Odpoveď na príspevok od lubi198:
Dobrý deň prajem.Prosim vás viete mi niekto porad… @lubi198 Dobry den, chcem sa opytat, ci ste nasiel niekoho kto vam zrealizoval stavbu? Pripadne , ak ste nasiel ine riesenie? DakujemOdpoveď na príspevok od petriinika:
ahojte, tiez rozmyslame nad nejakym takymto typom… @petriinika My sme práve v procese vybavovania. Máme za sebou prvé stretnutie s firmou, vyzerá to byť dobrá voľba, šikovné riešenie. Rýchlosť výstavby, ak sa to tak môže nazvať má v tomto u mňa plný počet bodov. Plus aj to, že to dovezú v podstate hotové už na pozemok. Žiaden bordel, žiadne nekonečné objednávanie materiálov a riešenie skladovania a podobne.Odpoveď na príspevok od tremmo:
@petriinika My sme práve v procese vybavovania. M… @tremmo z akeho materialu to budete mat? normalne kontajnerovy dom?Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@tremmo z akeho materialu to budete mat? normalne… @lucky_11 vsak a aky inaksi 😄 ked sa raz povie modulovy dom tak si predstavim nieco prave taketo, co je v podstate aj nejako flexibilne a jednoduche na celu stavbu. i ked som mozno voci tomu trochu skepticky, lebo tam sa nepouziva normalny stavebny material, takze neviem ako je to tam cez leto ci naopak v zime.Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@tremmo z akeho materialu to budete mat? normalne… @lucky_11 kontajnerovy by som asi nechcel. tam si dost obmedzeny s nejakymi upravami.Odpoveď na príspevok od jankom7:
@lucky_11 kontajnerovy by som asi nechcel. tam si… @jankom7 ake rozdiely su tam prosim ta? lebo neviem si to uplne predstavit.Odpoveď na príspevok od jankom7:
@lucky_11 kontajnerovy by som asi nechcel. tam si… @jankom7 upravy mas co akoze na mysli? nejake hybanie prieckami ci ako? ved to sa da nastavit este pri samotnom planovani projektu a tychto veci okolo.Odpoveď na príspevok od richto:
@jankom7 ake rozdiely su tam prosim ta? lebo nevi… @richto rozdiel medzi kontajnerovym domom a modulovym domom spočíva v sposobe vystavby, použitých materialoch a dizajne. modulovy dom ponúka viac moznosti v dizajne a komforte, poskytuju aj lepsiu izolaciu. rozdielov je tam viacero, zalezi na co sa najviac orientujes pri stavbe.Odpoveď na príspevok od marchenzo:
@richto rozdiel medzi kontajnerovym domom a modul… @marchenzo a nie su nahodou oba postavene len cisto z nejakych tych panelov na kovovej konstrukcii? je to celkom dost podobne. okna tam idu asi len tie klasicke velke francuzske ci?Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@tremmo z akeho materialu to budete mat? normalne… @lucky_11 Nie nie, nebude to taký ten klasický kontajnerový dom, že sa kontajner použije na bývanie. Ono sa to síce asi môže aj takto označovať, ale bude to modulový dom. Oceľová konštrukcia, sendvičové panely...Odpoveď na príspevok od tremmo:
@lucky_11 Nie nie, nebude to taký ten klasický ko… @tremmo som akysi skepticky pri tych paneloch...ked na to prazi slnko tak vnutri to musi byt celkom upek nie? potom asi treba hned automaticky ratat s klimou alebo rekuperaciou.Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@tremmo som akysi skepticky pri tych paneloch...k… @lucky_11 Ani nie, známy v tom býva takmer 10 rokov. Tuším 30 cm polystyrénu Ťa celkom dobre tepelne odizoluje od okolia. Horšie však je to, čo spomina vyššie @jankom7 . V budúcnu neurobíš absolútne žiadnu prestavbu/úpravu na dome. A čo bude o 20 - 30 - 40 rokov, aká životná potreba, dnes dokonale neodhadne nik. Ja by som kontajnerový takisto nechcel. Oziaba ma predstava, že mám celý život žiť v dokonalej "plechovej búde". Som presvedčený o tom, že určite to nedobre vplýva na živé orchanizmy byť 24 hod. vo vnútri Faradayovej klietky, resp. v anomalnom prostredí z pohľadu elektromagnetizmu.Odpoveď na príspevok od potocok:
