Montovaný dom alebo modulovy dom?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň prajem.Prosim vás viete mi niekto poradiť montovaný dom alebo modulovy ? Ma niekto? Na murovaný nemám, rozpočet do tých 60 000e.Su veľmi pekne malé rôzne len čo životnosť.Alebo radšej starý vinicny dom kúpiť a dostávať miestnosť a IS.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tremmo:

@petersd S čím konkrétne máš teraz problém a voči…
@tremmo Vôbec neútočím, len slušne diskutujem. Stále si nenapísal tie (neobyčajné) rozdiely plechu na PIR paneli v porovnaní napr. so strešným plechom (napr. Maslen, Blachotrapez, Rukki, Lindab,...)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@tremmo Vôbec neútočím, len slušne diskutujem. St…
@petersd a nie su toto nahodou dve rozdielne veci? ja neviem ako ty, ale ja som teda este nevidel nikoho kto by staval dom zo stresnej krytiny a na strechu daval pir panely 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedkos:

@petersd a nie su toto nahodou dve rozdielne veci…
@dedkos Prepáč, vyjadril si sa k niečom, o čom zrejme nemáš ani len páru... Prosím, naštuduj si problematiku výroby strešných krytín, stenových panelov, PIR-panelov,... použité materiály, atď...
Odpovedať
Profilova fotka

@tremmo Vôbec neútočím, len slušne diskutujem. St…
@petersd To mám ozaj písať také veci, že plechová krytina je len plech, ktorý nemá nejaké špeciálne izolačné vlastnosti a že PIR panel - hotový sendvič, kde je z medzi plechmi vrstva izolácie z PIR peny? Či kam sa chceme touto konkrétnou diskusiou vlastne dostať? Chceme porovnávať konkrétne tie plechy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tremmo:

@petersd To mám ozaj písať také veci, že plechová…
@tremmo Hej, celý náš "mikrospor" je z mojej strany len o plechu. Napadol som vyjadrenie niekoho vyššie (a možno Tvoje 😉), že PIR panely majú nejaký "extra plech". Lebo ja tvrdím, že sú to bežné plechy, používané aj v iných priemyselných oblastiach. To je všetko - nič viac, ani menej.
Odpovedať

@dedkos Prepáč, vyjadril si sa k niečom, o čom zr…
@petersd ja ze som sa zle vyjadril? len som reagoval na tvoje slova : "rozdiely plechu na PIR paneli v porovnaní napr. so strešným plechom". Ziadnu problematiku tu nikto nespominal. A bavime sa tu o tom z coho su postavene tie modulove domy a realne si neviem predstavit ze niekto kupi Rukki a pouzije to na steny 😅
Odpovedať

@petersd ja ze som sa zle vyjadril? len som reago…
@dedkos Stále počúvaš iba sám seba, nadhodíš si tézu a sám ju potom aj hodnotíš. Vôbec nečítaš, alebo nechápeš, čo som Ti napísal ja a vytváraš si konštrukty, ktoré som nikdy ja v tejto téme nevyslovil. Kašli na to a nerozoberaj to už viac. Ber to za uzavretý dialóg.
Odpovedať

@marchenzo a nie su nahodou oba postavene len cis…
@dedkos preco myslis, ze len taketo okna by tam mohli ist? vsak je to normalny dom, das si okna, ake chces. klasiku, francuzske, hs, to mas jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd kolko to trvalo tomu znamemu kym to postavil? da sa to vobec robit svojpomocne? 30cm polystyrenu pises. a panel ma kolko? pride mi to akesi tenke.. @marchenzo tiez som si myslel ze tam idu len take tie velke na celu vysku steny co su a nasledne dvere odsuvacky. cize da sa s tym v tomto hybat. este v niecom?
Odpovedať

@petersd a nie su toto nahodou dve rozdielne veci…
@dedkos ked si nevidel, tak sa uc a pozeraj. PIR panely na streche je bezna vec. Tvoje prispevky su o dojmologii a nie o realite.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@dedkos ked si nevidel, tak sa uc a pozeraj. PIR …
@rapidek Ale veď jasné - napr. mnohí výrobcovia strešných krytín úplne bežne robia PIR aj na strechy, aj ako panely na steny. Ja som to už nechcel s ním ďalej rozoberať. 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucky_11:

