Mobilny dom, resp. co ine ...

Ahojte. V skratke opisem o co ide: Pozemok je dany: 450m2, takmer stvorec. Povolena zastavanost iba 10%, takze stavat klasicky RD sa neda, kedze by to bolo male. Existuje nieco zaujimave, kde byvat a mat väcsi priestor? Cena do cca 100 tis. Vopred dakujem za pomoc 🙂
Odpovedať
A máš tých 100 000€ hotovosť alebo to chceš financovať hypotékou? Pretože na to, že ti to prefinancuje banka môžeš rovno zabudnúť.
Odpovedať
Hotovost.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 kúp si druhý pozemok.hlavne väčší...
Odpovedať
Prosim, nepiste mi rady typu: kúp si druhý pozemok.hlavne väčší... MOZEMOK NECHCEM MENIT!
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 v tom pripade oslov architekta - mozno nieco poschodove vykuzli. Ale realne je to velmi malicke, ja mam zahradu 630m2 a na nej chatku cca 30m2 a je to akurat. ale ako pisem, dobry architekt mozno vykuzli pekny priestor. Mas vlastne 40m2 na prizemie, ak tomu das aj druhe poschodie, tak ano - da sa. Ale ine riesenie ako vstup, obyvackokuchyna a minipidi kupelka dole a hore kupelka a volny priestor nevidim. pripadne dat este sedlovu strechu, a este nad poschodim spravit spaciu cast - ze iba matrac a hotovo, a druha strana odkladane sezonnych veci... este toto by mohlo pomoct, ale zase moc do vysin to tahat nemozes.... Ci mozes?
Odpovedať
@ivo333 tak jedine dom na "stračej nôžke" môžeš tam postaviť viac podláh na výšku?niečo ako kontajner
Odpovedať
Existuje nieco, kde nepotrebujem stavebne povolenie?
Odpovedať
Poschodovy dom mi je jasne, ze mozem stavat, ale najskor hladam este nieco ine ... Su rozne mobilne domy a podobne ... Hladam niekoho, kto sa vyzna v tejto problematike, resp. niekoho, kto to riesi/riesil.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 Bez povolenia jedine mobilný dom ale bez prípojok, ak toto považuješ za bývanie pre ľudí ok ale ak chceš stavať najlepšie by bolo vybrať iný pozemok.
Odpovedať
Ok, potrebujem nejake linky, aby som videl, aky najväcsi mobilny dom tam viem dat.
Odpovedať
@ivo333 stavebne povolenie nie je potrebné napr. pre maringotku (pojazdný dom na podvozku) ale akonáhle ho budete chcieť pripojiť na siete, je potrebné stavebné povolenie. Uniká mi podstata, chcete sa vyhnúť stavebnému povoleniu alebo riešite možnosť bývania.
Odpovedať
A odkiaľ si, respektíve kde by mala stavba stáť? Dá sa vybaviť všeličo ak poznáš správnych ľudí. Tých 10% zastavaného územia by sa dalo obísť. Napíš mi správu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Riesim moznosti byvania.
Odpovedať
@ivo333 známych syn tak dočasne býva pre zamestnanie, no zohnal mini pozemok v záhradkárskej spoločnosti kde je el i voda dá sa kúriť i drevom
Odpovedať
@ivo333 máte k pozemku územnoplánovacie informácie, môžete ich zverejniť, prípadne poslať do súkromnej pošty?
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 Môj otec má tiež chatu 35 M2 a na pozemku 393 m2 je to tuším 13x 30 a celkom v pohodičke sa tam dá vystavať taký domček ako on má max zastavanosť 25% čiže sa dá viac čarovať :-) A pre zadávateľa treba asi ísť za tým architektom a asi ísť do toho poschodového domu. Nech sa dobre potom býva ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 ak na pozemku nie je nic postavene, tak stavebne povolenie budes potrebovat aj na obycajny plot, ani ten nemozes stavat na ohlasku. mobilny dom na trvale byvanie je hlupost, aj ked som fanusikom malych priestorov. A presne ako Ti pisu - ak ho pripojis uz k sietiam, tak stavebne povolenie je potrebne. Leda ze by si si kupil prives a zaparkoval tam ten.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivo333 Tak ak riešiš možnosť bývania a musí to byť na tomto pozemku v podstate máš tri možnosti. Bez povolenia mobilný dom bez prípojky elektriny z generátorom, bez prípojky vody a odpadu v ktorom je v zime zima a v lete sa prehrieva. Menší poschodový dom s rozlohou cca 80 m2, ľudia bežne žijú v bytoch s takouto rozlohou ide o to koľko potrebuješ priestoru. Alebo to riešiť obchádzaním zákonov.
Odpovedať
Tych cca 80 m2 by bola uzitkova plocha?
Odpovedať
Pri poschodovom dome moze byt presahujuce poschodie oproti prizemiu? Povedzme dom by mal na prizemi rozmer 6,7m x 6,7m a na poschodi 8,7m x 8,7m. Je to takto mozne?
Odpovedať
neviem, preco chces silou mocou stavat na takomto pozemku. ono aj ten mobilny dom potrebujes napojit na siete, aktam chces normalne celorocne byvat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?