@jankom7 upravy mas co akoze na mysli? nejake hyb… @potocok hýbať priečkami nemôžeš ani pri iných typoch domov, aspoň teda nie tými nosnými, to by boli už celkom rozsiahle zásahy do stavby a asi by sa to ani nevyplatilo moc. skôr som myslel tak, že dostaviť niečo a podobne. už len tá predstava, že bývam v kontajneri... akože nič proti montovaným domov atď, ale treba vyberať 🤗Odpoveď na príspevok od petersd:
@lucky_11 Ani nie, známy v tom býva takmer 10 rok… @petersd pravda i ked realne ked mas ten inerier dobre zariadeny, tak mozno ani nepocitis ze v niecom takom zijes. len zvonku ako to vyzera to uz je druha vec. @jankom7 samozrejme nosnymi nie, ale este pred samotnou vystavbou sa dohodnut s projektantom a statikom da. Ty mas aky dom?Odpoveď na príspevok od lucky_11:
@tremmo som akysi skepticky pri tych paneloch...k… @lucky_11 Dáva sa tam izolácia, nie je to postavené čisto len z paneloch, to nie je ako plechový domček na náradie, ktorý môžeš používať v lete ako mučiareň. @dedkos Nepocítiš. Som zvedavý, že koľko ľudí by vedelo reálne určiť, z čoho je dom postavený, keď je fakt poriadne spravený, omietnutý, zariadený atď. A zvonku ono tiež tie domy vyzerajú potom takmer totožne, pokiaľ sa nebavíme o nejakej zrubovej stavbe napríklad.Odpoveď na príspevok od tremmo:
@lucky_11 Dáva sa tam izolácia, nie je to postave… @tremmo aj taketo "plechace" ? ved to vidis ze to nie je klasicky dom. a ked to ma byt z plechu tak si nechcem predstavit aka klima musi byt vnutri.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@tremmo aj taketo "plechace" ? ved to vidis ze to… @dedkos Písal som o tom vyššie - ak Ti nepovedia, z čoho je dom postavený, tak to Ty pocitovo nezistíš.Odpoveď na príspevok od dedkos:
@tremmo aj taketo "plechace" ? ved to vidis ze to… @dedkos Nie su to obyčajné plechy, pozor. Tie domy stavajú z PIR panelov, tie majú ozaj dobrú tepelnú izioláciu. Izoluje to lepšie ako niektoré iné klasické stavebné materiály a čo tiež považujem za výhodu, tak napríklad hrúbku toho panelu, že to nie je ako keď dávaš tehlu 50 a podobne.Odpoveď na príspevok od tremmo:
@dedkos Nie su to obyčajné plechy, pozor. Tie dom… @tremmo No, nezamieňaj si stavby stavané z XYZ panelov, so stavbami z (lodných) kontajnerov, o ktorých je momentálne reč. A keď sme už pri PIR paneloch, tak čo si myslíš, že tie plechy sú tam zázračné ? Veď sú to "obyčajné" ocele, s rôznymi typmi protikoróznej úpravy (väčšinou však bez nej) ... Je to kategória oceľových plechov, podobná tým, čo sa vyrábajú bežné strešné krytiny.Odpoveď na príspevok od petersd:
@tremmo No, nezamieňaj si stavby stavané z XYZ pa… @petersd Nezamieňam, ideme stavať dom z panelov, nie zlátať ho z kontajnerov.Odpoveď na príspevok od tremmo:
@petersd Nezamieňam, ideme stavať dom z panelov, … @tremmo Ešte teraz sa smejem... Povedz mi, aký to bude rozdiel vo finálnom výsledku ??? Max. ak taký, že sa nebudeš cítiť ako v plecháči, ale skôr v mraziarenskom boxe (alebo v sušiarni reziva, to je teraz ale jedno)... Prepáč.Odpoveď na príspevok od petersd:
@tremmo Ešte teraz sa smejem... Povedz mi, aký to… @petersd S čím konkrétne máš teraz problém a voči čomu útočíš? Videl si niekedy taký panel, keď ho prirovnávaš k obyčajnému plechu?