Montovaný dom od firmy MIRANO alebo BF Stavby?

Ahojte, zvazujeme mensi bungalow o rozmeroch 10,3*13m a zaujali nas tieto dve fy. Mirano a BF-Stavby. Viem,ze o BF je tu popisaneho vela (tazko odhadnut nakolko su tie referencie od realnych uzivatelov) avsak co si myslite o Fy Mirano? Mate nejake skusenosti? Co poviete na ich stavby sien? Dakujem za vsetky odpovede a prispevky. Zuzana
Odpovedať
1
2
5
@zuzanavr chapem, ze mozes mat pochybnosti o doverihodnosti realnych uzivatelov, ale ak by si cital podrobnejsie-mnohi, ktori s nimi stavali alebo stavaju maju aj tu fotky zo stavby a vies si ich "sparovat" s referenciami na strankach BF. O firme Mirano som este nepocul. Mozno je to moja chyba, ale to svedci o tom, ze BF je o.i. znamejsia firma.
Odpovedať
@autoholik dik za prispevok. No ja netvrdim o BF nic zle, to v ziadnom pripade, ani to, ze prispevky su podsunute, len niektore vznikli tak trosku "divne", tak skusam co mi poradi niekto, kto mozno do celej veci sohladne tavby montovaneho domu vidi viac ako ja (a musi to byt kopec ludi), kedze stavba domu pre normalnu rodinu je pomerne vazny zavazok a zavaznu chybu uz pri volbe zhotovitela stavby nechce urobit nikto. Jednoducho si clovek musi urobit prieskum aj ked koniec koncov rozhodnut sa musi kazdy sam. Referencie od ludi su ale asi najlepsou reklamou a na to sa trosku spolieham...V kazdom pripade dik za prispevok.
Odpovedať
no u mna bol velky argument pre BF prave realna skusenost inych ludi, ktori s nimi stavali. NIe je to jedna, dve recenzie, je ich kopa, co sa u inych firiem neda povedat. Mozu byt seriozne a dobre, ale ak postavili par domov, tazko si z toho spravis zaver. Vidis, ze nestavaju len v okoli Oravy, ale krizom krazom po slovensku, takze su to uplne ine typy ludi, ktori sa pre nich rozhodli.
Odpovedať
Ano, ved to je v podstate dovod preco aj u nas skoncli medzi "finalistami".
Odpovedať
Ahojte, nejake poronanie tej skladby steny? Viete sa niekto ku tomu pls vyjadrit, co je lepsie? Dakujem vopred
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Urcite ste to tu nikde spomenuli, ale boli ste s nimi spokojny? Lebo z tej Vasej odpovede sa mi trosku zda, ze ani nie - ale je to len pocit.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@zuzanavr aby som však odpovedal na pôvodnú otázku. Áno bol som spokojný s prácami ktoré vykonali na mojej stavbe.
Odpovedať
A ešte jeden príspevok. Bol som kontaktovaný firmou Mirano so žiadosťou aby som o nich nepísal nepravdy, pričom mi bolo vysvetlené, že materiály ktoré požívajú pochádzajú výhradne zo Slovenska. Keďže nemám možnosť svoj predchádzajúci príspevok inak opraviť tak aspoň takto.
Odpovedať
@zuzanavr Pred mesiacom mi Bf-stavby odovzdali domček na kľúč v Košiciach-Barci, je nafotený aj na stránke Bf-referencie. S priebehom, prácou, kvalitou a hlave prístupom ľudí som maximálne spokojný. Nemám čo vytknúť, chalani sú fakt šikovní a zodpovední. Všetko klapalo načas a podľa dohody.
Odpovedať
@zuzanavr tak ja náhodou viem o firme Mirano :) kedže tu bol konateľ pred par mesiacmi , obzrieť nas pozemok , my sa rozhodujeme medzi tromi . A Mirano nam je veľmi sympaticka firma . Materiál dovážajú z Čiech a zo žiadneho Poľska , "zas jedna babka povedala " . My sme BF stavby vylúčili kedže nerobia rovné strechy . Boli sme pozerať dom, kedže tu v dedine Mirano stavalo , a rodinka je nad mieru spokojná a nam sa dom veľmi páčil .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanavr ... k reálnym užívateľom BF - Stavby stačí pozrieť môj fotoblog - vyúčtovacie faktúry, na www.katasterportal.sk vyhľadanie vlastník: moje priezvisko a meno (v tomto poradí), Žilinský kraj, okres Martin, obec Trebostovo a ... :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
OT: ja byť adminom tak Vás vymažem ... toto si riešte v SS a nie tu na fóre .
Odpovedať
vedľa nás susedom stavia firma mipav a zatiaľ som tam nič poľské nevidel... okná a dvere majú slovaktual a polystyrén od nejakého slovenského výrobcu vyrábajúceho pre slovenskú alianciu stavebnín či také niečo... susedia sú s ich prácou aj prístupom spokojní, akurát že im sľúbili urobiť aj prípojky a potom to vraj robiť nechceli... :-| ale inak vraj dobre. veľké rozdiely medzi 3 tu menovanými firmami podľa mňa nebudú, možno v kvalite práce majstrov na detail keď tak, ale či to dokáže bežný objednávateľ domu, stavebník správne odhadnúť je otázne... spokojní sú asi všetci a každý bude preferovať "tú svoju firmu".
