Montovaný dom-somarina alebo skvelý napád?

Zdravím, čo si o tých montovaných myslíte? Ja s manželkou by sme si konečne chceli postaviť aj niečo vlastné, zatiaľ bývame u rodičov a preto aj uvažujeme nad takýmto niečím. Čítal som tu diskusie ohľadom pôžičiek, tak dúfam že my s nimi nebudeme mať problémy... :-S
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@vavko75 záleží, či si to chceš dať postaviť alebo svojpomoc...ináč dobrý nápad. K pôžičke sa nevyjadrujem, staviam svojpomocne, ale nabudúce si nájdem dodávateľa.
Odpovedať
Ako to myslis dodavatela?
Odpovedať
mohli by ste skúsiť porovnať MONTOVANÝ dom verzus DREVENÝ :-) (ak má niekto skúsenosti)
Odpovedať
@vavko75 bývame v takom, pre nás super ale poznám ľudí, ktorí by povedali - somarina - lebo to majú postavené blbo, nekvalitne ale aj v murovaných domoch niektorí povedia somarina, lebo majú napr. pleseň a podobne - tiež niečo odfláknuté... či murovaný alebo montovaný - treba si dať záležať...
Odpovedať
@vavko75 súhlasím s @blacksr dôležité je, aby bol dom postavený kvalitne, u drevodomov to platí ešte viac ako pri murovaných. my bývame v drevodome a neváhali by sme do toho ísť znovu :)
Odpovedať
@vavko75 ak sa ponáhľate tak je to skvelé riešenie, inak zbytočne drahé, jedine že si to postavíte sami, ale keby som bol laik tak by som sa do toho nepúšťal. Žiaden typ stavby nie je somarina, každý nájde svoje uplatnenie, len netreba stavať iglú na púšti :-)
Odpovedať
ked vidim mojich nestastnych susedov kolko rokov sa trapia zo svojimi murovanymi som rad,ze mam montovany. byva sa super, zachvilu 2roky. nemenil by som. kto aky dom chce taky si postavi. vsetko ma pre a proti. kazdy si musi svoje priority a financne, casove a ine moznosti zvazit sam.
Odpovedať
Ďakujem za názory. Pozerám si na nete o tom veľa, ale vždy je najlepší názor ľudí čo to majú. Takže v prvom rade je nájsť firmu, čo to kvalitne spraví. Sám by som sa do toho isto nepúšťal.
Odpovedať
Mam známych,co si postavili montovaný dom s firmou www.domesi.sk a veľmi si pochvaľujú.Tato firma robí vsetko od štúdii,projektov,inzinieringu az po stavbu..čiže aj moji známy prišli na stavbu približne 3krat,dom mali postavený za 3mesiace(nerátam štúdiu a kúpu pozemku)....táto firma stavia domy z masívnych drevených panelov z lokálnych lesov z červeného smreka...v domčeku známych som bola aj na návšteve,odporúčam ako aj pre deti je to super,kedze dýchajú drevo...v lete maju v dome príjemný vyhladol a v zime teplucko:)
Odpovedať
S touto firmou som už viackrát mal možnosť spolupracovať, sú fakt výborní. Spravia stavbu na kľúč - postavia, zateplia, urobia všetky inžinierske siete. Máš to komplet všetko v jednom, nemusíš si volať viac firiem - http://www.hedostav.sk/sk/sluzby/stav... kamoš si pre zmenu dával stavať dom touto firmou - http://www.vervasro.sk/realiz.htm tiež bol veľmi spokojný
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Murovanie je prezitok (preklinam kady den ze som nezbural a nepostavil novy montovany :D Chcel som sa naucit murovat viem ze je to katastrofa ...
Odpovedať
mna by zase nedonútili do drevodomu. všetko je počuť, nikde sa nedá vrtať....:-) som spokojná s tehlovým. je to niečo pre mňa na celý život a možno aj pre moje deti. príde mi, že drevostavby stavajú ľudia iba čo chcú rýchlo bývať alebo čo si myslia že ušetria na drevodome.a koniec koncov neušetria nič. ale to je len môj názor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pancake "všetko je počuť, nikde sa nedá vrtať...." toto su predsudky ako o panelakoch. Ano, prve lastovicky (unimobunky) mali podobne problemy, sucasne technologie su inde. Vrtanie do tehly ? Vyrastala som v tehlovom, kdekolvek sme zavrtali bol spoj medzi tehlami...obrazzne povedane, vkuse ssa nieco odluplo... Vyber materialu je vecou osbnych priorit ( dostupnost, cena, rychlost, vyber firmy...) , kvalitativny rozdiel nie je .
Odpovedať
@pancake vy ste asi ťažko niekedy videla na vlastné oči drevodom a bola v ňom... však?
