Montovaný dom Stilo od BAU Holding (Dom snov)

Zdravim, kto uz ma niekto montovany dom Stilo 3i Bau holding ? ake mate skusenosti ? Su nejake problemy ? co si mam dat pozor ? :-| :-) . Planujeme stavat montovany dom za 50 000 eur |-| .
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Otvaram temu :-) ma. Niekto skusenost s tymto typom domceka a s firmou Dom snov? Prezentuju 3i verziu za 25000 €
Odpovedať
@smalova 25 000? asi preklep. Znami maju od nich 4i komplet na kluc za nejakych +- 75.000€
Odpovedať
@manilla 25000€ je fakt preklep, na svojej web stranke maju cenu 24999€ :-) a fakt je to skutocna realna cena, samozrejme holodom, bez pozemku a dokonca su schopni ho postavit a pripravit k nastahovaniu za necelych 38hodin ak si dobre pamatam... ale je tu jedno velke ALE...otazka je ci buduci klient je ochotny prijat taku ponuku, staci mensia dispozicna zmena a cena je uplne ina, klient bude chciet skridlu namiesto plechu a uz sa musi menit kvoli statike a velkej zatazi velmi vela veci co vyslednu cenu ovplyvni, nie som si isty ale mam pocit ze to je len cena samotneho domu a klient si musi zabezpecit pozemok a zakladovu dosku...
Odpovedať
ano, prezentuju ale pozri si ake materialy a aj napr. okna su tam to najlacnejsie co sa da zohnat. ak si chces priplatit za normalne veci, si na cene akejkolvek konkurencie.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) nic viac len úsmev na to
Odpovedať
@smalova za 25000 to tak aj vyzera.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
25000€ je len hruba stavba ak chces aby ti spravili kompletne vsetko od stavebneho povolenia po parkety samozrejme ze sa to navysuje. Nam teraz stavaju stilo a zatial super :)
Odpovedať
svojpomecne stilo 3i kolko by nam vyslo kompletne hruba stavba, zaklad , strecha , okna ? dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Moje vyjadrenie sa k stavbe RD Stilo3i a4i Cena domu je pre klienta nízka až rozprávková, ale za cenou treba hľadať iné možnosti, ktoré RD určite nemôže obsahovať. RD Stilo sa predáva a stavia na systéme podobnom ako u nových aut. Je auto v základnej výbave a to isté platí aj pri RD Stilo, ktorý je v základnej výbave. Ak si začnete dopĺňať ďalšie doplnky a veci čo chýbajú dostanete sa na cenu, ako je u klasických RD ( tehla, Porfix, Ytong ). Pozrite si pozorne úžitkovú plochu RD i3 a i4 Neni to žiadna výhra. Dosť malé na bývanie a pre menšiu oslavu v rodine pri počte cca 12-16 ľudí ste v RD jak sardinky v konzerve. Je Rozdiel mať RD postavený v hr. stavbe, holodom, na kľúč. Pre kvalitné bývanie je považovaný RD o úžitkovej ploche cca 120m2 ( pre 4 čl. rodinu ) Pre rodinu je dôležité aj súkromie deti, rodičia. ;-)
Odpovedať
@stavbyps prosím napíš mi za koľko postavíte na komplet murovaný dom o veľkosti Stilo 3i, som fakt zvedavý na akú cenu sa dostaneme. Pretože každú firmu čo som oslovil s projektom Stilo nedokázala ísť pod 100 000 €
Odpovedať
peter977 RD Stilo 3i je o rozmeroch 7,66 x 8,66m t.j. 66,33m2 čistá plocha na bývanie + terasa cca asi 12m2 počítam. RD dom má podľa výkresu jednoduchú až tú najlacnejšiu variantu strechy. Obyčajná strecha. Pre tento RD 3i čo sa týka ceny tak ako počítam mi vychádzajú tieto čísla, ktoré sú orientačne. ( odhad cca 95% ) Stilo 3i ( tehla, škridla, okná plast, klasický materiál, terasa a práce ) hr. stavba : tehla - 32900 eur, porfix - 34900 eur, ytong - 35500 eur holodom : 69400 eur / 73600 eur / 75700 eur dom na kľúč : 86500 eur / 91700 eur / 94600 eur Moje stanovisko je, že RD Stilo 3i sa do 100.000 Eur určite dostanete. Do tento sumy by RD mohol mať aj o 1izb viac + wc aj sprcha. To je cca 12 + 2 + 4m2 na viac. Zhrnutie RD by mohol mať pri sume do 100.000 eur plochu cca 84,33m2 + 12m2 terasa. V prípade že vás RD aj cena zaujala vieme poradiť, stretnúť v Nitre, nájsť riešenie, aby boli obe strany spokojné. Pri Nitre plánujeme vlastné projekty RD. Takže na jar budú RD už v predpredaji v počte 4 RD.
Odpovedať
V pláne máme stavať RD vo veľkosti plochy cca 80m2 až 110m2 pri Nitre. Celkovo sa bude jednať o počet 4RD a 6 RD Cenovo budú RD v ponuke aj s pozemkom, 2x park. miesto , záhrada, súkromná ulica, cena predaja RD bude v ponuke holodom + dokončenie na želanie klienta. Každý má inú predstavu i farbách atď :) Klientom chceme ponúknuť max. serióznosť, stavbu, služby, kvalitu :) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stavbyps to čo ste opísali nie je Stilo 3i. Stilo 3i má dĺžku okolo 11 metrov a úžitkovú plochu 83m2. To čo ste opísali je Stilo 2I alebo tá ich mini 3izbová verzia. Tú majú za 56500€. No nech to je aj 65000€ tak s prepáčením za výraz je to k**vský rozdiel v cene oproti murovanému. Okrem toho murovaný asi nebude mať 30cm steny ale 60, takže úžitková plocha bude výrazne menšia. No nech sa na to dívam z každého uhla, tak kým nechcem individuálny projekt, tak nemá význam sa pozerať po murovanom.
