Montovaný pasívny dom pod 50 000 Euro. Komu dať spraviť?

Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Snažíme sa zorientovať a nájsť najlepšiu firmu na montované pasívne domy - najlepšie v okolí Nitry. náš domček si predstavujeme približne takto: * mal by byť jednoznačne poschodový * dole: - obývačka s plochou cca. 25 m2 - kuchyňa s malou komorou (aby sa dalo v tej kuchyni aj hybať ) - miesto pre jedálny stôl (najlepšie trosku vysunutá stena, aby stolík moc nezasahoval do obývačky - WC + vstupná malá chodba na topánky * hore: - iba 2 izby o výmere aspoň 20 m2 - sprcha (možno ak sa dá aj WC, ale zvlášť), ale netreba to tam tlačiť , ak by to nevyšlo. A ak by sme sa vošli do ceny, tak uzavretá normálna garáž. Vedeli by ste nám prosím niekto skúsenejší poradiť nejakú dobrú overenú firmu, ktorá by nám aj ponúkla rozumnú cenu? A ktorý spôsob je podľa vás najlepší z hľadiska financovania - banka, či ŠFRB? DAKUJEM velmi pekne za info!
Odpovedať
1
2
@2l8 To bude trošku problém. Už keď vyslovíte slovo pasívny... prichádza k umelému navyšovaniu ceny. Zatiaľ asi najlepší spôsob stavby je: navrhnúť si skladby konštrukcií sám (čo sa hodnôt R týka) a s týmito požiadavkami osloviť firmy na drevostavby a aj murované. U tých druhých je akosi väčšia šanca na úspech, čo sa kvality a aj nízkej ceny týka. Zopár drevostavieb od firiem je aj v tunajších fotoblogoch.
Odpovedať
Pozeral som napr. taku firmu drevostavby.sk a pod., ale bojime sa toho dreva :) Neviem, mozno by sa predsalen dala nejakym sposobom okresat ta cena. Len neviem najst vhodnu firmu :( Mozno trosku keby sa zmensili izby - napr. spalna nemusi byt velka - staci miesto na postel, skrinu ... A detska tiez taka normalna. Asi budem musiet skusit pohladat nejaky zoznam firiem z okolia NR, ci nemaju podobnu ponuku. Rozmyslali sme o nizkoenergetickych, ale pasivny je myslim lepsi.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Myslím, že nie je podstatné, či bude merná potreba 14 alebo 21. Hlavne, že nebude 80. Zdar pri hľadaní!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Môj manžel projektoval náš pasívny dom a na jar ideme stavať, rozpočet 50000. o
Odpovedať
@selo ...by to chcelo nejaké obrázky z projektu aj s popisom. Ďakujeme.
Odpovedať
Za 50 tis. sa dá, ale to by si si musel úplne všetko robiť sám. Keď nato chceš firmu bude to skoro dvojnásobok.
Odpovedať
skús www.stavomont.eu ...možno sa dohodnete a projekt si vyberiete sami...Ja si od nechávam postaviť RD na kľúč a v cene je aj základová doska a solárny systém alebo kuchynská linka...Veľa zdaru ;-)
Odpovedať
@2l8 s firmou ...pasivny...na kluc.....za 50.000....nerealne
Odpovedať
@2l8 ak chcete skutočne pasívny dom, hodte si do googlu createrra. Je to ateliér, ktorý sa zaoberá predovšetkým pasívnymi domami (angažujú sa aj v IEPD), majú skúsenosti s drevostavbami a určite vedia odporučiť aj firmy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@selo svojpomocne idete stavat?
Odpovedať
@porthos robis reklamu alebo si nahanas klientov :D
Odpovedať
Profilova fotka
@geroj ano, len za 50tis. to nebude.. len projekt nam nacenili na 10tis e
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fuso Tak svojpomocne ako sa len dá. Všetko v našej réžii, Ale je to na dlhé lakte a zaberie to neskutočne veľa času.
Odpovedať
Profilova fotka
za tych 50000 to ma byt hruba stavba > holodom > dom na kluc ?
Odpovedať
to nepojde...a ak ano, tak je to podozrive...
Odpovedať
skus http://beta.semargl.sk/index.php/10-e...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@2l8 nerozmyslal si nad kontajnerovym domom?
