Montované domy hrubá stavba

Profilova fotka
dobrý deň Dával si niekto robiť montovaný dom vo forme hrubej stavby? Čo všetko ďalej treba? Dajú sa zohnať ľahko majstri na ďalšie práce? Keď je človek zručný vie si spraviť veľa prác sám? Vie pri takejto forme stavby vlastne človek ušetriť oplatí sa to? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
@michal_kabat moj nazor je taky, ze pokial je clovek zrucny, tak si v akomkolvek dome vie vela spravit a tym aj pomoct. nad akym montovanym premyslate?
Odpovedať
@michal_kabat ak premyslate nad montovanym domom, tak vsetko bude zavisiet od dohody v zmluve. Spravia vam to, co tam budete mat definovane. Vacsinou ale hruba stavba su len obvodove mury, vnutorne nosne steny a priecky, strecha a niektore firmy vedia spravit aj platnu. Fakt vsetko zavisi od toho, ako sa s danou firmou dohodnes.
Odpovedať
@macko444 s tym rozdielom, ze pod hrubou stavbou montovaneho domu (ja mam konkretne keramicky) si predstav rovne hotove steny s elerozvodmi. to je uz v zakladnej cene domu. dokoncenie domu mas tym padom podstatne lacnejsie, spotrebujes menej materialu a usetris par hodin prace.
Odpovedať
@pachi12 Tomu presne rozumiem, vzhladom k faktu, ze som taktiez majitelom keramickeho domu. A teda cely proces vystavby mi je znamy! Ak dovolite este pripomeniem skutocnost, ze my sme mali tu moznost dohodnutia sa s firmou aj ohladom celeho rozpoctu a rozsahu odvedenych prac. Ako priklad uvadzam doobjednanie stresnej krytiny.
Odpovedať
@macko444 tak to som netusil, super, tak mame rovnaky typ domu 😎
Odpovedať
@pachi12 ano, vyzera to tak. Napisem ti to do sukromnej spravy, ci ti tiez ta ista firma stavala dom, no som si na 90% isty, ze ano, kedze keramicke domy len jedna firma na Slovensku stavia.
Odpovedať
@macko444 sprava mi prisla a nejdem ti na nu odpisovat, ale ta ista firma aj nam postavila montovany dom.
Odpovedať
@pachi12 jasne, pohodka 😎
Odpovedať
@michal_kabat aj si sa nejako rozhodol? das si postavit montovany dom?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte 🙂 zaujima ma, aka je cena montovaneho keramickeho domu? dajme tomu do fazy holostavba? davali ste si to niekto tak? dakujem vopred velmi pekne za odpoved.
Odpovedať
@stenla vsak vyskusaj priamo firmu kontaktovat. Cena zalezi aj od velkosti domu a inych parametrov. Najlepsie bude, ked pojdes priamo cez firmu, ktora take domy stavia.
Odpovedať
Profilova fotka
@parcik ano samozrejme, to aj chcem ale vopred som chcela aj tu pozistovat nejake infosky 🙂 a hlavne od tych, ktory takyto domcek maju 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stenla ahoj, tak v prvom rade nevieme o aky dom mas zaujem, ci bungalov alebo poschodovy dom, lebo montovane sa robia aj poschodove. Osobne co mam skusenost, tak holostavba sa oplati najviac ale aj cenu na kluc maju zaujimavu. Ak by si isla cez ceramic houses, tak oni maju 3 stupne vystavby a financovania. 1. holostavba exterieru a interieru 2. exterier na kluc a interier holostavba 3. dom na kluc Podmienky financovnia si vies pozriet na ich stranke, to tu nebudem vsetko vypisovat. A cena samozrejme bude zavisiet hlavne od velkosti a od toho, ktory stupen vystavby si vyberies.
Odpovedať
Profilova fotka
@velton len bungalov by sme chceli, poschodovy nie a nejaky 4-izbovy by bol pre nas najidealnejsi a snad aj postacujuci. dakujem za informacie, takze hovoris, ze holostavba sa najlepsie oplati ano? v nej mas vytiahnute mury a spravene elektroinstalacie? jasneee, to si pozriem.
Odpovedať
@stenla ano, povedal by som, ze najviac sa to oplati a hlavne aj z toho dovodu, ze potom si ten interier vies dorobit podla svojich poziadaviek, tak ako chces. Pri holostavbe vlastne ide o stavbu obvodovej konstrukcie domu s prieckami, prestresenim. Tie steny su uz so zakladnym zateplenim. V stenach je spravena predpriprava pre rozvody elektra a vody. Ostatne ukoncovanie prace si uz dorabate sami vo vlastnej rezii.
Odpovedať
Profilova fotka
@velton to by bolo asi fakt lepsie takto a uz vnutro si sami spravime, mas pravdu. dakujem ti velmi pekne za odpovede a cas straveny so mnou 😉
Odpovedať
@stenla za malo, kludne aj nabuduce ak budes potrebovat a daj vediet, ako ste u nich pochodili a ci ste sa dohodli na nejakom dome. Drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
@velton ozvem sa 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla pekny den, vsimol som si, ze rozmyslate nad keramickym domom, uz ste to zacali aj riesit? Ak ano, v akom ste stadiu? Velmi pekne dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejban ano, uz je to v stadiu riesenia, boli sme u nich a akurat este riesime projekt a potom si budeme vybavovat stavebne povolenie a oni zatial vyrobia steny. snad nejako koncom roka byvame uz v novom 😉 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla parada, tak ste sa rozhodli pren. A bungalov vam budu stavat, ci poschodovy?
Odpovedať
Profilova fotka
@bejban rozhodli, boli sme sa aj na jeden dom pozriet a pacil sa na princip vyroby aj vsetko okolo toho, tak sme uz dalej nespekulovali a zacali sme to s nimi riesit. ano, bungalov si davame postavit, to nam uplne staci, nechceme velky dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla niekedy je lepsie sa hned rozhodnut, to mas pravdu. Cim viac clovek spekuluje, tym horsie. Tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a potom ocakavam aj nejake fotky 😎
Odpovedať
Profilova fotka
@bejban dakujeme a ano, poslem potom aj fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla ahoj, ktorej firme ste si nakoniec dali postaviť dom? My máme tiež keramický a môžem ti povedať, že ste sa super rozhodli. Dobre sa v ňom býva, ako v každom inom dome 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@ladoz ahoj, pisem ti sukromnu postu. Nechcem robit reklamu, tak ti vsetko tam napisem.
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla všimol som si, prišla mi a aj som ti odpísal, tak si môžeme cez IP písať, aby sme nemuseli na dva krát, že aj tu aj tam 😄 Tu necháme zase priestor druhým, nech sa vyjadria z akými montovanými domami majú skúsenosti 😎
Odpovedať
Profilova fotka
@ladoz dohodnute, ked si to takto navrhol, tak to respektujem 😉
Odpovedať
Profilova fotka
vystavbu domu mam uz uspesne za sebou, chvalabohu. potreboval si som ale radu skor pre sestru. planuje sa vratit zo zahranicia domov na slovensko. kym sa vrati chcela by mat dom postaveny. tak by bolo fajn, keby to bolo co najrychlejsie postavene. tym padom neviem, ci pripada do uvahy standardny murovany dom. taky mam ja a rychlo postaveny teda nebol. diky za kazde rady a postrehy.
Odpovedať
@bubioso kedy sa ma vratit? Jedna vec je stavba, druha vybavovanie povoleni na stavbu domu, pripojok atd. To moze trvat tiez pekne dlho. Odporucam kontaktovat osobu, ktora robi inziniering
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?