@petersd kolko to trvalo tomu znamemu kym to post…
@lucky_11 Najprv základová doska - tú si kamarát robil vo svojom menežmente, cez inú (betonársku) firmu. Do platne iba osadili podľa výkresu od kontajnerovej firmy presne pätky a vývody na inštalácie. Neskôr kontajnerová firma priskontroloval pätky a ďalej montovali už oni. Uuuf, ale nesledoval som presne, no bolo to rýchle - myslím, že niekoľko dni.
Odpovedať

@lucky_11 Najprv základová doska - tú si kamarát …
@petersd takto nejak by som si to tiez predstavovala 😀 tu zakladnu pripravu spravime my, ale potom uz nech vsetko dovezu a poskladaju. len aky dom? ten kontajnerovy je ok? nie je v tom zima? nie su tam vysoke naklady na vykurovanie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petriinika:

@petersd takto nejak by som si to tiez predstavov…
@petriinika Môj známy si to chváli, no ja by som taký dom nechcel v žiadnom prípade. Pravda, aj on si zvolil tento druh domu iba kvôli tomu, že vraj to bolo preňho najlacnejšie riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka

@lucky_11 Najprv základová doska - tú si kamarát …
@petersd to je celkom rychle..len ci to je aj dobre ked sa to takto rychlo postavi 😅 @petriinika a preco nechcete ist do klasickeho murovaneho domu? mne to pride taka osvedcena klasika. neviem tieto moderne verzie ako drevodomy alebo modulove domy ci kontajnery...ved si len povedz ze byvam v kontajneri ako to znie 😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od richto:

@petersd to je celkom rychle..len ci to je aj dob…
@richto "a preco nechcete ist do klasickeho murovaneho domu? mne to pride taka osvedcena klasika. " - mam k dispozicii čerstve ceny z jednej firmy z okolia PO, ktorá ponuka modulove (kontajnerove) domy a deklaruju celorocne bezproblemove byvanie -napríklad 4 izby , plocha okolo 92m2 (maju na vyber viac variant ale už menších) cena 99 tisic eur - toto je najvacsia varianta čo sa tyka plochy a samozrejme najdrahsia. A teraz si porovnaj byt v tej cene - 4 izby, plocha a si na sume koľko? 170 tisic? Možno viac, zalezi samozrejme od lokality a stavu bytu. A teraz si dovolim citovať tvoju poslednu vetu: "ved si len povedz ze byvam v kontajneri ako to znie 😄" Povedz ako znie 99 tisic a 170 tisic? 😄 Nebavime sa ani o murovanom dome v tej cene.. Asi by som ten kontajner vedel zniesť 😃 ( zamerne nepisem firmu ani nič podobne, nie som od nich, neboj sa.. len tiež pozeram alternativy byvania).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stavbarik123 k tym kontajnerom za 99 tisisc, treba este dokupit kontajnerove stojisko. Potom to porovnaj s cenou bytu.
Odpovedať

@stavbarik123 k tym kontajnerom za 99 tisisc, tre…
@rapidek mylia sa tu pojmy kontajnerovy dom a modularne dom. Modularny dom ktory porovnanavam nepotrebuje žiadne kontajnerove stojisko. Sú konštruované tak, aby sa dali umiesniť len na betonove kocky alebo v pripade rovneho pozemku sa zem zrovna a zhnuti (a samozrejme položi nejaka izločna vrstva). Sam som to videl ako to montuju a ako to je položene.. kto si da betovnovu dosku samorezjme nepokazí nič ale ako vravim, videl som, ako Ľudia žiju v tom na kockach alebo inak jednoducho upravenom povrchu ;) Skor si ma mohol upozorniť na to , že som zabudol priratať dopravu a pokladnu domu - okolo 4500 eur no...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@rapidek mylia sa tu pojmy kontajnerovy dom a mod…
@stavbarik123 tak prirataj cenu pozemku, kde tie moduly postavis, to je cele
Odpovedať

@stavbarik123 tak prirataj cenu pozemku, kde tie …
@rapidek a murovany dom kde postavis? Tam netreba pozemok?
Odpovedať

@rapidek a murovany dom kde postavis? Tam netreba…
@stavbarik123 ty si zacal porovnavat kontajnery s bytom za 170. v cene bytu je pozemok.
Odpovedať