Odpovedať
@2l8 http://www.domzababku.sk/domzababku/e... alebo http://www.efektivnedomy.eu/ :-)
Odpovedať
No zbadal som az teraz toto posledne info :) My uz mame postaveny domcek, poschodovy, podlahove kurenie, krb, kolektory ... :) Murovany, ytong ... :) Ale dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Neverte prosim ludom, ktori Vam budu tvrdit, ze nieco podobne postavili s Firmou do Vami uvedeneho rozpoctu. Ludia maju tendenciu vzdy povedat nizsiu cenu, ako dom skutocne stal, aby neboli za hlupejsich, ked niekto povie nizsiu sumu a este sa ich bude snazit zosmiesnit..taki sme my ludia... Niekedy sem pridem a snazim sa najst ludi, ktori naozaj stavaju EPD, ale vela ich tu nieje... Je to ako aj so stavebnymi firmami, pred 3 rokmi kazda stavala NED domy , teraz tie iste firmy uz stavaju aj EPD-domy... len aby dokazali, ze oni nie su horsi....
Odpovedať
@blacksr súhlasím, že sa to nedá, dokonca si myslím, že ani svojpomocne to nepôjde. Ale prečo by malo byť navyšovanie zákonite umelé? Je tam dosť opodstatnených výdavkov, ktoré cenu dvíhajú ( aj keď ich nie je potom tak vidieť)
Odpovedať
skús Brilantdom... majú bezkonkurenčné ceny ... ale robia drevodomy
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Uz neskoro :) dom postveny aj s fasadou ;)
Odpovedať
Do akeho stadia?skladba steny?realizator?popripade foto?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nie je pasívny dom ako pasívny dom. Všetko záleží na použitých materiáloch, konštrukcii, použitých technológiách, od toho či bude stavba difúzne otvorená alebo difúzne uzavretá atď. Z pohľadu ceny ešte treba povedať do akej fázy výstavby si stavbu dáte postaviť. Pri stavbe na kľúč je minimálna cena za kvalitný pasívny dom, ktorý sa neprehrieva v lete a netreba ani používať drahú klimatizáciu a v zime stačí temperovať minimálne 1100,-€ s DPH. Poschodie sa počíta asi 65% z tejto ceny.Takéto stavby potom môžu garantovať, že na 100m2 stavby vykurovacie náklady nepresiahnu 14€ mesačne a ohrev TUV pre štvorčlennú rodinu 12€ mesačne. Takáto stavba na kľúč bude onedlho dokončené v Malom Lapáši. Ale nájdete takú aj v Smoleniciach a inde na západnom Slovensku. Tak, že poschodový pasívny domček na kľúč za 50.000,- je možné postaviť, ale bude mať pôdorys len 30m2. Alebo si za väčší budete musieť priplatiť alebo to nebude na kľúč. Rád by som Vám poradil lepšie, ale kvalitný pasívny dom komplet na kľúč za 1.100,-€/m2 je z pohľadu vyššie uvedených minimálnych prevádzkových nákladov podľa mňa veľmi výhodná investícia.
Odpovedať
@miroslav117 by ma zaujimalo kde v malom lapasi :) lebo tych pasivnych domov tu az tak vela neni :) a to co ludia nazvu pasivny dom ma castokrat na mile daleko od pd :) tiez z vlastnej skusenosti mozem povedat ze za 50K pasivny dom firma asi nepostavi :)
Odpovedať
Ja som nepovedal , že v Lapáši je dom za 50.000,- len že tam je pasívny dom tesne pred dokončením už chýbajú len vnútorné omietky a treba vymaĺovať. Všetko ostatné je hotové . Nájdeš to ľahko. Od tabule MALÝ LAPÁŠ - keď ideš z Velkého je to tretia odbočka v pravo, dolu kopcom. Dom je na pravej strane jediný v strede tej parcely. Bledá fasáda a čierna strecha. Ten dom nebude mať väčšie náklady na kúrenie a teplú vodu ako 26€ mesačne. Ak budeš chcieť pozrieť, môžem Ti poslať telefon na majiteľa.
Odpovedať
@miroslav117 no presiel som dnes vsetky tie ulicky a pd som tam teda nevidel ... Neaku lepsiu specifikaciu nez cierna strecha a bleda fasada ? :) nech ho predsa len skusim najst , dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?