ostatní vravia, primurovku znútra alebo zvonku. Mam ale obavy, že ak by sa aj zamedzilo prestupu zvuku cez steny, stále sú tam okná, strecha... Co keby ste si zvykli?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?