Odpovedať
@curious_george hej aj na polske okna sa da nalepit nalepka od slovaktualu :-)
Odpovedať
@pierre83 prave naopak. aspon mozme citat aj nazory druhej strany.
Odpovedať
@dzonyby jasné a prišla ich namontovať poľská firma s logom slovaktual a slovenskými značkami...
Odpovedať
@curious_george aj u nasich susedov montovala slovenska firma so slovenskymi znackami, ale okna su polske, na tom nie je nic cudne, sused vedel, ze kupuje polske okna...
Odpovedať
Profilova fotka
@curious_george úplne súhlasím ::)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
zdravim Vas. z debaty od cca 16.12.2015 mi je vcelku nanic :( rozhodujem sa medzi murovanym a montovanym domom. a ak montovany, tak od firiem BF-stavby alebo MIPAV. do uvedeneho datumu aj firmy medzi sebou komunikovali ferovo a dokonca som zachitil aj debatu, kde sa jedna (mipav) zastala druhej (bf-stavby). do osobneho kontaktu som prisiel zatial len s firmou MIPAV a dnes budem rokovat aj s firmou BF-Stavby. referencie mam z mojho okolia. z minulosti len na BF-stavby (ale to asi este robili spolu) a v sucasnosti v mojom okoli realizuje MIPAV 2-3 stavby u mojich znamych a BF-Stavby u jedneho. nikto z investorov nenadaval ani na jedneho alebo naopak na toho druheho zhtovitela stavby. taktiez nemam osobnu skusenost aby MIPAV spinil meno. Uvidime, co bude dnes. nie som zastupcom ani uplatenym zakaznikom, provokaterom alebo cimkolvek inym, co by mohlo mat za nasledok nadrziavanie alebo spinenie mena jednej alebo druhej strany. tak pre mna ako pre kazdeho z vas nie je problem si zistit, ci okna na vas dom pochdzaju z polska a niekto tam len nalepil nalepku slovenskeho vyrobcu (a nakolko uz roky poznam slovaktual, myslim si, ze by si tato firma nenechala spinit meno nejakymi polskymi napodobeninami ich okien. dokonca poznam aj poprednych zastupcov firmy a o to jednoduhsie bude pre mna zistit povod okien)
Odpovedať
@okena ja som tiez kedysi uvazoval nad firmou Mipav. Ked som bol vo vzorovom dome u Bf stavby tak som sa pytal p. Fedora o firme Mipav, ale on o nom moc hovorit nechcel a ani nic konkretne mi nepovedal o ich sporoch. Pochybnosti nastali az ked ma podozrivo viac ludi varovalo a neboli ani spojeni s Bf stavbou. Aj sa zamyslam, preco maju vyssiu cenu ako Bf a to bez OSB, ked maju tu istu technologiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby možno to nevyznelo dostatočne z mojho prispevku. ja nemienim rozoberať spory medzi dotknutymi. je to len a len ich vec. taktiež nemám záujem o ohováranie jedného alebo druhého či tretieho. mňa zaujímajú predošetkým fakty, prístup, odbornosť, kvalita práce, samozrejme aj cena a čo za ňu dostanem. a nechcem sa hádať a vyvracať niekoho tvrdenia, ale myslím, že nemáš dostatok informácii. obe spoločnosti stavajú síce rovnakým spôsobom, len zateplovacie materály sú iné. Mipav po obvodových stenách a na strechu strieka izoláciu a BF-Stavby tam ukladajú minerálnu vlnu. tieto rozdiely sa dajú nájsť na stránke každého z nich. našiel som ešte nikoľko firiem, ktoré izoláciu striekajú a zaujímala ma hlavne cena. je to o dosť drahšie ako minerálna vata (aaj keď tvrdená). asi preto aj cenový rozdiel
Odpovedať
@okena ale zrejme sledujes tieto firmy kratko.. Mipav mal drahsie ceny este pred striekanou izolacou a bez osb.
Odpovedať
@okena este jedna vec, ktora ma napadla, ze firma Mirano dava tiez striekanu izolaciu a ma lacnejsie ceny a to s osb doskou. My tiez ideme stavat a mame na vyber ci striekanu alebo tvrdenu lisovanu vlnu a rozhodli sme sa pre vlnu. Inak ja ta od Mipava neodhovatram, je to tvoje rozhodnutie,ak ta oslovia tak nie je o com, ale ja osobne som ich uplne vylucil.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby no spravidla mam ine zaujmy ako sledovat to co nepotrebujem. s myslienkou stavania domu sa pohravame sice uz niekolko rokov, ale nebolo to take vazne ako teraz. a teraz je ten cas, kedy potrebujem informacie, nie sledovat firmy niekolko rokov. myslel som, ze toto bude ta spravna diskusia, no koncom minuleho roka sa to zvrhlo na uplne nieco ine. a to mi teda nepomaha pri rozhodovani a pri vybere. ako som uz povedal, mna nezaujimaju ich spory, mna zaujima co dostanem za svoje peniaze. možem vedieť aj dôvod prečo si ich úplne vylúčil? alebo mi pošli číslo a ja ti zavolám
Odpovedať
@okena pokial to co ti napisem budeme riesit iba medzi sebou..tak ti mozem daco poslat..
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?