Montovany dom hypoteka,aka banka?

prosim poradte,chceme montovany dom na kluc a dnes sme boli v csob a povedali nam ze ich banka taketo domy nefinancuje.prosim poradte z akej banky ste brali hypoteku na montovany dom?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
upresním informacie. nie je to tak ze banka nefinancuje montovaný dom cez hypotéku. ide o to ze financie z hypotéky sa uvolnuju až po dokončení domu a skolaudovaní stavby. v priebehu výstavby nie je na co uložiť zalozone pravo z banky na nehnuteľnosť nakoľko nie je zapisana na katastri na LV ešte kým nie je dokončená. hypotéka sa dá čerpať čiastočne na pozemok do max 50 % jeho hodnoty. takže suhrn. výšku hypoteky vypracuje znalec banky z projektovej dokumentacie. určí sa výška hypotéky . čiastočne čerpanie je možne na 50% hodnoty pozemku , do financovanie po kolaudácii a zapisani na LV. stavali sme riaditeľke pobočky ČSOB , preto mam informácie z prvej ruky. pomaha našim klientom pri vybavovani týchto zaležitosť. ak budeš chciet pošlem kontakt do spravy. je z Bratislavy . dúfam že som pomohol a objasnil financovanie montovaného domu cez hypotéku. musis naj st firmu čo počka z platbou. to neni problem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@fabo123 dobry den mozem ja poprosit kontakt do IP dakujem Vam velmi pekne
Odpovedať
neriesil niekto v aktualnom obdobi moznosti hypo na montovany dom z VUBky?
Odpovedať
@autoholik boli sme sa informovat, da sa. Ak mas zahlady a 1m murov. Ale musi to byt stavba, ktora sa sklada priamo na mieste. Teda nie hotova z haly. Ide o postupne cerpanie penazi.
Odpovedať
Profilova fotka
@adidaska11 @fabo123 nie je pravda ze to banka nevie riešiť. Prave klientom riešim niekoľko prípadov kde majú len základovu dosku. Potom sa to da vybaviť v banke lebo kataster vie zapísať aj rozostavanú stavbu na základe geometrického plánu. Urobí sa znalecky posudok a da sa čerpať úver. Ak by dakto daco potreboval píšte do správy ;)
Odpovedať
Riesili sme to cez slsp... no u nas bola hotova uz hruba stavba... nebol ziadny problem..
Odpovedať
@sviecka ale pri montovanom dome na mieste stavby neviem spravit meter stien :) stava mi firma na dve etapy - hruba stavba a holodom. nemam problem s postupnym uvolnovanim penazi, akurat zatial sa vraj tvaria vseliako banky a to mi riesi clovek, ktory sa tym zivi.
Odpovedať
Profilova fotka
@autoholik myslím ze sa to da na základe zmluvy o dielo, banka bude postupne firme vyplácať peniaze podľa toho ako budú stavať .
Odpovedať
@autoholik @jiri_m nam povedali, ze banka bude vyplacat nam peniaze a nie firme. No neviem, radsej sa chod informovat sam.
Odpovedať
@jiri_m ale GP na rozostavany dom sa nerobi, ked mas iba zaklady...
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska záleží kedy to zapise kataster. Ak zapise múry ktoré majú 1 meter, da sa urobiť geometrak a čerpať úver
Odpovedať
ale ludia, pri drevodome fakt nemam ako vytiahnut meter stien :) tento tyzden by sa mala vubka nejak vyjadrit, uz som poslal aj stavebne povolenie takze maju vsetko co chceli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jiri_m @autoholik u nas geodet chcel, aby bola hotova strecha, skor to urobit nechcel, prave sme dostavali, takze je to info stara 2 mesiace my sme financie do tejto fazy mali, takze zial, v tvojom pripade neviem
Odpovedať
Profilova fotka
My sme riešili úver cez tatrabanku na montovaný dom. Keď sme mali urobený nosný skelet spolu s krovom, tak prišiel geodet, pomeral, spravil sa GP a s ním sme išli do banky. Máme postupné čerpanie. Žiaden problém oproti murovanému v tejto banke nemajú.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@adidaska11 ahoj, chcem sa opytat ako ste nakoniec hypo vybavili? mam podobný problem, mame dokoncenu hrubu stavbu montovaneho domu a banka (unicredit) kde sme ziadali o úver nám na rozostavany montovaný dom hypo neschvalila :-(
Odpovedať
@aniami a v inej banke ste neboli? ze uz pisete o probleme
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 prave sa snazim zistit kam ist, ktora banka nema urcite problem s financovanim montovanych domov, s unicredit sme stratili takmer 2 mesiace, teraz maju vsetku nasu dokumentaciu a musime cakat na jej vratenie, potom hned utekat do banky ktorá s takýmto typom stavby nemá problem, preto by som chcela vediet od ludi ktori taketo nieco riesili, stavba je zastavena a cas nas tlaci....to ze mi financny poradca alebo pracovnik v banke povie ze ok, neznamena ze to tak je, aj ked vsetky ostatne papiere, prijmy, stavebne povolenie, znalecky posudok, geometrický plan...atď. všetko doložené a vraj všetko ok a uver aj tak neschvaleny
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami odporucam csob - prave sme od nich cerpali hypo na rozostavanu montovanu stavbu
Odpovedať
Profilova fotka
@vierka0 a prosim ta pýtali aj zmluvu o dielo?
Odpovedať
Profilova fotka
@aniami nie som si istá, my sme ju mali pripojenu k znaleckému posudku, kazdopadne, vôbec neskúmali, čo sme si robili svojpomocne a čo firma, dokladuje sa fotkami a čestným prehlásením, že boli financie použité na výstavbu, brali sme v dvoch tranziach..inak aj zmluvu mame formulovanu tak, že čo budeme robiť svojpomocne, sa vyškrtne z kalkulácie a nikto sa nad tým v banke nezamyslal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?