Odpovedať
@pancake :D :D :D :D :D :D Fakt, ja sa ani nečudujem, že prečo je na Slovensku SMER vo vláde :) Fakt ... Veď to je len zrkadlo nášho obyvateľstva :) Inak ano, oni vlastne ani vrchné skrinky kuchynských liniek nemajú v tých drevodomoch, lebo veď vŕtať sa tam nedá !!! Dokonca ani stropné svietidlá nemajú, len kábel so žiarovkou ! Je to katastrofa :D
Odpovedať
@pancake paci sa mi ze ludia ktory nikdy neboli v drevodome sa k tomu vyjadruju :-) predstavte si ze ja mam v drevodome aj vrchne skrinky v kuchyni :-) pocut hluk z miestnosti do miestnosti nie je o nic viac ako v tehlovom dome .... a co sa tyka trvacnosti??? kto z vas by chcel byvat v 50 rocnom dome??? kazdy kto ma 50 rocny dom napchal alebo este len napcha plno penazi do rekonstrukcie .... mysliet si ze nase deti budu byvat v nasich domoch je cista naivita :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pancake pre tvoje deti to bude akurat len starost ved si si mohla kupit 50 rocny lacny dom a zit vnom alebo si ho prerobit za neskutocne peniaze
Odpovedať
Ja mam murovany novy super naklady na prevadzku a celkovo by som ho nevymenil za ziadny montovany. Zrub ano, sadrokarton alebo osb nie neverim tomu je to labilny material nachylny na poveternostne a ine faktory ktorym sa nevyhne ani jeden dom pocas celej jeho zivotnosti... ,,Moj nazor tak nech sa majitelia montovanych neurazaju"
Odpovedať
@pomiuk to nie je o urážaní, alebo neurážaní. ak som si dobre všimol, nevidel som tu nikoho zo zástancov drevodomov, kto by na murované domy napísal, že by do takého domu nikdy nešiel... zato pseudoodborníci na montované domy resp. drevodomy tu nahlas vykrikujú, ako sú tie domy o ničom, ako v nich všetko počuť cez steny, ako v nich nič nedrží na stenách a podobné bullshity... hlavne, že v takom dome nikdy neboli :-D
Odpovedať
a predstavte si že som bola v drevodome. a nie raz :-) kľudne sa do mna navážajte koľko chcete. je to môj názor a nemusí korešpondovať s vašim.je každého vec z čoho si dom postaví. ja som ,,vrazila,, do tehly. ;-)
Odpovedať
@pomiuk prosim, v mene vsetkych, o vysvetlenie, ake poveternostne vplyvy ovplyvnuju SDK a OSB zo strany inetrieru, dakujem.
Odpovedať
@pancake prid na navsetvu k nam, a dam do stavky aj vlastne gate, ze nezistis, z coho je dom stavany.
Odpovedať
to mi je jasné.:-) ja proti drevodomom nemám absolútne nič. len si myslím že ak drevodom, tak kvalitne postavený z kvalitných materiálov. a tie na slovensku...popravde im neverím tým firmám. možno jedna z desiatich? tak som stavila na starú klasiku, kde sme si vlastne od hrubej stavby robili svojpomocne všetko čo sa dalo. nemali sme na drevodom odvahu.
Odpovedať
@pancake ako pises, je problem najst spolahlivu, kvalitnu a cestnu firmu, ale plati to vseobecne, je to smutne ale je to tak. Nam sa to sice podarilo, ale trvalo to, no, nie kratko.
Odpovedať
@pemix preto som nemala odvahu. cenovo by to bolo to isté, ale dôverovať niekomu cudziemu...som nedokázala. možno my sme mali dom predražený, to sa nehádam, len som mala istotu, že ako si čo spravíme, tak bude. a môžem neskôr nadávať sama na seba.
Odpovedať
@pomiuk SDK neovplyvnuju ziadne poveternostne faktory, kedze je z interieru. OSB naopak pomaha proti poveternostnym vplyvom, nakolko sluzi aj ako zavetranie celeho skeletoveho systemu. Co sa tyka zivotnosti- Ak sa hlavny nosny system zhotovi z KVH hranolov, tak hravo prezije Teba aj Tvoje deti. Niektori vyrobcovia davaju na tento system dozivotnu zaruku.
Odpovedať
@curious_george ja som nikdy nenapisal ze tam nieco pocut alebo neviem co. Ja som napisal ze kazdy dom ma casom nejake male vady moze zatekat strecha , poskodit izolacia napriklad aj parozabrana z vnutra potom ta osb alebo sdk mozu ist tak akurat do kosa...a plesnivy dom tiez nie je vyhra.. Ved vieme ako vyzera mokra osb a sdk. moze sa stat cokolvek a napriklad aj hlodavce a to ze do montovanych domov hlodavce nechodia je blbost tie chodia do vsetkych akurat v murovanych sa to lahsie riesi. V takychto pripadoch je murovana stavba ovela praktickejsia a lahsie opravitelna.dalsou vyhodou ked vsetci hovoria ze slovensko je konzerva a preto pri pripadnom predaji sa ovela lahsie preda murovany ako montovany. Ja naozaj nevidim ziadnu vyhodu v montovanom dome, postavcia sa zhruba rovnako rychlo, izoluju rovnako dobre je to iba o osobnom vkuse apreferenciach. Nakoniec dodam bol som na mnohych obhliadkach montovanych domov dokonca som bol pred podpisom zmluvy su to krasne domy a je v nich tichucko len ako sa budu spravat za 10 15 rokov material podlieho opotrebeniu preto nemozeme cakat ze nase domy budu sluzit 50 rokov ako nove. @pemix @clt
Odpovedať
@pomiuk bol som v 60 rocnom montovanom dome a nebol tam ziadny problem .... je to ako so vsetkym ak sa o to staras tak ti to dlho vydrzi .... .... tak isto ak ti zatecie strecha v murovanom dome tiez je to pre strechu problem lebo vacsinou je zlozenie striech totozne ... OSB doska nie je vystavena ziadnym poveternostnym vplyvom pretoze vnutorna je v interieri a na vonkajsej je este izolacia takze sa voda k nej nedostane a nema dovod hnit ani nic podobne
Odpovedať
@mackoke vidis stale si idete svoje nase domy su neposkoditelne zo 100% materialov ... Ja ti prajem aby si sa nemylil a naozaj mal dom v super kondicii aj po 30 rokoch.
Odpovedať
@pomiuk to je samozrejme .... ale aj tak nechapem ze v com je problem ....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?