Odpovedať
peter977 Stilo 3i má rozmer 11,16m x 8,6m Teraz som si pozeral údaje. V ponukách som našiel aj ten správny RD Stilo 3i. Nakoľko som si prešiel ešte raz údaje tak podľa výpočtu sa viete aj tak dostať na úroveň vášho rozpočtu. Pre presné nacenenie sa používa výkaz výmer. Ja som robil iba odhadovanú sumu aj to pre inú variantu, ako ste vy chceli. Okrem toho murovaného domu steny 60 ? To neni hrad. 60 steny som ešte ani nevidel. Na porovnanie teraz sme dokončili dom Laguna 19 čo má úžitkovú plochu 87,4m2 + terasa a pivnica 28m2. Dom vyšiel na sumu ktorú tiež majiteľ potreboval a bola to suma pod 100tis eur. Takže váš RD Stilo 3i by sme tiež vedeli dať pod vašu sumu. Ale veľa vecí záleží aj od sklonu terénu atď. Ak bude zákl. doska do 3 radov DT tak v pohode. Skúste zohnať výkaz výmer na Stilo 3i a uvidíme na aké číslo na dostaneme. Zatiaľ na tento rok máme dosť práce a berieme zákazky pre rok 2019, kde máme už január až apríl obsadený :)
Odpovedať
Ešte k tomu RD Laguna 19 má obvodový múr 300 Ytong a priečky 150 a 100. Škridla na Lagune 19 je Terran. RD bude mať podlahové kúrenie. Plastové okná. Bude podobný ako na obrázkoch.
Odpovedať
@stavbyps Ytong 300 + aké zateplenie? 20cm? a steny majú hneď 50cm
Odpovedať
@peter977 až na to, že to zateplenie je mimo základovej dosky, takže neovplyvňuje úžitkovú... pri montovaných je to panel napr. 140 až 160 mm KVH hranol + 2 x OSB dosky povedzme 12 mm a 12,5 mm SKD takže rozdiel je 12 až 14 cm v neprospech murovaného (prípadnú inštalačnú medzeru nepočítam)
Odpovedať
@praktikman no a tých 12 až 14cm spraví na úžitkovej ploche aj 15%
Odpovedať
@peter977 ano možno to spraví aj 15% na ploche RD. Ale dnes sa vie a dá sa aj konkurovať stavbám typu montovaný dom. Viete treba iba premýšľať a trocha počítať. 8-) Na to zateplenie ano 300 Ytong + 100 mm zateplenie. Úplne stačí.
Odpovedať
@peter977 áno je to 12 až 14 % v prospech montovaného... poznám to, žijem v monťáku...
Odpovedať
@stavbyps v čom sa dá konkurovať? Keď za nižšiu cenu mi postavia dom, ktorý na rovnakej zastavanej ploche bude mať väčšiu úžitkovú plochu? Bude mať nižšie náklady lebo nemusím kúriť aj múry ako pri murovanej stavbe? Ja nechcem letisko a dom za 25000 €. Ja chcem obyčajný dom čo má do 100m2 pre 3-člennú rodinu. Je nedám za murovaný dom o 20 000€ a viac len za to že je to murovaný dom...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Dobry vecer, prosim sleduje to tu este niekto ? Prosim vas viete mi niekto povedat aky ma Stilo 3i sklon streny ? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hviezdicka236 Dobrý deň, nie som si istý či táto odpoveď je ešte aktuálna ale sklon strechy pri našich najobĺúbenejšich rodinných domov Stilo a Class je 17-18 stupňov..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň, mám otázku ohľadom Stilo 3 i. Viete mi niekto zmerať reálne rozmery v kúpeľni , od okna k stene z jednej aj z druhej strany? Zaujímalo by ma, či mi tam vôjde sprchový kút 90x120 cm, tak aby mi nezasahoval do okna. Za odpoveď vopred ďakujem. 😉
Odpovedať
Dobrý večer .My si ideme dať postaviť 3 i stilo a boli sme si už v postavenom dome osobne zmerať pretože tiež chceme sprchový kút vedľa okna. Vyjde 90 x 120 cm.
Odpovedať
@slovenija Dobrý deň, áno sprchový kút sa tam v pohode zmestí, ja mám aj sprchový kút aj veľkú rohovú vaňu 1,8m, veľké umývadlo, práčku, sušičku a je tam miesta ešte dosť.
Odpovedať
@nada553 Vy tam už bývate ? Ste spokojní? My ešte nemáme ani stavebné povolenie, ale už to zrejme bude. Vybavujeme to od októbra. :-)
Odpovedať
@slovenija áno my bývame už dva a pol roka.
Odpovedať
Ako ste spokojní a na čo si máme dať pozor. Ďakujem
Odpovedať
@nada553 Ďakujem za odpoveď. :-) Už nám ho dokončujú, tak už som to tiež medzitým pomeral.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?