@stavbarik123 ty si zacal porovnavat kontajnery s…
@rapidek to snaď nemyslis važne toto 😃 tak porovnaj novy dom (uroveň žitia), kontajnerovy dom, modularny dom, hausbot - čo len chceš -s bytom v tej cene 😂 ... a možno je to zbytočne, maš svoju pravdu.
Odpovedať

@rapidek to snaď nemyslis važne toto 😃 tak porovn…
@stavbarik123 tak k tej urovni zitia pocitaj aj realne naklady. naco porovnavas cenu domu s bytom, ked odmietas zapocitat naklady na pozemok? k hausbotu potrebujes kotvisko, to je tiez zadarmo?
Odpovedať

@rapidek mylia sa tu pojmy kontajnerovy dom a mod…
@stavbarik123 Pre túto debatu nemusíme ani rozlíšovať medzi modulovým (...árnym - ak chceš) a kontajnerovým domom. V princípe sú obidva rovnaké - bývaš v plechovej búde. Nevyrovná sa to klasike. Ak si kus zručný a máš aj nejakých pomocníkov, tak jednoznačne murovaný dom. Tie plechové búdy si volia iba takí, ktorí nerozumejú remeslu, nemajú pomoc, alebo jednoducho chcú za 2 týždne bývať vo svojom. Nik normálny si toto na celoživotné rodinné bývanie nekúpi.
Odpovedať
Na dom treba pozerat okrem kvality zivota aj ako na investiciu. Murovana stavba si hodnotu zachova a pojde hore s trhom. Predat sa da hocikedy. Usetrit 70 000 je krasne, ale za aku cenu? Budes byvat v atypickom nepredajnom dome. Ja si svoje peniaze vazim a nie vsetko lacne je zaroven aj dobre. Preto nic ine ako murovany dom idealne z tehly ja neriesim. Ale nech si kazdy robi so svojimi peniazmi co chce. Nikto kto ma peniaze a je aspon trochu uspesny nepojde dobrovolne do modularneho pripadne ineho domu. To hovori asi za vsetko ohladom toho aka je to investicia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

Na dom treba pozerat okrem kvality zivota aj ako …
@wheel zaujimave ako to ti americania robia, ze ich drevostavby nestracaju na hodnote 🤔
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@wheel zaujimave ako to ti americania robia, ze i…
@sousedekovci89 Amerika je iny trh. Slovaci su konzervativni a nedoveruju drevostavbam. Ani nicomu inemu ako tehla/porobeton.
Odpovedať

@wheel zaujimave ako to ti americania robia, ze i…
@sousedekovci89 Keď nemajú na výber ???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

@sousedekovci89 Amerika je iny trh. Slovaci su ko…
@wheel keby to tak bolo, nestavalo by sa ich tolko ako posledne roky. Niekedy ludia ani autam nedoverovali, dnes nimi niektori keby mohli, idu aj az priamo k wc mise. Vobec sa nejakej straty hodnoty drevostavby netreba bat. Ved su aj na uzemi SR predpotopne drevostavby (tusim sa volaju Okal?) A predavaju sa. Avsak drevostavbovy "boom" (velmi nadnesene boom) prisiel az poslednych 20 rokov cize k narastu drevostavieb ako "domov z druhej ruky" je este potrebne pockat. Tie generacie co to stavali tam este par rokov az desiatok rokov poziju.
Odpovedať

@wheel keby to tak bolo, nestavalo by sa ich tolk…
@sousedekovci89 Stavat si to pre seba, ked tomu verim.. OK. Budem v tom byvat ja. Ak to raz budu ludia predavat, tak budu mat problem. Tiez som nad drevostavbou kedysi uvazoval,bol som pozriet aj domy v Bauholdingu, ked je to nove je to fajn. Dokonca pozeravam p.Simeka na youtube ktory ich propaguje, mam rad jeho videa ale stale som nenadobudol doveru k tomuto druhu byvania. Je tam prilis vela minusov pre mna. Inak uz niekolko desiatok rokov tu boli Okale, na uzemi Ceskoslovenska, cize nejaka vzorka drevodomov uz tu je. Ano stale stoja. Ale stale si kladiem otazku, ze preco mam riskovat svoje peniaze na drevostavbu ked si mozem zvolit klasiku a nemusim sa triast ci v tom vobec dozijem.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?