Máte kontajnerový dom? Aké sú vaše rady a skúsenosti?

Ahojte, chcem sa spytat už bývate v tom kontajnerovom dome? som zvedavá, riešime alternatívy bývania, tak by som chcela vedieť aké to je v reálnom živote... pripadne nejaky kontakt, dakujem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@bambulka1105 áno, pozrite si album romciiik , už býva
Odpovedať
Profilova fotka
@bambulka1105 Ja som sa o to tiež niekedy dávno zaujímal pokiaľ som na príklade aj romciiika nezistil že cenove sa taký dom pohybuje na úrovni svojpomocnej stavby či už montovanej alebo u tých šikovnejších aj murovanej. Čiže ak sa po takom niečom obzeráš kvôli lacnej výstavbe tak toto nieje ten pravý dôvod prečo do toho ísť.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko myslíte , že klasický dom svojpomocne urobíte do 500 € / m2
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 No videl som tu majstrov čo by zvládli murovaný dom aj za menej aspoň rečami teda, ale myslím že bežný človek by montovaný dom z dreva mohol zvládnuť a pri tak malej ploche keby to nebolo 500 ale trebarz aj 600 eur na meter tak by to nebol veľký rozdiel v cene namiesto 35 by to bolo cca 40-tisíc. Ja si myslím že najväčšou inováciou toho romčíkovho domu je to že je schopný bývať v dome o rozmere bytu. Ak by som ja riešil niečo podobné nevyužil by som na to kontajner ten mi príde dosť obmedzujúci rozmerovo najmä výškou, ja by som išiel do drevenej konštrukcie ktorú si viem postaviť ako potrebujem a zvyšok je rovnaký ako aj pri kontajnerovom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko pravdepodobne nie ste remeselník, , nepoznáte rozmery námorných kontajnerov a nepoznáte ani vybavenie domu, o ktorom píšete. Zabudovať do drevodomu kvalitne hygienické zariadenie zvyšuje pracnosť a teda aj cenu, manipulovať s kusovým materálom hmotnosti nad 100 kg vyžaduje odbornú pomoc. Podporil som administratívne iný projekt, slamenný dom, 100 m2, 16 tis.€. Ale to bol Američan na Slovensku, tí majú k domom iný vzťah, nie je to majetok , ale prostriedok na bývanie
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Remeselník nie som ale na stavbách mám odrobené dosť, rozmery lodných kontajnerov som si nejak presne nezisťoval ale predpokladám že svetlá výška miestnosti 2,5 metra sa nedá dosiahnuť v hociktorom, aký je podľa vás rozdiel v zabudovaní hygienického zariadenia do drevodomu a kontajnerového domu podla mňa ak to má byť kvalitné tak v tom rozdiel nebude a s tým zvyškom som nejak nepochopil čo ste chceli povedať.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko len som Vás podpichol, viem že sa stavbarine rozumiete. LK majú výšku do 2,8 m, tam sa svetlá výška dá dosiahnuť, za drevodom pokladám len zrubovú konštrukciu, ostatné sú montované domy skladané z materiálov kde prevažuje drevo, alebo je hlavný statický materiál. Sanitárne priestory sa už dnes neriešia jednoducho , sprchovanie vytvára vysokú vlhkosť a tá sa zráža v prestupoch resp. spojoch, tie následne hnijú. Aby sa tomu zabránilo treba v stavbe vytvoriť samostatné, uzavreté, odizolované a odvetrané priestory. Tie musia mať samostatný strop, steny, podlahu a to má vplyv na cenu. Kontajnerový dom je prakticky nepredyšný, kovová vrstva je na vnútornej strane, ku kondenzácii neprichádza. To ostatné bolo len na ukážku, že domy nemusia stáť 1200€/m2, dá sa žiť aj skromnejšie a život si užiť ináč ako splácaním hypotéky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 No tak ten človek čo by chcel ísť po cene by isto nešiel do zrubového domu, ja som myslel skôr nejakú stĺpikovú konštrukciu. Ak tá výška do 2,8 metra je vonkajší rozmer tak po pridaní izolácie do podlahy a nejakej roznášacej vrstvy spolu s vytvorení nejakého podhľadu to bude len tak tak a čo som pozeral tak to sú jedny s tých vyšších kontajnerov tie najmenšie sú cca 2,3 metra. Keď je kontajnerový dom nepredyšný tak v ňom treba tiež riešiť nejaké vetranie a odvod vlhkosti inak tiež môže spôsobiť škody. Ako vravím, mne nepríde to že by kontajnerový dom dol výrazne lacnejší ako iné druhy stavieb preto by financie u mňa neboli rozhodujúci faktor, zaujímavé na niečom takom mi príde skôr to že niekto si zvykne bývať v tak malom dome čo u nás nieje moc bežné.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko tak to je tie dôsledok reklamy a ovplyvňovania ľudí. Väčšina ľudí v mestách na SLovensku nad 50 rokov vyrástli v bytoch s plochou pod 70 m2, obídme RD, Vyrastal som v dome, mal som veľký byt, mám dom , používam jednu izbu , kuchyňu a kúpelňu, to čaká všetkých. Nikto si nekupuje autobus preto, že má tri deti. A vôbec , zachádzam do filozofie, každý je strojcom svojho šťastia.Teraz odrazu riešime iné problémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od jan45:

@martosko len som Vás podpichol, viem že sa stavb…
@jan45 U nás nie je tak problém sprcha. Ale kondenzacia. Ak je vonku chladno voda kondenzuje na oknách, rurkách od bojlery, kde je napojená studená voda, umývadlo, záchod lebo tam je tiež studena voda. Dom mame zatepleny 8ckou polystyrénom, je vykurovaný, vo vnútri je teplo. Všetka ta voda stále kvapka a steka na podlahy. Neviem ako toto poriesit...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ercfarma:

@jan45 U nás nie je tak problém sprcha. Ale kond…
@ercfarma Rúrky so studenou vodou by sa dali obaliť nejakou izoláciou (najlepšie asi kaučukovou) aby na nich nekondenzovala voda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ercfarma:

@jan45 U nás nie je tak problém sprcha. Ale kond…
@ercfarma To je hlavná nevýhoda kontajnerovych domov. Keďže majú kovovú konštrukciu, je tam veľa tepelných mostov. Sú dokonca miesta, kde ostáva nezatepleny kov čiže medzi interiérom a exteriérom je len ten kov. Ak to potrebujete vyriešiť, napíšte mi a detailne to prejdeme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ercfarma:

@jan45 U nás nie je tak problém sprcha. Ale kond…
@ercfarma to je problém všetkých rýchlopostavených domov, nielen kontajnerových. Súčasťou projektu je rekuperácia, tá zníži vlhkosť . Zráženie vlhosti na trubkách sa riešilo aj pred 50 rokmi, trubky sa obalovali plsťou. To, že kontajnerový dom má kompaktný plášť vyhovuje napr. pri blower teste, nezaizolované časti sú rovnakým tepelným mostom ako je pri klasickej stavbe betonová neizolovaná konštrukcia. Stále je podmienkou kvalitný projekt, to sa u nás už nerobí, ako dozor som za posledné desaťročia nevidel vykonávací projekt na RD.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?