Montovaná hala ako dom

Urcite uz niekoho nieco podobne napadlo. Chceli by sme stavat dom a rozmyslame nad zateplenou montovanou halou rozmeru 8m x 20m x 3m. Celkom sa nam paci industrialny styl a nemame ani problem s priznanim niektorych veci (elektroinstalacie a pod.) Viecamenej by sme to chceli ako openspace plus jednu spalnu a kupelnu. Len nevieme, ako je to so stavebnym povolenim a podobne, da sa v niecom podobnom realne byvat? Na vykurovanie by sme pouzili podlahove kurenie, liatu podlahu a cerpadlo vzduch voda. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mobilgarage.sk/mobilgarage...
Odpovedať
Tónovi nechýba zmysel pre humor... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Čo na to susedia? Ak ich nemáte a bývate mimo dediny, možno Vám to stavebný úrad dovolí. :-S Avantgardná myšlienka. Videla som podobné pokusy, ale iba v zahraničných portáloch. Foto by potešilo, čo máte na mysli.
Odpovedať
@adkaoli chcete sa dostať do magazínov a telky ? :-) ale proti gustu žiaden dišputát.
Odpovedať
Jedna sa o klasicku halu, ktora sa da postavit za par dni, len by bola dlha napr. 18m a z jednej strany by bola presklenena, inde by okna neboli, samozrejme juzna strana. tu je nieco pribuzne, prave moc neviem najst foto, presne toho co chceme, ale vacsina budov typu predajne aut a pod. su takto postavene
Odpovedať
Popripade, aj toto vyzera celkom dobre =)
Odpovedať
Na Vašom mieste by som kontaktovala firmu, ktorá haly stavia, či s tým majú skúsenosť a spytala sa na stavebnom úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, je to tuto: aj galeria pri tom (chodim dost casto okolo) - a tiez som rozmyslala o tejto variante v ziline stavali aj potraviny - staru budu drevenu zhodili a za par dni bola nova hotova http://www.contur.sk/70/komercny-obje...
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie si prva komu to napadlo.. dokonca viem o chlapikovi ktory na slov. vedie firmu na stavbu montovanych hal, ktory rovnakym systemom stavia rodinny dom (poriadne domisko:) ) sebe.. preco by sa to nedalo skolaudovat, dnes sa uz stavaju domy z vselicoho..
Odpovedať
No to je presne ono, ale otazne je, ci na takuto stavbu treba stavebko, kedze je to montovane a keby to nemalo zakladovu platnu, tak by teoreticky mohla stacit ohlaska. Aspon pri modulovych domoch by to tak malo byt, kedze sa daju premiestnovat
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osobne sa to tiež páči, je to odklon od klasiky. Ako prvé ma však napadlo, ako by to bolo v prípade takej stavby s energetickým certifikátom?
Odpovedať
Velmi dobra otazka. Inac, sme uvazovali, postavat to ako show room s moznostou byvania =) treba to nejako doriesit, kazdopadne je to podla mna super riesenie, super pomer cena / vykon a hlavne sa to da rychlo postavat
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@adkaoli ak je to pevne spojene so zemou, co asi bude, tak treba stavebko..
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca podľa mňa je každá stavba pevne spojená so zemou nie? Aj ak by stála na koloch, tak je pevne spojená so zemou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ved prave:) takze stavebku sa nevyhnu.. ale ved to nie je ziadna katastrofa
Odpovedať
Ale pokial by sa pouzili vruty tak myslim, ze netreba. Ako je to pri drevodomoch? Tie by mali byt myslim tiez idealne na vrutoch, nech moze stavba dychat,ale to asi nikto neriesi.
Odpovedať
Wau tak na toto som zvedava, toto ma velmi zaujima, a v dobrom to myslim :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli No dobre, ale zemný vrut je pevne v zemi a na ňom zase pevne umiestnená stavba. Takto voľakedy argumentoval aj podnikateľ Vareha - kráľ Zemplína. Všetky jeho stavby boli na koloch a nejako nepochodil. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
veľmi dobrá téma :) mne napadlo, ako je to v lete, nie je to prehriate? nejde ani tak o okná, ale o "strechu". v zime by som zasa cez presklenú stranu čakala úniky tepla, čo sa môže ukázať na mesačných nákladoch. ja by som čítala odozvy ľudí zo zahraničia, ktorí v niečom podobnom bývajú. ja mám niekedy taký pocit, že neštandardné domy chcú neštandardné riešenia, ktoré sú nie vždy lacné. inak sa robia montované domy, toto by sa nemohlo postaviť ako iný typ montovaného domu? či ide o cenu? poučte ma :)
Odpovedať
No zalezi od pouzitej izolacie a samozrejme, je sa daju z vonku exterierove zaluzie, presklenna plocha by sa mala dat v lete cela odsunut a umoznit tym spojenie domu so zahradou. A pravze takto presklenna plocha dobre situovana je super zdroj tepla v zime. Inac ta Altherma, ktoru chceme pouzit vie aj v lete chladit. A urcite chceme dom s ocelovou konstrukciou, nie drevenou.
Odpovedať
http://www.borga.sk/assets/files/pdf/... Tu je cennik montovanych zateplenych hal aj s instalaciou.
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli nespomeniem si, kde som to tu čítala, no niektoré baby písali, že francúzske okná spôsobili vyššiu spotrebu. sama ich ale nemám, takže svoju skúsenosť nemôžem sprostredkovať. premýšľam nad tou konštrukciou - kto by vám mal ten dom postaviť?
Odpovedať
Profilova fotka
tu je ta stavba potravin http://zilina-gallery.sk/index.php?/c...
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli WAW! tak to je fakt lákavé!
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli cena je super na takú veľkú plochu, ale pri všetkých je uvedená nadmorská výška do 300 metrov nad morom :-|
Odpovedať
@adkaoli na takú stavbu treba určite stavebné povolenie, lebo to už nie je drobná stavba. Prečo Vás napadlo bývať v hale, (ak odhliadnem od rýchlosti výstavby) ono to nie je až tak lacný špás, ak sa má parametrami aspoň priblížiť parametrom domu. Zvyčajne tie stavby majú horšie tepelné, akustické a užívateľské vlastnosti a ich zlepšovanie cenu o čosi zvýši. Osobne si myslím, že výstavba domu z tohto systému bude oveľa drahšia, alebo máte iné čísla?
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli ešte mi napadlo, ako dom reaguje pri bleskoch. s oceľovou konštrukciou ich asi bude priťahovať.
Odpovedať
@slavoslav v prvom rade nam islo o rychlost stavby, netreba ziadne nosne priecky, chceme iba jednu malu spalnu, velku kupelnu, technicku miestnost a ostatne otvorene. A tiez z dizajnoveho hladiska. Cisla este nemame :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adkaoli máte veľmi zjednodušenú predstavu o stavaní. Keby to bolo také výhodné, myslíte si, že nikto zo stavbárov by na to ešte neprišiel? Ten, čo to stavia, vychádza z princípu, že materiál je nákladovou položkou iných stavieb, (zostatky) takže na cenu neberie ohľad. Dajte si to oceniť a zistíte skutočnosť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?